Acasă Liga Nationala ”Din lupta pentru titlu am cam ieșit. Baia Mare rămâne principala contracandidată...

”Din lupta pentru titlu am cam ieșit. Baia Mare rămâne principala contracandidată a echipei CSM București”

898
0

Antrenorul echipei de handbal vâlcene, Florentin Pera, a spus, după derby-ul din Sâmbăta Paștelui, cu Baia Mare, pierdut de ultima campioană a României, că SCM a ieșit din lupta pentru titlu, dar se va concentra, în continuare, pentru îndeplinirea obiectivului: un loc pe podium. Pera a precizat că absențele din compartimentul defensiv s-au cunoscut, că apărarea nu s-a ridicat la cel mai bun nivel:

”Din lupta pentru titlu, într-o oarecare măsură, am ieșit. Baia Mare rămâne principala contracandidată a echipei CSM București. Desigur că noi nu vom ceda și vom face tot ce ține de noi pentru a ne atinge obiectivul de a încheia acest campionat pe podium. Suntem în grafic, în obiectiv. Desigur că ne-am dorit să câștigăm acest joc. Am jucat cu ambiție, determinare, am început bine, am avut un avantaj bun, pe care nu l-am gestionat. Au fost și anumite lucruri care s-au întâmplat despre care nu vreau să vorbesc. De la cinci goluri, Baia Mare a revenit în joc. Cred eu că diferența s-a făcut pe prospețimea fizică în final. Ele au avut mult mai multe soluții. La noi, absențele Trifunovic, Minevskaja, din centru apărării, s-au cunoscut. De asemenea, Iryna Glibko nu a mai jucat un meci oficial de foarte mult timp. A încercat să ne ajute, dar desigur că era undeva la 30-40% din capacitatea maximă. Cristina Florică, de asemenea, a făcut un joc bun, ținând cont că și ea stă de aproape o lună. Practic ne-au lipsit destul de multe jucătoare. Ele au avut mult mai multe schimbări, o bancă mai lungă și acest lucru s-a simțit pe final unde noi, din păcate, am ratat și 7 metri, am și dat pase greșite. Nu am avut suficientă maturitate să gestionăm finalul de joc. Poate că oboseala și-a spus cuvântul. Am încercat, atât cât am putut, să mai schimb sistemul defensiv. Am avut probleme, sigur, și la aruncările de la 9 metri”.

”Una peste alta, cred că Baia Mare nu a meritat cu nimic mai mult victoria în acest meci, dar acesta e sportul. Pe final au fost mai eficiente la finalizare, mai concentrate, noi am avut anumite greșeli. Îmi pare rău că am început bine jocul, că am avut momente în care am condus. Per total, cred că am arătat mai bine, dar rezultatul le e favorabil lor. Le felicit, și ele au luptat, au jucat cu foarte multă dorință. Noi nu suntem echipă să primim atâtea goluri. La noi apărarea este punctul forte. Din păcate, de această dată am jucat mult sub valoarea noastră în faza defensivă. Îmi pare rău de rezultat. Sigur că nu este totul terminat. Vom face tot ce se poate pentru a duce acest campionat la bun sfârșit, cu rezultate pozitive. Sper să revină măcar Trifunovic în perioada următoare pentru a avea o soluție în plus în faza de apărare. În ceea ce privește atacul, am marcat 30 de goluri. Am și avut multe situații clare pe care dacă le-am fi fructificat era foarte bine, însă problemele au stat în mod special, în fața de apărare, acolo unde ne lipsesc două jucătoare importante”, a completat tehnicianul Vâlcii.