Baschet

Cristi Achim îşi continuă parcursul european cu CSM Oradea

* echipa antrenată de tehnicianul vâlcea a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, dar va participa mai departe în FIBA Europe Cup

Vâlceanul Cristi Achim şi echipa de baschet masculin pe care acesta o antrenează, CSM Oradea, au ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Bihorenii au pierdut meciul pe care l-au susţinut marţi, 24 ianuarie, în deplasare, în Italia, împotriva formaţiei Umana Reyer Venezia, cu scorul de 89-78 (26-18, 26-20, 24-26, 13-14). Acesta a contat pentru ultima etapă din cadrul fazei grupelor principale. Pentru a accede în Top 24, campioana României ar fi avut nevoie de o victorie în „oraşul îndrăgostiţilor”, însă s-ar fi calificat mai departe chiar şi cu o înfrângere. În acest caz, orădenii aveau nevoie însă ca niciuna dintre celelalte rivale, în speţă Avtdoro Saratov (Rusia), Maccabi Rishon Le Zion (Israel) şi Joensuun Kataja Basket (Finlanda), să nu câştige în ultima rundă. Din păcate pentru elevii lui Achim, doar finlandezii nu au triumfat, astfel că CSM Oradea şi-a încheiat aici parcursul său în primul sezon în Liga Campionilor.
În urma eşecului de la Venezia, CSM Oradea a terminat sezonul pe locul 6 în Grupa B a Ligii Campionilor, poziţie care i-a asigurat participarea mai departe într-o altă competiţie europeană, dar de nivel inferior. Este vorba de FIBA Europe Cup. Din grupa din care a făcut parte bihorenii au acces mai departe în play-off-ul Ligii Campionilor primele cinci clasate., în timp ce formaţiile de pe locurile 6-7 vor continua în FIBA Europe Cup. Doar formaţia Khimik Yuzhny (Ucraina) nu va mai evolua în nicio altă competiţie. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button