Acasă Liga V Viitorul Călimăneşti cooptează juniori

Viitorul Călimăneşti cooptează juniori

82
0

Cu mai puţin de o lună de zile înainte de începerea campionatului judeţean de fotbal, Viitorul Călimăneşti, gruparea ce a cumulat un număr de 25 de puncte la finele actualului tur, are în vedere ca la finele sezonului să se situeze pe primele locuri din clasament. Gheorghe Andreescu, delegatul echipei, a declarat că formaţia sa va lupta pentru a se clasa între prim-finalistele campionatului. “Consider că băieţii  mei au avut o evoluţie foarte bună  până la finele primei jumătăţi de campionat. Activăm într-o serie alături de grupări puternice, cu un joc omogen, cum ar fi AS Mihăeşti, Oltul Dăeşti, FC Budeşti şi Posada Perişani , formaţii care au demonstrat că au un lot omogen şi că sportivii se înţeleg foarte bine pe teren.

Deşi nu ne gândim la o eventuală promovare anul acesta, deoarece am putea spune că titlul este ca şi adjudecat de gruparea primarului Stănică, AS Mihăeşti, totuşi pentru a avea o prestaţie cel puţin la fel de bună din retur voi recurge la achiziţionarea câtorva jucători. Deocamdată, pot spune că ne-au plecat doi jucători care au decis să evolueze la cealaltă gruparea din staţiune, Cozia Călimăneşti, şi aici mă refer la fraţii Sorin şi Claudiu Niţă. Pentru a suplini plecarea celor doi, am decis ca în următoarele săptămâni, mai precis până pe 14 martie, când se va încheia perioada de finalizare a transferurilor, să mai întăresc lotul cu un număr de 5-6 juniori. Momentan, nu vreau să dau nume asupra celor care aş dori să completeze echipa, pentru că sunt destui copii talentaţi de care m-am interesat şi  pe care aş dori să-i aduc la noi. Vă pot spune că am în vedere doi copii de la juniorii republicani ai CSM-ului, de la FC Budeşti mai este, de asemenea, încă un junior, cât şi de la FC Oltchim. Voi aduce numai copii în lot, pentru a face de aşa natură ca fotbalul să fie mai intens şi în rândul tinerilor. Cu excepţia cluburilor pe care le-am menţionat şi de la care sunt interesat de anumiţi jucători vom mai căuta tineri jucători şi din localităţile limitrofe, precum Berislăveşti şi Sălătrucel, comune care nu au grupări de fotbal. Momentan, avem legitimaţi un număr de 18 jucători şi până la începerea campionatului vom avea în jur de 23.”, a declarat delegatul de la Viitorul Călimăneşti.

Contracte salariale pentru jucători

Pentru a-i stimula mai mult pe returul de campionat, delegatul echipei a ţinut să precizeze că toţi cei care vor activa la echipă vor avea contracte de muncă. “Începând din acest sezon, vom face contracte cu jucătorii pe salarii stimulatorii. La capitolul fonduri aş putea spune că echipa nu duce chiar deloc  lipsă, deoarece avem trei sponsori care contribuie suficient şi alocă banii necesari tuturor activităţilor. Avem în plan să reuşim anul acesta finalizarea unele lucrări de modernizare la stadion. Deocamdată nu avem stabilită suma care se va aloca, însă primarul localităţii a promis că ne va ajuta la finalizarea stadionului. Deja am purtat două meciuri amicale cu echipa din Liga a IV-a din Constanţa, Eforie Sud şi încă unul cu juniorii de la FC Argeş, iar până la debutul de campionat vom mai purta o serie de partide de pregătire cu echipele din Călimăneşti, cât şi cu gruparea lui Dobrin, Viitorul Rm. Vâlcea. Am ales partide cu grupări care activează în ligii superioare pentru ca băieţii să fie obişnuiţi cu efortul şi munca la un nivel mai ridicat şi, astfel, în campionat să dobândească curajul de care au nevoie. În ceea ce priveşte obiectivul nostru, nu avem deocamdată unul bine stabilit, deoarece dispunem de un lot care este în formare şi mai are până la omogenizare. Deşi suntem undeva pe la jumătatea clasamentului, mai precis le locul 8, consider că poziţia este mai mult decât satisfăcătoare. Partidele cu cele mai importante grupări ale seriei, FC Budeşti, Dinamo Rm. Vâlcea şi AS Mihăeşti au fost unele foarte bune ale jucătorilor şi, deşi am pierdut, totuşi, eu cred că băieţii au avut un comportament foarte bun”, a încheiat Gheorghe Andreescu.
Lucian CORNECI