Administratie

Gheorghe Vangu – primarul ideal pentru comuna Malaia

Alegerile locale în comuna Malaia îşi vor consuma la finele acestei săptămâni cel de-al doilea tur de scrutin. În cursa pentru fotoliul de primar au rămas candidatul PD-L, Gheorghe Vangu, şi cel al PSD, Sergiu Bogdan. Chiar dacă pe 1 iunie diferenţa de voturi dintre cei doi a fost minimă, Vangu rămâne favorit. Faptele îl recomandă pe actualul acesta pentru a ocupa funcţia de primar în următorii patru ani. Actualul viceprimar este omul de a cărui pricepere au depins multe dintre proiectele realizate la Malaia. A avut şansa să demonstreze ce poate şi contracandidatul său, Sergiu Bogdan, însă activitatea depusă de pesedist în ultimii patru ani, cât timp a fost consilier, ne fac să credem că nu e tocmai persoana potrivită pentru a conduce Malaia, o comună cu un potenţial de dezvoltare ridicat 

Prin prisma a ceea ce a realizat, dar mai ales prin ceea ce şi-a propus pentru următorii patru ani, Vangu merită cu adevărat să fie primar.

„Nu promit ceva ce nu pot realiza!”

Viceprimar la Malaia încă din 2000, Gheorghe Vangu a dovedit că în materie de administraţie locală este de departe cel mai bun, iar numeroasele proiecte pe care le-a iniţiat şi le-a dus la bun sfârşit sunt o dovadă cât se poate de elocventă în acest sens. „Eu sunt cel care-a impulsionat, care-a iniţiat proiectele, care le-a urmărit până la capăt. Iar aici mă refer la asfaltarea unor drumuri, la construirea unor podeţe, la îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli, etc. Am fost opt ani viceprimar şi înţeleg foarte bine problemele cu care se confruntă locuitorii comunei Malaia”, spune Vangu.
 Altfel, Vangu a prezentat şi motivele pentru care a ales să candideze pentru funcţia de primar: „În primul rând e vorba de ambiţie, dar să nu credeţi că este pornită din orgoliu, ci din faptul că vreau să demonstrez că din postul de primar pot să fac şi mai multe pentru această comună şi am curajul să spun acest lucru pentru că am o experienţă de opt ani în administraţie, iar cei care mă cunosc ştiu că sunt genul de om care pune suflet în ceea ce face şi nu promite ceva ce nu poate realiza. Nu sunt obişnuit să fac promisiuni, ca alţii, care vin şi vă promit marea cu sarea. Însă peste patru ani vă asigur veţi fi mândri că m-aţi votat primar, că sunteţi mălăiean ca şi mine. Este primul lucru pe care vi-l pot garanta”, s-a exprimat Vangu.

 „Am creat la primărie un climat de lucru constructiv”

Gheorghe Vangu a explicat apoi şi principiul său de lucru: „Pentru a fi un bun edil trebuie în primul rând să demonstrezi că eşti un bun organizator, un om cu iniţiativă, fără program de lucru atunci când eşti în slujba cetăţeanului. În acest sens, încă din anul 2000, chiar lipsit de experienţă în administraţie, am insistat pentru o mai bună organizare şi eficientizare a activităţii din primărie pentru că cetăţeanul să fie servit la timp şi să plece mulţumit de calitatea serviciului chiar dacă răspunsul îi este defavorabil, iar primul lucru pentru a realiza aceste obiective a fost dotarea aparatului din primărie cu tehnică de calcul, la vremea respectivă neexistând în primărie nici măcar un singur calculator. Tot în această perioadă mi-am adus contribuţia la schimbarea mobilierului şi nu neapărat pentru confortul nostru. Dar trebuia să avem o repartiţie a personalului pe birouri în funcţie de sarcinile de serviciu şi de relaţiile care trebuie să existe la nivelul fiecărui compartiment în parte şi de ce să nu recunosc faptul că la felul cum arătau birourile nu puteai lăsa o impresie prea bună în faţa oricărui cetăţean. indiferent de calitatea în care te vizita”, iar apoi a adăugat: „Mai mult de jumătate din hotărârile Consiliului Local au fost iniţiate de mine şi grupul consilierilor PD-L. Şi nu numai că le-am iniţiat, dar am reuşit să le şi punem în practică. Am fost tot timpul omul care a făcut medierea între primar şi consiliu, între consiliu şi secretar, creând astfel un climat de lucru constructiv. Nu mi-am permis niciodată să iniţiez un proiect de hotărâre fără să nu-l susţin personal sau documentaţia care a stat la baza lui să nu fie completă sau trimisă la timp consilierilor pentru studiu sau pentru a aduce eventuale îmbunătăţiri, iar prin aceasta am vrut să le arăt respect pentru a putea fi respectat, lucru care s-a şi întâmplat”.

 Agroturismul, un domeniu prea puţin exploatat

Gheorghe Vangu a înţeles că Malaia – o comună situată într-un zonă cu un potenţial turistic nevalorificat cum se cuvine – trebuie să treacă printr-o transformare radicală în următorii ani. „Comuna Malaia se află într-o zonă cât se poate de favorabilă din punct de vedere turistic, o zonă de tranzit spre Voineasa. Din păcate, tocmai la acest capitol suntem deficitari, iar eu vreau să îndrept lucrurile, astfel încât agroturismul să cunoască o dezvoltare rapidă la Malaia”, şi-a propus Vangu.

Sprijin necondiţionat din partea actualului primar, Ion Moga

În cursa pentru fotoliul de primar, Gheorghe Vangu a primit şi sprijinul necondiţionat al actualului edil din Malaia, Ion Moga. Iar „necondiţionat” înseamnă în acest caz că liberalul nu-şi doreşte funcţia de viceprimar, aşa cum s-ar putea vehicula. Moga a părăsit cursa pentru primărie încă din primul tur de scrutin, însă buna colaborare avută cu Vangu şi faptul că a fost martorul proiectelor realizate în perioada cât cei doi au condus comuna Malaia l-au făcut să-l susţină pe viceprimar în tentativa de a-i succeda în funcţie. În această săptămână, Ion Moga intenţionează să organizeze inclusiv o conferinţă de presă, în care vrea să-şi exprime sprijinul pentru Vangu.

Sergiu Bogdan, un candidat fără substanţă

Dacă Vangu a reuşit să iasă în evidenţă în domeniul administrativ prin numeroasele proiecte pe care le-a iniţiat şi le-a dus la bun sfârşit, nu acelaşi lucru se poate spune despre candidatul PSD la funcţia de primar, Sergiu Bogdan. În cei patru ani cât a fost consilier local, pesedistul nu s-a remarcat prin nimic deosebit în materie de administraţie, iar acest lucru ne face să ne punem un semn de întrebare vizavi de priceperea sa de a fi primar la Malaia. „Aş vrea măcar să demonstreze că a vrut să facă ceva. Sau măcar să arate că a lăsat ceva în urmă, dar nu prea are ce”, spune Vangu despre rivalul său.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button