Elena Udrea vrea ca statul să ia înapoi patrimoniul acaparat de sindicate la Voineasa

Elena Udrea la ValceaSâmbătă, aflându-se în vizită la Vâlcea, Elena Udrea, candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte al României, le-a transmis oamenilor că, în condiţiile în care va câştiga alegerile, va schimba actualul Guvern şi va dizolva Parlamentul. „Apoi, cu un nou Executiv, voi ajuta Oltchim şi voi finaliza investiţia de la Vidra (Transalpina Ski Resort), care poate genera 3.000 de locuri de muncă în turism”, a promis fostul ministru.

Elena Udrea s-ar muta la Vâlcea

Elena Udrea şi-a început conferinţa de presă de la Vâlcea reiterând că, dacă ar fi să se mute vreodată din Bucureşti, ar veni în Râmnic. „Nu mi-am schimbat părerea. (…) Cunosc foarte bine judeţul şi problemele pe care le au vâlcenii, mai bine decât contracandidaţii mei. Şi, spre deosebire de ei, eu am făcut ceva pentru judeţul Vâlcea. În judeţul Vâlcea, am adus mai multe fonduri decât oricine altcineva, în ultimii 25 de ani. Vorbim de peste 160 de milioane de euro pentru proiecte din Vâlcea, în mandatul meu de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, proiecte care au însemnat dezvoltarea infrastructurii, locuri de muncă, un trai mai bun”, a accentuat lidera PMP. Fostul ministru a făcut câteva referiri şi la situaţia Oltchim-ului, criticând Guvernul Ponta pentru incapacitatea de a redresa combinatul şi pentru minciunile din 2012.

„Ponta a promis salvarea Oltchim-ului şi a dat afară o mie de angajaţi”

„Astăzi, când spui Vâlcea, te gândeşti la situaţia extrem de delicată de la Oltchim, de pe întreaga platformă industrială din sudul oraşului. Şomajul este o ameninţare foarte mare aici. Ceea ce se întâmplă la Oltchim reprezintă cea mai mare dovadă a incompetenţei maxime a actualului guvern, condus de Victor Ponta. Premierul a arătat o lipsă de bună credinţă faţă de oamenii de aici, de vâlceni, după ce, în 2012, i-a amăgit pe cetăţeni, pe salariaţii din combinat. I-a minţit că are o soluţie pentru salvarea companiei şi, iată, s-au disponibilizat în jur de o mie de angajaţi, soarta Oltchim este incertă, privatizarea a eşuat şi nu există niciun plan pentru relansarea combinatului chimic. Oamenii daţi afară au fost păcăliţi, ei neprimind drepturile băneşti promise. Nimănui din Guvernul Ponta nu-i pasă ce se întâmplă cu aceşti oameni, cum nu-i pasă în general de români. Ponta a promis că va genera un milion de locuri de muncă, însă, după doi ani de guvernare Ponta – PSD, avem câteva sute de mii de şomeri în plus faţă de momentul în care a fost numit premier”, a mai reproşat Elena Udrea, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o alături de Marian Mirea, preşedintele interimar al PMP Vâlcea.

I-a dat actualului premier un plan „mură-n gută” pentru dezvoltarea turismului vâlcean

Continuându-şi ideea, candidata pentru funcţia de preşedinte al României a apreciat că, pentru judeţul nostru, există soluţii, iar pe unele dintre acestea le-a şi pus în practică, atunci când a condus Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. „Nu vin doar să spun ce se poate face. Am demonstrat că pot să fac. Vâlcea are un potenţial uriaş – minier, turistic, dar nu numai. Din păcate, turismul a decăzut, în loc să fie susţinut să înflorească. În opinia mea, ar trebui dus mai departe proiectul Transalpina, ar trebui finalizat domeniul schiabil de la Voineasa, construit în proporţie de peste 90 la sută în mandatul meu de ministru. Finanţarea acestei importante investiţii ar antrena angajarea a minim 3.000 de oameni. Acum un an, am făcut un plan mură-n gură pentru Ponta, pe care i l-am trimis premierului, în care am explicat ce ar trebui făcut pentru a finaliza cu succes investiţia de la Vidra, dar văd că nici aşa nu are habar ce să facă, ori nu vrea. În primul rând, ar trebui o discuţie cu Romsilva şi, eventual, schimbarea legii (a Codului Silvic), astfel încât să se faciliteze construcţia de pensiuni, de locuri de cazare, de spaţii pentru alimentaţie publică, agrement ş.a.m.d.. Am văzut însă zilele trecute ce face Romsilva cu pădurile – le dă baronilor PSD. Guvernul ar trebui să-i sprijine pe cei care doresc să investească în zonă, inclusiv prin garantarea creditelor, nu să-i încurce. Ar trebui încurajate concesiunile… Şi, nu în ultimul rând, ar trebui realizat tronsonul de autostradă Piteşti – Sibiu”, a adăugat Udrea, convinsă că Voineasa şi Vidra pot rivaliza oricând cu staţiunile de pe Valea Prahovei.

