Administratie

Cuplurile ”de aur”, premiate la Bărbăteşti. 170 de copii, vizitaţi de Moş Crăciun. Banacu oferă cadouri, în prag de sărbători, şi persoanelor nevoiaşe

La ”Brâul de Aur”, primarul Constantin Banacu, din Bărbăteşti, obişnuia să premieze cuplurile ”de aur”. Din cauza pandemiei, evenimentul nu s-a mai ţinut în ultimii doi ani. Cu toate acestea, autorităţile din Bărbăteşti au păstrat tradiţia şi au recompensat financiar fidelitatea. În 2021, cinci cupluri au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Este vorba despre familiile Nicolae Diaconu, Vasile Răducă, Gheorghe Boangăr, Ioan Mladin şi Gheorghe Gâtejescu. La sărbătorirea nunţii de aur, vor primi din partea Primăriei şi Consiliului Local Bărbăteşti câte un premiu financiar în valoare de 500 lei, o sticlă de şampanie, o diplomă, dar şi un pachet, cu diverse produse. Constantin Banacu va merge la fiecare acasă şi îi va felicita personal pentru atingerea pragului de 50 de ani de căsătorie.
Nici bătrânii nu vor fi uitaţi. Din buzunarul propriu, fără a implica Primăria, primarul pregăteşte peste 100 de pachete, cu cozonaci, suc, iar în unele cazuri, şi câte o pungă de pulpe de pui, pentru persoanele nevoiaşe, bătrâni singuri, bolnavi, mici atenţii pe care le va oferi săptămâna viitoare, înainte de Crăciun. Bineînţeles, autorităţile locale au prevăzut o sumă din bugetul local pentru cadourile copiilor. Vineri, 17 decembrie, 170 de şcolari şi preşcolari vor fi vizitaţi de Moş Crăciun. ”Bărbosul” a pregătit pentru ei câte două pungi pline cu dulciuri, portocale, suc natural. În total, 24 de produse. Vor primi cadourile la şcoală.

Autorităţile locale, supuse unei mari încercări

Cu câtea zile înainte de sărbători, autorităţile locale din Bărbăteşti au fost supuse unei mari încercări. Precipitaţiile abundente de săptămâna trecută au dat peste cap staţia de captare a apei. ”S-a colmatat staţia de alimentare cu apă. Avem două captări. A plouat atât de mult încât staţia, care e super performantă, cea mai modernă din judeţ, aş zice eu, nu a mai făcut faţă. Ea, care îi băgai apă ca păcura şi o scotea lacrimă. Apa era potabilă, în parametri normali, dar murdară. Avem doar trei persoane la serviciul de apă. A fost cumplit. Trei zile am stat acolo. Ne-a prins rău. Culmea, tocmai acum ni s-a stricat şi un utilaj. Nu ştiam ce să-i mai fac, cum să-i dăm de cap. Am sunat la Buzău. M-a îndrumat directorul firmei, cum să fac, să rezolv. Nu făcea faţă. Ne-a dat puţin de grindă. Puteam să o oprim definitiv, dar dădeam peste alte neplăceri. Avem 52 de kilometri de conductă. La reţea am păstrat şi vechile filtre. Intră apa întâi în bazinele de liniştire, unde se depun impurităţile mari, apoi vine prin cele cinci filtre de la vechea pompă, apoi trece prin staţia modernă. Dacă venea direct din râu, are patru filtre foarte fine şi ţi le blochează. Fac asta de 17 ani, când nu aveam staţia modernă. Ne duceam zi şi noapte acolo, pentru că se colmata. Staţia modernă o avem de şase-şapte ani. Cu asemenea probleme ca acum nu m-am confruntat niciodată. Am crezut că s-a întâmplat ceva, fiind foarte murdară, ieşea aproape la fel ca în râu. Spre surprinderea mea, au înţeles şi oamenii situaţia şi nu ne-au bombardat cu telefoane, cu reclamaţii. Acum e totul ok”, a explicat Constantin Banacu, primarul comunei Bărbăteşti.

Articole Similare

Back to top button