Diverse

Câte tipuri de implanturi mamare există?

Una dintre cele mai frecvente intervenții estetice efectuate este operația de augmentare a sânilor. Această intervenție se efectuează la solicitarea pacientei, însă medicul chirurg estetician este cel care recomandă dimensiunea – ținând cont și de dorințele pacientei – și formă implantului, deoarece există trei tipuri de implanturi mamare.

Chiar dacă se poate spune că există trei tipuri de implanturi mamare, identificate în funcție de materialul din care sunt confecționate – implanturi cu silicon, implanturi cu ser fiziologic și implanturi mixte (conțin și silicon și ser fiziologic) – acestea pot fi clasificate în trei categorii, în funcție de anumite criterii.

Care sunt tipurile de implanturi mamare?

Dacă majoritatea pacientelor apelează la acest tip de intervenție din motive estetice, există și cazuri când problemele de sănătate au determinat alegerea unei intervenții chirurgicale cu implanturi mamare. În funcție de motivul ales, precum și de proporțiile corpului pacientei, medicul chirurg estetician recomandă formă și mărimea implantului mamar.

Medicul se bazează atât pe criteriile personale ale pacientei, cât și pe tipurile de implanturi mamare existente pe piață. Cum implanturile se clasifică în funcție de compoziție, de formă și de textura, esteticianul trebuie să ia cea mai bună decizie pentru pacienta să.

În funcție de compoziție, implanturile mamare pot fi cu ser fiziologic, cu silicon sau mixte, în funcție de formă, acestea pot fi rotunde sau alungite (anatomice), iar în funcție de textura, implanturile pot fi netede sau texturate.

Operația cu implanturi mamară este una relativ simplă, fără complicații, care se efectuează sub anestezie generală și presupune introducerea unor proteze sub sau deasupra mușchiului pectoral. Fiind o intervenție chirurgicală, pacienta are nevoie de o perioada de recuperare.

Sfaturi pentru o ușoară recuperare după implantul mamar

În general, perioada de recuperare după implantul mamar durează aproximativ 3 luni, perioada în care pacienta poate simți o senzație de disconfort sau durere, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărei persoane. Totodată, această este și o perioada de adaptare și acceptare a noilor forme.

Recuperarea după implantul mamar este una rapidă, cu atât mai mult cu cât pacienta ține cont de indicațiile medicului. Printre aceste se recomandă repaus la pat în primele ore de după intervenție, mișcări ușoare și deplasări foarte scurte în primele zile și comprese reci pe piept pentru a limita umflarea sânilor.
În aproximativ o săptămâna, pacienta care a apelat la intervenția chirurgicală cu implanturi mamare poate reveni treptat la activitățile cotidiene, având permisiunea din partea medicului de a conduce mașina și chiar de a se reîntoarce la serviciu, dacă muncă efectuată nu necesită efort fizic.

După aproape o luna de la implant este permis și sportul, însă cu anumite condiții: activitatea este reluată progresiv, cu mișcări ușoare, iar pacienta trebuie să poarte un sutien sau o bustieră care să țînă sănii, acest lucru fiind recomandat chiar și noaptea.
De asemenea, pacientele trebuie să revină la consultații conform recomandării medicului chirurg estetician. În plus, acestea nu trebuie să uite să meargă periodic pentru efectuarea unei mamografii, la care să se aibă în vedere și implantul mamar, lucru recomandat mai ales femeilor care au trecut de vârstă de 40 de ani.

Articole Similare

Back to top button