Liga I

Se decide titlul în Ghencea?

La finele acestei săptămâni, se va disputa în Ghencea un meci extrem de important pentru soarta titlului naţional în actualul sezon. Lidera ierarhiei, CFR Cluj, vine în Capitală pentru a-şi apăra blazonul şi a confirma statutul de principală favorită în cursa pentru trofeul de campioană. Fiecare dintre cele două grupări vrea să câştige pentru a-şi atinge obiectivul: Steaua pentru a reveni în lupta pentru titlu, iar CFR Cluj pentru a tranşa definitiv soarta laurilor de campioană.

Clujenii iau 10.000 de euro primă de victorie

Oficialii clujeni au anunţat deja prime substanţiale pentru jucătorii pregătiţi de Ioan Andone. „Conforma regulamentului de ordine interioară prima este de 2.000 de euro în deplasare şi 1.000 acasă. La meciurile cu Steaua şi alte câteva echipe avem o primă specială. De obicei nu respectăm regulamentul şi dăm mai mult. Cea mai mare primă a fost 250.000.000 de lei vechi spusă la jucători, dar apoi am mai plusat cu încă 30 de milioane, după victoria cu Rapid din Giuleşti. Pentru meciul de duminică băieţii vor avea probabil 10.000 de euro, poate chiar mai mult”, a spus preşedintele grupării ardelene, Ioan Mureşan.

„CFR umple stadioanele”

Conducătorul echipei „feroviare” ştie că stadionul din Ghencea va fi plin la marele derbi, dar nu se teme de acest lucru. Mureşean a răspuns în felul caracteristic afluenţei de public din Capitală: „Fanii vin la stadion să vadă campioana şi de aceea se înghesuie la bilete. Suntem acum ce era Steaua înainte. CFR umple stadioanele. Se pare că măcar publicul e corect şi ne recunoaşte valoarea”, a declarat preşedintele Mureşan. „Cred că Fabbiani va da golul victoriei… Sau Trică. Argentinianul este un jucător complex, nu este un vârf tipic. La un antrenament «a călcat mingea» şi trei jucători au încercat să îi scoată balonul de sub crampoane şi nu au reuşit”, a mărturisit Mureşan amuzat.
În replică, Valeriu Argăseală este de părere că „feroviarii” nu au cum să învingă în Ghencea. „Sunt sigur că noi vom câştiga. E imposibil să învingă CFR în Ghencea. Steaua are echipă mult mai mare de cât CFR, iar clujenii în luptă cu marile echipe nu prea au făcut nimic”.

Fabbiani vs. Pepe

Altfel, Valeriu Argăseală a afirmat că meciul cu CFR Cluj ar putea da naştere unor violenţe din partea unor jucătorii, aşa cum s-a întâmplat în această iarnă, conflictul dintre Fabbiani şi Pepe Moreno fiind edificator în acest sens. Cei doi nu s-au împăcat nici până acum. „Mi-e teamă de jocul cu CFR, însă din alt punct de vedere decât cel fotbalistic. Am informaţii că a fost o discuţie în care conducătorii clujeni le-au spus propriilor jucători să îi lovească şi să îi înjure pe fotbaliştii noştri atunci când arbitrul nu este atent. E posibil, mai ales că ştiu că Ioan Andone e un tip agresiv, iar Mureşan se pricepe doar să facă diversiuni”, a spus oficialul roş-albaştrilor.
Iuliu Mureşan a replicat acid: „Nu-mi vine să cred că preşedintele Stelei a făcut asemenea afirmaţii! E imoral să spună aşa ceva! A zis numai aberaţii şi nu face altceva decât să incite la violenţă. Noi nu am vorbit cu jucătorii aşa ceva! Cum poate Argăseală să creadă că puteam face asemenea lucruri?”.
În plus, şi antrenorul Ioan Andone l-a avertizat pe atacantul argentinian că va plăti scump dacă va intra într-un conflict cu Pepe Moreno. „Nu cred că va face aşa ceva fiindcă amenda e destul de consistentă. Nu îşi permite el să-şi bată joc de munca echipei! I-am spus că dacă se întâmplă ceva, îl exclud din lot. Aici e fotbal, să nu creadă că a venit la CFR să se bată!”, a ameninţat Andone.
Referindu-se la meciul cu Steaua, Ioan Andone crede că formaţia sa nu e la fel de bună ca în 2007. „Nu îmi place să comentez ce se întâmplă la alte echipe, dar nici noi nu mai suntem la fel de buni ca în tur. Cu Craiova am dat patru goluri, dar nu am jucat foarte bine. Nu pot să spun dacă Steaua va câştiga 14 meciuri din 14. Dacă noi ne vom impune în 12 partide din 14, vom fi campioni”, a declarat „Fălcosul”.

Becali se teme de arbitri

Patronul Stelei, Gigi Becali, se teme că rezultatul derbiului va fi influenţat de arbitri: „Mă frământă faptul că Nicolae Badea s-a întâlnit miercuri cu Mureşan. Să nu facă vreo strategie! Când zic asta, mă gândesc la tuşieri. Pe Tudor îl ştiu şi nu îmi e frică de el, dar ăştia doi de margine pot pune ceva la cale, altceva nimic. Mă tem de ei, că nu-i cunosc". Preşedintele lui Dinamo a replicat: „Eram întâmplător la Marriott şi am dat nas în nas cu cei de la CFR, care sunt cazaţi acolo. Ce să fac, să nu-l salut pe Mureşan?”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button