Acasă Liga V „Implicarea primarului Ionel Dragu în echipa de fotbal ne dă speranţe de...

„Implicarea primarului Ionel Dragu în echipa de fotbal ne dă speranţe de promovare”

98
0

Tică Nistor, antrenor-delegat la Progresul Măldăreşti

Progresul Măldăreşti, gruparea primarului Ionel Dragu, a demonstrat în precedentul tur că este o echipă solidă, cu un joc puternic şi omogen care o poate propulsa la finele campionatului în eşalonul superior al Ligii a IV-a. Delegatul grupării, Tică Nistor a declarat că are în vedere o eventuală promovare, lucru cât se poate de real, ţinând cont de forma foarte bună pe care a înregistrat-o în prima jumătate a campionatului. Situată pe poziţia a treia în clasament, cu un număr de 37 de puncte, la egalitate cu lidera de toamnă, Victoria Frânceşti, gruparea din Măldăreşti anunţă un retur de foc, în care va face tot posibilul de a-şi atinge scopul: promovarea.

Preşedintele clubului este încrezător în forţele băieţilor săi şi consideră că în retur vor face partide frumoase.

* Cum vi s-a părut ca nivel valoric turul de campionat?

– Comparativ cu anii precedenţi, când evoluasem în seria a IV-a, aş putea spune că echipele din actuala serie în care activăm sunt, cu siguranţă, ceva mai valoroase. Toate echipele au crescut în valoare, lucru demonstrat şi de concurenţa serioasă pe care ne-o fac celelalte grupări şi aici mă refer în special la actuala lideră, Victoria Frânceşti, cât şi la ocupanta locului secund, FC Băbeni, care dispune de un lot valoros de jucători tineri ce îşi pot atinge cu facilitate obiectivul promovării. Seria în care activăm are echipe valoroase, iar în privinţa promovării, deocamdată nu putem declara nici o grupare ca favorită. Şi Unirea Tomşani va veni tare din urmă şi va specula orice meci pierdut al primelor trei clasate, astfel că cine va comite mai puţine greşeli va învinge, mai bine spus învingătorii vor fi aceia care vor duce un joc mai pragmatic.

* Pentru a ataca mai uşor obiectivele impuse veţi la trece la eventuale achiziţii?

– Avem un lor numeros în care sunt legitimaţi un număr de 28 de jucători valoroşi şi deocamdată consider că nu sunt necesare noi transferuri.Totuşi, mă gândesc ca până la reînceperea campionatului să mai achiziţionez un portar pentru a mai întări partea defensivă. În rest, voi mai vedea pe viitor dacă mai este sau nu nevoie de întăriri, însă, deocamdată, sunt mulţumit de valoarea jucătorilor pe care îi am şi de seriozitatea de care au dat dovadă pe durata întregilor partide.

* Circulă câteva zvonuri că un jucător de la Măldăreşti ar da probe de joc pentru FC Oltchim?

– Da. Este adevărat. Avem un jucător de care se pare că această grupare ar fi interesată, Lucian Aldea, băiatul delegatului echipei. În cazul în care se va concretiza această perioadă de probă, jucătorul este liber să activeze în Liga a III-a. Este un băiat tânăr, are 16 ani, însă cu un potenţial foarte mare. De asemenea, mai avem un jucător împrumutat la Minerul Berbeşti, Robert Gheorghe, care va reveni la noi din vară, cînd expiră perioada împrumutului. Lotul are destui fotbalişti de valoare care pe viitor ar putea activa la echipe puternice.

* Care sunt elementele de bază ale echipei pe care veţi miza în retur?

– Nu pot să mă pronunţ asupra unor jucători anume. Cum am mai spus, toţi sunt dedicaţi echipei, iar fotbalul reprezintă pentru noi un mod de relaxare, o competiţie în care jucătorii de cunosc mai bine şi devin mai determinaţi în scopul de a promova. Componenţa lotului confirmă faptul că pentru jucători sportul are o valoare aparte: în echipă activează trei avocaţi, fraţii Gânju şi contabilul Marius Catrina. Ca la toate echipele din campionatul judeţean, mulţi jucători practică fotbalul din plăcere. Cu excepţia incidentului înregistrat în deplasare împotriva celor de la Victoria Frânceşti, când  un jucător de-ai mei l-a alergat pe centralul Demetrescu, nu am avut nici un conflict cu vreo grupare anume. Dar acel jucător care a provocat incidentul nu a mai fost convocat de mine, dovadă că sportul este în mare măsura o dovadă de fairplay în care adversarul trebuie respectat.

* Pentru că tot aţi adus în discuţie incidentul în meciul contra celor de la Frânceşti, cum vi s-a părut arbitrajul pe durata turului?

– Există mici greşeli de arbitraj, însă la nivelul nostru nu prea contează, deoarece jucăm din plăcere şi nu de performanţă. Deşi avem în vedere o eventuală promovare, nu suntem prea mult interesaţi de maniera de arbitraj, pentru că nu ne afectează prea mult. Dispunem de o bază sportivă foarte bună, cu vestiare, iar de anul acesta avem în vedere chiar o modernizare a stadionului.

* La capitolul fonduri cum se prezintă echipa?

– Destul de bine, deoarece primarul Ionel Dragu a susţinut permanent echipa şi s-a implicat în tot ceea ce este legat de fotbal. Datorită dumnealui jucătorii beneficiază de două rânduri de echipamente sportive, datoriile la AJF au fost plătite şi suntem cu toate taxele la zi. De asemenea, suntem printre cele o sută de comune din ţară care au intrat în posesia unor fonduri pentru reamenajarea stadionului. Şi acest lucru se datorează tot primarului care s-a implicat mereu de aşa natură încât echipei să nu îi lipsească nimic. Din retur mizez pe seriozitatea băieţilor pentru a forţa promovarea şi pentru a fi în formă maximă vom purta câteva amicale cu grupările din jur.
Lucian CORNECI