Liga III

Amicale la „foc automat” pentru FC Oltchim

„Chimiştii” antrenaţi de Marian Deaconescu au încheiat deja de o săptămâna cantonamentul de la Călimăneşti, însă nu şi pregătirea. Aceasta a continuat şi zilele trecute cu o serie de meciuri amicale. Vâlcenii de la FC Oltchim au câştigat mai întâi, cu scorul de 4-3, meciul cu divizionara C, Minerul Mătăsari, a urmat apoi rândul juniorilor să-şi măsoare forţele cu o echipă de Liga a IV-a, Energia Malaia, partidă pe care-au pierdut-o, însă, cu scorul de 5-3. Săptămâna a fost totuşi încheiată cu un succes de „chimişti”. Sâmbătă, 9 februarie, au întâlnit o grupare din judeţul Constanţa, mai exact din Eforie Sud, aflată în cantonament la Călimăneşti. Olaru şi compania n-au avut nici o problemă în a se impune, însă mai greu a fost pentru arbitrul întâlnirii care s-a chinuit pentru a-i linişti pe oaspeţi.

„Dacă nu era Eugen Roşu la centru, meciul s-ar fi putut încheia urât. Probabil se luau la bătaie. N-am văzut în viaţa mea atâta răutate”, a caracterizat pe scurt, antrenorul Marian Deaconescu, întâlnirea de la Călimăneşti, încheiată cu victoria Oltchim-ului. Pentru formaţia vâlceană au marcat Smedescu, Zgăbăruş, Marinescu, Şorega şi Preda (de două ori), reuşite ce au contat pentru scorul final, de 6-1, în favoarea „chimiştilor”. Următorul „amical” pe care îl vor susţine elevii lui Deaconescu va avea loc miercuri, 13 februarie. FC Oltchim va înfrunta o altă divizionară D, echipa a III-a a FC Argeş. Joi, 14 februarie, este programată întâlnirea cu Inter Star Sibiu, urmând ca vineri, 15 februarie, să fie puţin ridicată ştacheta. Vâlcenii vor da piept cu colega de serie din Liga a III-a, FC Argeş II. Sâmbătă, 16 februarie, va fi ultima zi de pregătire a acestei săptămâni. Vor încheia seria de „amicale” cu o echipă din Capitală, Romprim Bucureşti, aflată în cantonament tot la Călimăneşti.
Ultimele „amicale” înaintea reluării campionatului le vor disputa în compania unor formaţii mai puternice. Pe 19 februarie parteneră de antrenament le va fi gruparea ce ocupa primul loc, la finele turului de campionat, în seria a V-a a Ligii a III-a, CSM Sebeş. Cea din urmă partidă de pregătire au programat-o cu chiar o săptămână înainte de startul returului de campionat. Vineri, 22 februarie, Cumpănaşu, Marinescu, Creangă şi restul „chimiştilor” vor înfrunta formaţia lui Benone Lazăr, Internaţional Curtea de Argeş,
lidera seriei a IV-a, din care face parte şi Oltchim-ul.
La finalul acestor meciuri care vor încheia pregătirea de iarnă, antrenorul Marian Deaconescu va trebui să se decidă şi asupra jucătorilor pe care-i va păstra pentru campionat. S-au vehiculat o serie de variante în ultima perioadă, s-a vorbit despre anumiţi jucători care vor fi cedaţi, pentru o perioadă, la Mihăeşti, însă deocamdată nu s-a hotărât nimic.

Selecţie la Centrul de Copii şi Juniori
* antrenorul Costel Gaiţă aşteaptă copiii talentaţi la pregătire

După ce a fost înlocuit de la cârma echipei mari a FC Oltchim, antrenorul Costel Gaiţă s-a ocupat mai mult de pregătirea copiilor din cadrul clubului. Îşi doreşte să iniţieze şi alţi jucători care să fie capabili mai târziu să facă pasul spre fotbalul de performanţă, să transforme acest sport, dintr-o simplă joacă, un hobby, într-un mijloc de existenţă. Are planuri mari pentru ei, însă, deocamdată, băieţii pe care-i are în subordine, sunt prea mici să emită pretenţii. Dar, treptat, ei se pot ridica la nivelul aşteptărilor. O dată cu formarea tinerilor pe care îi are deja de ceva timp în pregătire, Gaiţă îşi doreşte şi continuitate în cadrul clubului. Astfel, ca şi ceilalţi colegi ai săi de la FC Oltchim, organizează în această perioadă selecţii pentru copii născuţi în 1999 şi 2000, pentru formarea unor alte grupe de juniori.  
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button