Mafia PSD, implicată în retrocedările ilegale

„Acest lucru nu se întâmplă însă pentru că staţiunea a fost lăsată în paragină după ce a fost trecută în patrimoniul sindical. CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR deţin hotelurile de aici. Singura soluţie este naţionalizarea. Asta înseamnă ca statul să ia înapoi toate clădirile şi bazele de aici care au fost date sindicatelor. Să fie reabilitate cu fonduri europene şi apoi să fie reintroduse în circuitul turistic, cu sau fără sprijinul unor privaţi care sunt cu adevărat interesaţi să facă turism în România. Am vrut să fac asta încă din 2012, chiar m-am întâlnit cu liderii sindicali în acest sens. Din păcate, odată cu înlocuirea Guvernului Boc, acest proiect a fost stopat, iar Ponta nu a făcut nimic pentru a rezolva această problemă. Din contră, blochează în continuare investiţia de la Voineasa”, a detaliat reprezentanta PMP. Revenind la ilegalităţile comise în România cu ajutorul unor şefi de la Romsilva, Elena Udrea a declarat că „o treime din Transilvania a fost retrocedată ilegal de către Guvernul Ponta, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, deputatul Adam şi ceilalţi chemaţi acum la DNA”. „Au retrocedat ilegal 90 de mii de hectare de pădure. De aceea, munţii din România sunt defrişaţi, de aceea respirăm un aer tot mai poluat. Cu astfel de lucruri se ocupă mafia politică aflată la Putere”, a mai spus fostul ministru.

După prezidenţiale, Parlamentul ar trebui dizolvat. A devenit scut pentru corupţi

Nu în ultimul rând, ea a precizat că, după alegerea noului preşedinte, Parlamentul României ar trebui dizolvat, întrucât „acesta a devenit scut pentru corupţi”. „Să nu uităm că, dincolo de asta, românii doresc un Parlament mai mic, cu 300 de deputaţi şi senatori. Dacă voi câştiga alegerile, voi propune dizolvarea Parlamentului şi formarea unui nou guvern. România are nevoie de resetarea jocului politic, la 25 de ani de la Revoluţie. (…) România are nevoie şi de reindustrializare, repet, chiar şi prin naţionalizare. Din păcare, guvernările roşii din ultimii 25 de ani au distrus industria, inclusiv prin privatizări de doi lei, urmate de ruinarea marilor combinate şi fabrici din ţară. Actualul guvern, tot roşu, este incapabil să sprijine puţina industrie rămasă încă în picioare. Se taie Sidex-ul de la Galaţi, încet-încet se va închide şi Oltchim-ul, Mechel a plecat din ţara noastră”, a semnalat Elena Udrea.

Naţionalizarea în turism şi industrie ar putea fi o soluţie pentru România

Lidera PMP s-a arătat preocupată şi de faptul că, în această guvernare, agricultura nu a beneficiat de atenţia cuvenită. „Avem 15 milioane de hectare de teren arabil şi nu reuşim să ne hrănim din ceea ce producem. Asta în condiţiile în care, cu producţia sa agricolă, România ar putea hrăni peste 80 de milioane de oameni. Viitorul guvern ar trebui să aibă ca priorităţi dezvoltarea agriculturii, atragerea de fonduri europene, pentru tehnologizarea fermelor, pentru dezvoltarea industriilor conexe (alimentară, constructoare de maşini agricole, chimică). Sute de mii de locuri de muncă pot fi create, dacă există viziune pentru dezvoltarea agriculturii, competenţă şi bună credinţă. Sigur, nu e cazul Guvernului Ponta. (…) Ştiu ce dezastru s-a făcut şi în turism. Cred că şi în cazul unor staţiuni, am putea lua în calcul naţionalizarea. Au fost vândute pe doi lei şi s-a ales praful”, a menţionat aspiranta la funcţia de preşedinte al României.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button