Acasă Atletism Calificarea la Jocurile Olimpice, marele vis al campionului naţional la 800 metri,...

Calificarea la Jocurile Olimpice, marele vis al campionului naţional la 800 metri, Gabriel Voicu

58
0

În ciuda crizei sanitare şi a condiţiilor speciale în care a fost nevoit să se pregătească, atletul vâlcean Gabriel Voicu a reuşit şi în 2020 să menţină stacheta sus. A cucerit titlul de campion naţional atât în aer liber, cât şi în sală, în proba de 800 metri, la tineret, dar şi la seniori. Este unul dintre cei mai valoroşi alergători din România. Acum, pe final de an, Federaţia Română de Atletism a scos în evidenţă performanţele realizate de elevul Marinelei Mirea în cadrul unui interviu publicat pe site-ul său, pe care vi-l redăm în continuare.
”Într-un an în care competiţiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuşi câţiva atleţi care au reuşit să cucerească medalii şi să devină campioni naţionali în sală, dar şi în aer liber. Federaţia Română de Atletism îşi propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveştile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăţilor cauzate de pandemia de coronavirus, au reuşit să performeze şi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naţionalele din februarie, de la Bucureşti, cât şi la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al cincilea sportiv din acest proiect este Cristian Gabriel Voicu (CSM Bucureşti), campion naţional în proba de 800 m în aer liber, la tineret şi seniori, medaliat cu aur la tineret şi cu argint la seniori, în sală.
Haideţi să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020!

• Cum ai descrie anul competiţional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an greu, dar cu reuşite pe măsură. 2020 a fost un an dificil pentru mine, dar sunt fericit că am reuşit să cuceresc patru medalii la naţionale şi că mi-am apărat titlul de campion balcanic.

• Într-un an în care competiţiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reuşit totuşi să devii campion naţional atât în sală, cât şi în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Speranta, munca, ambiţia şi devotamentul au stat la baza succeselor mele de anul acesta. În ciuda restricţiilor de la începutul anului, am sperat mereu că se va da drumul la competiţii, am muncit fără întrerupere şi am crezut tot timpul în forţele mele.

• Care a fost cel mai greu moment din acest an?
Revenirea la antrenamente după o perioadă de trei luni şi jumătate fără activitate în afara locuinţei. Dar a trecut şi atunci când am revenit pe pistă am încercat să las cât mai repede în urmă acea etapă din viaţă.

• Dar cel mai plăcut?
La finalul sezonului m-am uitat în vitrina cu medalii şi am zâmbit satisfăcut. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat.

• Cum ţi-a schimbat viaţa pandemia de coronavirus?
Pandemia mi-a schimbat viaţa în bine. Am învăţat că trebuie să am mai multă grijă de mine şi de oamenii din jur.

• Ce îţi propui pentru 2021?
Pe plan naţional îmi doresc să repet performanţele din 2020. Pe plan international ţintesc o participare cât mai bună la Campionatul European de tineret (U23).

• Care este marele tau vis, ca şi sportiv, şi ce vei face pentru a-l îndeplini?
Calificarea la Jocurile Olimpice este marele meu vis. Ar fi minunat să am şansa de a participa alături de cei mai buni sportivi din lume. Voi munci zi de zi şi sper ca visul să mi se împlinească.

CRISTIAN GABRIEL VOICU
Probă: 800 m
Data naşterii: 14.02.2001
Club: CSM Bucureşti
Antrenor: Marinela Mirea
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 800 m la CN tineret, de la Bucureşti;
– medalie de argint la 800 m la CN seniori, de la Bucureşti;
– medalie de aur la 800 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la 800 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B 800m sală: 1:52.17;
P.B 800m sală: 1:52.17;
S.B. 800m aer liber: 1:51.02;
P.B. 800m aer liber: 1:50.11.”
(SURSĂ: www.fra.ro)