Fără categorieLiga IV

Constantin Şerban vrea o reorganizare a fotbalului din Popeşti

costel serban 2011* candidatul UNPR pentru funcţia de primar va crea o echipă puternică de Liga a IV-a, alta de Liga a V-a şi o trupă formată din cei mai talentaţi juniori din comună

Constantin Şerban, candidatul UNPR pentru funcţia de primar al comunei Popeşti, vrea să reorganizeze activitatea sportivă din localitate. „Imediat după preluarea mandatului, voi face o analiză în detaliu, cu toţi iubitorii sportului rege din Popeşti. Ideea mea este aceea de a pune la punct o echipă puternică de Liga a IV-a, cu obiective clare, care să se bată pentru locurile 1-2, şi o alta de Liga a V-a, formată din jucători ajunşi la o anumită vârstă, care nu mai pot face faţă la nivelul superior. În plus, nu voi neglija nici tineretul, de aceea vom înscrie cel puţin o echipă de juniori în campionatele organizate de AJF Vâlcea. Localitatea dispune de foarte multe talente în materie de fotbal. Un exemplu bun în acest sens este acela că elevii de la Şcoala Generală din satul Urşi au câştigat câteva premii importante în anumite competiţii organizate pe judeţ”, spune Şerban.

Cei mai valoroşi fotbalişti din comună vor juca în Liga a IV-a

Cât despre echipa de Liga a IV-a, Constantin Şerban afirmă că aceasta va avea în componenţă, în majoritate, fotbalişti din Popeşti, bineînţeles, cu câteva „infuzii” din afara comunei, care să asigure accesul la performanţă. „La Popeşti, am putea să încropim, fără probleme, o echipă de genul Athletic Bilbao, numai cu fotbalişti originari din comună, deoarece în localitate sunt deja peste 30 de jucători valoroşi, legitimaţi la cele două formaţii de Liga a IV-a. Sigur că nu ne vom debarasa de jucători precum Roşoagă, de exemplu, mai ales că el a devenit foarte apropiat de comuna noastră, dar cred că e loc şi de popeşteni. Repet, avem şi noi fotbalişti talentaţi, care pot să joace în Liga a IV-a. De aceea, cei mai buni jucători de la AS 2009 Popeşti vor evolua în «Elită», iar restul vor rămâne la «Onoare», de unde vor face saltul, ulterior, în Liga a IV-a. În plus, vreau ca de pregătirea tinerilor fotbalişti să se ocupe doar localnici. Unul dintre oamenii la care mă refer este Costel Balaci, antrenor în perioada când comuna Popeşti a avut una dintre cele mai tari trupe din istorie. Acesta şi-a arătat disponibilitatea de a creşte tinerele talente, mai ales că în trecut a avut rezultate bune ca antrenor”, a adăugat candidatul UNPR pentru funcţia de primar al comunei Popeşti.

Recondiţionarea bazei sportive – măsură de urgenţă

Pe de altă parte, Constantin Şerban s-a arătat dezamăgit de starea în care se află acum baza sportivă din Popeşti, după ce, în urmă cu patru ani, se anunţa a fi una dintre cele mai cochete din judeţ. „Mă doare faptul că baza sportivă a ajuns într-o stare jalnică. Pot spune asta inclusiv delegaţii şi jucătorii de la Hidroelectra, Perişani, Orleşti etc, care au venit să joace cu echipele lor la Popeşti, în ultima perioadă. Este de râsul lumii cum arată acum stadionul din comună. Efectiv, mi-a fost mie ruşine de ruşinea lor! Nu mai ştiam cum să mă mai scuz! De aceea, una dintre primele măsuri pe care le voi lua după ce voi reveni la primărie va fi aceea de a recondiţiona baza sportivă. Din câte ştiu eu, sunt nişte angajaţi la primărie care puteau fi folosiţi pentru a o aduce în condiţii cât de cât bune. Până la urmă, tot eu am fost cel care am mai întreţinut-o şi am mai curăţit-o, din când în când, cu oamenii mei. Ca să nu mai zic că la Popeşti s-au construit vestiare noi încă de acum patru ani, dar care nu au fost folosite de atunci pentru că nu sunt racordate la apă”, a concluzionat Şerban.

Progresiştii sunt pregătiţi să preia primăria Popeşti
* săptămâna trecută, echipa candidatului UNPR a curăţat zona Cotoşmanu de gunoaiele rămase după spectacolul organizat de Înălţare de actuala administraţie locală

Pe 24 mai, de Înălţare, actuala administraţie locală din comuna Popeşti a organizat, cu surle şi trâmbiţe, sărbătoarea „Fântânile Dorului”, o manifestare culturală tradiţională care datează din 1997. După evenimentul respectiv, în zona unde a avut loc spectacolul au rămas adevărate mormane de gunoi, pe care însă organizatorii nu s-au mai sinchisit să le strângă. Din cauza faptului că acestea stricau imaginea localităţii în ochii tuturor celor care treceau cu maşina pe drumul naţional, zona a fost igienizată de reprezentanţii UNPR – în speţă candidaţii acestui partid pentru Consiliul Local Popeşti, împreună cu câţiva voluntari, oameni de bună credinţă.

Spectacol electoral, nu şi investiţii pentru comună

Lui Constantin Şerban i s-a părut inadmisibil faptul că Primăria a lăsat gunoiul în urmă după acea manifestare. În plus, candidatul UNPR pentru primăria Popeşti se întreabă de unde au apărut banii pentru plata artiştilor de renume (Petrică Mâţu-Stoian, Constantin Enceanu, Angelica Stoican şi Jean Paler), ale căror remuneraţii se pare că s-au ridicat la câteva sute de milioane lei vechi. Iar asta în condiţiile în care investiţiile cu adevărat importante pentru comună s-au cam lăsat aşteptate în ultimii patru ani.
„Nu ştiu dacă un asemenea spectacol îşi avea rostul în acest moment, ţinând cont de problemele cu care ne confruntăm. În loc să se realizeze ceva bun în comună, s-a pus la punct un spectacol electoral. Dacă tot s-au cheltuit atâţia bani pentru acest eveniment, era normal şi corect ca organizatorii să strângă şi gunoiul care a rămas în urmă. Consider că PSD a lăsat o pată neagră pe imaginea localităţii, deoarece timp de peste zece zile, mai precis până sâmbăta trecută, zona Cotoşmanu, unde a avut loc spectacolul, nu a mai fost curăţită, deşi mizeria era de nedescris. La solicitarea mai multor locuitori, am demarat acţiunea de strângere a gunoaielor, pe care le-am transportat apoi, în nişte tomboroane mari, în faţa Primăriei. Nici până în ziua de azi, acele tomboroane nu au fost distribuite populaţiei, deşi proiectul de colectare a deşeurilor din comuna Popeşti datează încă din 2008, de pe vremea când eu eram primar”, a spus Şerban.
Tot reprezentanţii UNPR din Popeşti au recondiţionat şi fântâna de la care se trage datina sărbătorii „Fântânile Dorului”, un lucru pe care organizatorului evenimentului din 24 mai l-au uitat cu desăvârşire. Iniţiatorii lucrărilor de reabilitare au fost Constantin Şerban, Nicolae Predescu, Gheorghe Ţârcă şi ceilalţi viitori consilierii locali ai UNPR.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button