Acasă Economie După 40 de ani în slujba judeţului, Nicolae Vălimăreanu, fostul director general...

După 40 de ani în slujba judeţului, Nicolae Vălimăreanu, fostul director general al RAJDP, s-a pensionat

1450
0

După aproape 40 de ani de activitate în slujba judeţului, Nicolae Vălimăreanu a decis să se pensioneze. Conform contractului de mandat încheiat cu CJV, putea rămâne în fruntea RAJDP Vâlcea cel puţin până în 2024, dar se pare că s-a gândit şi la noua echipă – să aibă şansa să se formeze şi să demonstreze în cei trei ani de linişte rămaşi până la alegerile locale viitoare.

Nicolae Vălimăreanu este unul dintre oamenii care nu au ars etape în carieră. La Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri – Vâlcea, a călcat apăsat pe fiecare treaptă, ajungând în cele din urmă director general. Consecvenţa, buna cunoaştere a companiei şi planificarea eficientă au contat enorm. Aşa a reuşit Nicolae Vălimăreanu nu doar să salveze unitatea, ci chiar să o şi dezvolte, pentru a face faţă concurenţei. Iar asta într-o perioadă în care, peste tot în ţară, celelalte regii se închideau una după alta, lăsând pe drumuri, din păcate, mii de angajaţi.

La Vâlcea, cum spuneam, s-a întâmplat exact invers. Echipa de la RAJDP nu a depus niciodată armele, a luptat, a câştigat contracte, locurile de muncă au fost salvate şi, în măsura posibilităţilor, s-a continuat dezvoltarea parcului de utilaje. Anul trecut, după cum probabil se ştie, Vălimăreanu a pus în funcţiune şi o staţie de asfalt modernă, la Galicea. Au fost eforturi colosale, dar au meritat.

Retragerea lui Nicolae Vălimăreanu din fruntea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri – Vâlcea a fost un moment de tristeţe pentru angajaţi. Colectivul care i-a fost alături de-a lungul timpului i-a organizat o petrecere de despărţire emoţionantă, de la care n-au lipsit tortul, şampania, diplomele şi mesajele de suflet. Nici nu se putea altfel. Nicolae Vălimăreanu face parte dintr-o generaţie care a construit judeţul Vâlcea.