Fără categoriePolitica

Conform sondajelor, Ilie Fârtat câştigă primăria Horezu

ilie fartat crin antonescuUltimul barometru de opinie realizat la Horezu îl situează pe Ilie Fârtat, candidatul USL pentru funcţia de primar, cu prima şansă. Sondajul a fost realizat în perioada 15-18 mai de către un prestigios institut şi arată că Uniunea Social Liberală va câştiga atât în ceea ce priveşte majoritatea în Consiliul Local, cât şi funcţia de edil al oraşului Horezu.

Ilie Fârtat, viitorul primar al Horezului

Conform sondajului de opinie, funcţia de primar al oraşului Horezu va fi câştigată de către Ilie Fârtat (USL) cu 41%. Pe locul doi în preferinţele electoratului horezean, se situează actualul edil, profesorul Niţu Constantin (PD-L), cu 32%. Intrat în competiţie pe ultima sută de metri, UNPR-istul Niţă Gheorghe ar obţine 11%. Pe poziţiile următoare, se află independenta Govoreanu Ligia – 8%, PNG-istul Diaconu Gheorghe – 5% şi reprezentantul PP-DD, inginerul Ciucă Gheorghe – 3%. Rezultatele acestui sondaj de opinie confirmă previziunile potrivit cărora, la Horezu, Ilie Fârtat se bucură din plin de încrederea concetăţenilor săi. 

Majoritate USL în Consiliul Local

Uniunea Social Liberală va câştiga şi votul politic pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, cu un scor de 60%. PDL va obţine 21%, UNPR – 10%, PNG – 6% şi PP-DD – 3 %. Aceste date conferă Uniunii Social Liberale statutul indiscutabil de lider în preferinţele electorale. Scorul de 60% pentru Consiliul Local reprezintă 9-10 mandate de consilieri locali USL, în timp ce PD-L ar obţine cel mult 3.

Horezenii, nemulţumiţi de infrastructură şi lipsa locurilor de muncă

Sondajul de opinie de la Horezu scoate în evidenţă şi nemulţumirile horezenilor faţă de autorităţile locale şi condiţiile de trai oferite. Peste 80% dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă, tineretul fiind cel mai afectat din acest punct de vedere. O altă nemulţumire, a peste 60% dintre respondenţi, este cea a lipsei canalizării, mai ales în zona rurală, în satele Romanii de Jos, Romanii de Sus, Râmeşti, Ifrimeşti, Urşani şi pe celebra stradă a ceramiştilor, Olari. Populaţia dă o bilă neagră fostei Puteri şi pentru starea infrastructurii rutiere, peste jumătate dintre horezeni declarându-se nemulţumiţi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button