Opinii

Despre făţărnicia politicienilor care promit marea cu sarea

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

Dacă nu de mult se amenajau terenuri sintetice în majoritatea şcolilor, se premiau sportivii cu rezultate deosebite, iar echipa de fotbal CSM Rm. Vâlcea avea o stabilitate financiară, acum nu se mai mişcă un pai. Majoritatea celor care râvnesc la fotoliul de primar promit cu neruşinare că vor crea noi locuri de muncă (când, mai nou, se anunţă disponibilizări în toate domeniile?), că vor sprijini familiile tinere (în ce mod, ca exemplu, când vrei să te angajezi trebuie să dai şpagă!).
Mai nou, aud din parte unui candidat la Primăria Râmnicului un slogan demn de un proletar comunist – „Pentru că nimic durabil şi măreţ nu poate înfăptui un primar fără pasiune şi dragoste de urbea sa şi de cetăţenii care i-au încredinţat votul”. Eu îi transmit: „Piei, drace, că de minciuni ne-am săturat!”.
Singurul care aminteşte ceva de promovarea sportului individual şi de echipă este Bogdan Pistol. Nu mă miră acest lucru, deoarece acesta este un om activ, care, într-adevăr, practică şi un sport – tenisul de câmp. Din punct de vedere al realizărilor sportive, sunt cele mai mari şanse să le vedem puse în aplicare de acest om. Ca presă sportivă, ne-ar interesa. Ce facem cu acel proiect de care nu mai vorbeşte nimeni – adică amenajarea unui bazin olimpic la baza sportivă din Zăvoi? Cine ne promite şi nouă că în 2-3 sau 100 de ani vom avea la Vâlcea o echipă de Liga I? Că vom avea şi noi nocturnă la stadion, că Sala Traian va fi mai încăpătoare pentru această frumoasă echipă de handbal Oltchim? Toţi vorbesc de infrastructură, dar vorba unui bătrânel sprijinit într-un ciomag: „Ăştia nu mai sunt în stare să astupe nici măcar gropile rămase după această iarnă grea, dar să mai asfalteze alte străzi!”. Mai au să ne mintă că vor face drumuri etajate, telegondolă, maşini subacvatice şi aeroport pe Dealul Capela!

P.S.: Interesantă observaţie din partea unui antrenor de la Centrul de copii şi juniori al CSM-ului Rm. Vâlcea, Emanuel Moldoveanu: „Un antrenor ar trebui să aibă acea linişte materială când se apucă de această profesie, altfel…”. Ce să înţeleg, nu toţi au luat ceva din mentalitatea americanilor, acolo unde au stat o vreme! Când un club este hrănit din banii contribuabililor, toţi se fac că muncesc, când apare privatul…?”.

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button