Acasă Liga III ”Flacăra nu trăiește datorită mie sau a lui Adi Popa. E echipa...

”Flacăra nu trăiește datorită mie sau a lui Adi Popa. E echipa orașului Horezu, nu pe persoană fizică. Adi are contract doi ani și jumătate. Nu va pleca nicăieri”

795
0

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a aflat despre intenția antrenorului-jucător al Flacărei de a părăsi echipa, însă edilul din orașul ceramicii susține că Adi Popa nu poate pleca pentru că nu va primi dezlegare. Sărdărescu mai spune că, indiferent de situație, se vor găsi soluții astfel încât Flacăra să continue în Liga a III-a și să meargă pe un drum bun. ”Adi are contract cu Flacăra încă doi ani și jumătate. Nu va pleca nicăieri. Nu poți să pleci când vrei tu. Știu de ce s-a supărat, dar sunt prea obosit ca să-i împac când au mofturi de copii. Echipa aceasta nu trăiește datorită mie, a lui Adi Popa sau altcuiva. Echipa aceasta trăiește pentru că trebuie să trăiască. E echipa orașului Horezu, nu pe persoană fizică. Indiferent ce se va întâmpla, există înlocuitori în orice moment. Nu aceasta este problema, dar el nu poate pleca pentru că este sub contract. Dacă vrea să se retragă din fotbal, atunci e altceva. Nu poate pleca cineva pentru simplul fapt că se simte deranjat de anumite observații. Echipa nu moare, din contră, va crește. Nu se pune problema să nu continuăm. Nu se poate să nu accepți o observație când cineva atrage atenția că nu e în regulă să fii egalat atât de ușor. Sunt discuții normale și orice om care gândește corect se așează la masă și discută. Nu poți să zici: gata, m-am săturat și am plecat. Dacă nu vrea să mai joace, e problema lui, dar dezlegare de la mine nu primește. Nici el, nici nimeni altcineva. Nu este corect. Noi restanțe la ei nu avem decât pe o singură lună. Le-am dat săptămâna trecută toți banii. O să fie la zi curând. Datorii la club nu avem. Va avea cine să antreneze Flacăra. Nea Gicu (Deaconescu), la fel ca și Adi, are contract. Nu merge cu din astea, că dacă pleacă el, plec și eu. Când am presiune, atunci eu sunt mai direct. Dacă eu sunt corect față de tine, nu pui presiune să încerci să mă determini să fac altceva. Dacă eu mă hotărăsc să plec, înseamnă că pleacă toată lumea? E corect așa?”, a reacționat Nicolae Sărdărescu.

 

”M-am luptat doi ani în ședințele de Consiliu Local să țin această echipă și tu vii și te superi când îți spune cineva ceva?”

 

”Anul acesta majoritatea banilor nu au venit de la Primărie, pentru că nu am avut voie să mai dăm bani. E ușor să colaborezi bine atunci când ai tot ce-ți trebuie. Repet, de la echipă nu pleacă nimeni cu dezlegare. Nu joacă, nu primesc niciun ban. Avem în regulament acest lucru. Nu suntem pe maidan, îmi iau mingea și plec acasă. Dacă Adi avea o supărare putea să vină să discute cu mine, nu să trimită mesaje, să dea declarații. Eu reacționez fix ca și ei. Nu am timpul necesar, refuz să mai stau să-i împac. Ei aveau o singură obligație, să joace fotbal. Jucătorii de anul acesta sunt aduși de el. Niciunul nu este adus de mine sau altcineva. Acum 2 meciuri au primit câte 400 lei primă. Cine a mai oferit așa în vremurile astea? Au avut primă și la următorul meci, dar nu au luat-o. Mi-am spus și eu părerea. Nu poți să ții un jucător valoros pe margine, să nu-l bagi. Am convenit că facem o echipă tânără, nu avem pretenții la locuri fruntașe timp de doi ani, dar în această perioadă formăm o echipă ca să urcăm mai sus. Faci tot ce crezi tu, ai tot ce trebuie, numai să construim ceva. Avem nevoie de tineri care să-și dorească performanța. Asta am discutat. Oamenii aceștia au primit totul la zi până anul acesta, când a apărut acea hotărâre de Guvern care a interzis autorităților locale să mai finanțeze echipe. Asta e problema. S-a dat în aprilie și a apărut la începutul lunii iunie și ne-a închis complet. M-am luptat doi ani în ședințele de Consiliu Local să ținem echipa. Cum să nu reacționezi? Au totul la dispoziție și tu vii și te superi că îți spune cineva un lucru? Stabilisem să aducem în iarnă patru-cinci jucători valoroși, dar tineri, să consolidăm echipa, în vară, la fel. Acesta a fost planul nostru. Oricum, indiferent de situație, echipa nu va dispărea. Merge și fără mine, și fără el. Sunt soluții și pentru antrenori și pentru jucători. O să vedeți doi-trei dintre cei care au plecat că se vor întoarce. Trei ani și ceva am muncit pentru echipa asta să le putem asigura tot ce trebuie. Nu pot să accept ce se întâmplă. E pentru a doua oară când face chestii din astea cu demisii. Asta e! Dacă vor să joace, joacă, dacă nu, nu”, a mai adăugat primarul orașului Horezu.