Administratie

Investiţii pe bandă rulantă şi noi locuri de muncă la Roeşti

În acest moment, la Roeşti, se află în derulare nu mai puţin de 12 proiecte importante pentru comunitate. Primarul PSD Gheorghe Drăghici s-a axat în special pe proiecte externe. Investiţiile sale vizează modernizarea a 36 de kilometri de drum. „Am împărţit această acţiune pe două componente. Pe Asociaţia Intercomunitară, vrem să facem drumurile ce leagă Lăpuşata, Roeştiul, Pesceana şi Lădeştiul. Am făcut proiecte şi pentru drumurile comunale, a căror finanţare se va face din fonduri locale. În scurt timp, ne vom apuca şi de amenajarea bazei sportive, de piscină, căminul cultural, centrul de informare, extinderea reţelei de gaze, prelungirea reţelei electrice, până la staţia de colectare a gunoaielor, a doua investiţie de acest gen din judeţ, care rămâne stabilită clar la Roeşti. Deci, ca să fie lămurită treaba, nu se mai face la Drăgăşani.

Am cumpărat pământul încă de acum doi ani, după cum ştiţi. Acum, în martie, sper să scoatem la licitaţie execuţia lucrărilor de asfaltare până la viitoarea groapă ecologică de gunoi. Fiind vorba de o investiţie pe care unii s-ar putea să nu o vadă cu ochi prea buni, am ales cu atenţie locaţia. Este la 3 kilometri distanţă de ultimele case, e înconjurată de păduri, deci nu va afecta pe nimeni cu nimic. Pe acolo, mai vine un drum de la Pesceana, pentru care s-a făcut deja documentaţia în vederea reabilitării. Astfel, se va scurta cu câteva zeci de kilometri distanţa spre Drăgăşani, Glăvile, Pesceana, Sundu”, informează alesul social-democrat. 

Primarul Drăghici nu e de acord cu tăierea masivă a pădurilor. El spune că
Deşi Romsilva defrişează tot, oamenii nu primesc nici lemne de foc

Primarul Drăghici se arată convins că Roeştiul va câştiga în urma acestor investiţii şi câteva zeci, poate chiar sute de locuri de muncă pentru membrii comunităţii. „Mai avem o firmă din Olanda, care vrea să facă o exploataţie pomicolă. Va începe, la Padina, cu 3 hectare de meri, o bază de colectare, poate şi de prelucrare. Asta înseamnă 20-30 de locuri de muncă. Încercăm să dăm înainte în funcţie de posibilităţi. Bineînţeles că după ce se dă drumul la gaz, la Roeşti, va apărea şi industria. Noi avem gazul în staţie şi nu profităm de el, pentru că întâmpinăm nişte probleme cu concesiunea. Dar vom depăşi şi această situaţie în curând. Am o firmă din Sibiu care vrea să facă o fabrică de sticlă. Nisipul în zona noastră este foarte bun pentru ce-i trebuie investitorului. Ar fi, aşadar, şi aici alte 30-40 de locuri de muncă. De gaze avem nevoie şi din alte motive. Dacă pădurile vor fi tăiate în continuare în ritmul de până acum, la un moment dat, vor dispărea cu desăvârşire, iar dincolo de impactul negativ asupra mediului, trebuie să ne gândim că sobele vor deveni un soi de obiecte ornamentale prin case. Pădurea Cotoşmanu, de exemplu, o vând cei de la Romsilva, nu se ştie unde, dar pe zi ce trece e tot mai cheală. Cetăţenii din comuna noastră nu primesc nici măcar contra cost lemne de foc de la ăştia, dar ei, pe de altă parte, rad tot, fără să dea nicio explicaţie nimănui”, a semnalat Gheorghe Drăghici. E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button