Editorial

Blind şi „pe de trei”!

Victor Piţurcă a jucat poker cu Gigi Becali şi a vrut să pluseze la deschiderea care i-a ieşit după două jocuri oficiale, dar europarlamentarul a rupt şi a aruncat cărţile, părându-i-se că sunt măsluite, Piţurcă fiind expert în arta „trish-pokerului”.
După o vară idilică în Ghencea cu pregătire centralizată în străinătate, cu jocuri amicale reuşite, cu paisprezece (!) jucători transferaţi la cel mai titrat club al României, cu pace cu suporterii şi garduri despărţitoare demontate, acum două săptămâni a început şi sezonul oficial: campionatul Ligii I ediţia 2010-2011. Steaua a debutat cu o victorie (chinuită) la Alba Iulia acolo unde „U” Cluj-Napoca proaspăt (re)venită în fotbalul de elita îşi desfăşoară în pribegie meciurile de acasă. A urmat meciul „cu cântec” din etapa a II-a din Ghencea împotriva Universităţii din Craiova cu un succes de casă uriaş şi Steaua a obţinut maximum de puncte (trăiască Onicaş!) în primele două etape, iar Becali era în extaz.
Secretos după cum îl ştim, Victor Piţurcă în toată această perioadă nu a dat nici o declaraţie, nu a participat la nici o conferinţă de presă lăsând jucătorii şi pe Eugen Neagoe să facă lucrul acesta.
Văzând că totul merge foarte bine, cei doi oameni importanţi din viaţa Stelei s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute înainte de meciul de la Braşov, pentru a parafa şi înţelegerea dintre patron şi manager. Doar că aici, surpriză! Victor Piţurcă pe lângă salariul exorbitant cerut pentru perioada actuală, 600.000 euro/an cu bonus 2.000.000 euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, a cerut şi „garanţii” de 20-25 milioane euro ce constau intr-un teren de 10 ha. în  Bucureşti şi un cont la banca cu 5 milioane de euro disponibil. Ce însemnau garanţiile? Însemnau că Becali nu avea voie să se implice în viaţa echipei şi a clubului, nu avea voie să facă declaraţii cu privire la echipă, la jucători , la arbitrii, la campionat, la Liga Campionilor, etc., altfel pierdea „garanţiile”.  Cum să accepte Gigi Becali aşa ceva când „datul din gură” în faţa camerelor de luat vederi şi a ziariştilor este esenţa vieţii sale în ultimii 7-8 ani? Cum să accepte Gigi Becali aceste garanţii financiare când nu prea sunt lichidităţi, iar fetele sale au crescut şi mâine-poimâine încep să se mărite?
Este una din putinele dăţi când foarte mulţi oameni consideră că Becali are dreptate în faptul că nu a acceptat acele condiţii înjositoare pe care „Satana” dorea să le impună. Văzând că nici la presiunea şi ameninţările suporterilor Becali nu acceptă garanţiile financiare, Victor Piţurcă şi-a luat o parte din jucării (staful tehnic adus de către el) şi a plecat. Definitiv? Nu ştim. Timpul le va rezolva pe toate. Atât doar că Steaua şi Becali au ieşit în câştig prin lotul valoros format, doar lui Piţurcă nu i-a ieşit”cacialmaua”.
Parcă seamănă scenariul acesta cu cel din vara lui 1984 când Halagian i-a făcut echipă lui Valentin Ceauşescu, iar Ienei a cules roadele după aceea, nu-i aşa?

Prof. Dan SĂRARU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button