Liga V

CRONICI – Liga a V-a – Seria a IV-a

ALX Port Vale Mateeşti – Cerna Fârtăţeşti 6-1
Oaspeţii, depăşiţi de situaţie

Deşi spera într-o victorie, echipa primarului Nicolae Voicescu, Cerna Fârtăţeşti, a capotat pe terenul liderei din Mateeşti, cu scorul de 6-1. Până la urmă, Cerna a întâlnit lidera şi totodată, campioana din acest an, astfel că rezultatul nu este unul surpriză, pentru că gruparea Port Vale are cel mai bun golaveraj din campionat.

„La noi, Bădiţoiu a marcat trei goluri, Globnicu două, iar Petrescu unul. A fost 3-0 la pauză, iar în cea de-a doua repriză echipa a avut o prestaţie la fel de bună. Am întâlnit un adversar destul de bun, dar fără să se pună probleme. Cred că, cea mai bună grupare, după noi, rămâne Luceafărul Pesceana, cei care s-au bătut cu noi la promovare. A fost un meci de relaxare”, ne-a spus jucătorul Relu Nica de la ALX Port Vale Mateeşti.

Luceafărul Pesceana – Olteţul Alunu 2-2
Primul cartonaş roşu al campionatului pentru gazde

În partida de săptămâna trecută, s-au întâlnit două grupări potente, cu ambiţii mari de a câştiga. Tensiunea şi-a spus cuvântul, deşi nu era vorba de nici o miză, iar gazdele au încasat primul cartonaş roşu din acest campionat. Delegatul grupării din Pesceana a condamnat atitudinea jucătorului Zamfira, care a comis un act total necivilizat şi, în lipsa căruia, Luceafărul ar fi putut încheia un campionat curat. Chiar dacă vorbim de Liga a V-a, ambiţia îşi spune de multe ori cuvântul, iar jucătorii cedează adesea în faţa greşelilor comise de arbitraj. Pentru gazde au marcat Bărbuţă – două şi Dolofanu, unul. „A fost aut pentru noi, dar arbitrul de tuşă nu a fost atent şi a semnalizat pentru cei din Alunu. A fost momentul când Zamfira nu s-a mai putut abţine şi l-a scuipat pe arbitru, fapt ce a provocat eliminarea lui. Este de altfel şi primul cartonaş roşu pe care echipa l-a obţinut în acest campionat. Puteam termina fără să fim pătaţi de vreun cartonaş roşu, dar asta a fost să fie. E greu să-i temperez, dar greşelile arbitrilor contează câteodată destul de mult. Trebuie în primul rând să jucăm fotbal şi nu să nu mai avem astfel de atitudini. Sunt doi-trei jucători la echipă care sunt puţin mai colerici, dar, în primul rând, pentru că depun foarte mult suflet pe teren. Eu le-am explicat mereu că fair-play-ul este caracteristica cea mai de preţ a unei discipline sportive. Dacă nu aş fi fost eu la echipă, cred că aveau până acum 7-8 cartonaşe roşii. Din campionatul viitor trebuie să devenim mult mai organizaţi. să avem măcar un antrenament pe săptămână, cum fac echipele care se respectă. Şi trebuie, totodată, să eliminăm din capul jucătorilor atitudinea de vedetă. Sportul înseamnă seriozitate şi disciplină şi dacă vrem să obţinem primul loc trebuie să ţinem cont de aceste reguli”, ne-a spus delegatul de la Luceafărul, Mirel Dincă.

Ştiinţa Grădiştea – Inter Lăpuşata  12-2
Băieţii lui Boiangiu şi-au zdrobit adversarii

Pe ansamblul campionatului, echipa primarului Ilie Boiangiu, a avut un joc bun, omogen, care face din Ştiinţa Grădiştea una dintre puterile grupei în care evoluează. Scorul reflectă până la urmă faptul că Inter Lăpuşata a decăzut mult, comparativ cu jocul din tur. Adversarii grădiştenilor s-au dovedit a fi mult depăşiţi de situaţie, iar scorul de 12-2 nu reflectă altceva decât nivelul celor din Lăpuşata. Pentru a-i recompensa pentru prestaţiile bune de care au dat dovadă în această ediţie de campionat, Ilie Boiangiu, care a şi fost reales ca primar încă din primul tur, va începe în săptămânile ce urmează lucrările de modernizare a bazei sportive din localitate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button