Administratie

Comuna Stoileşti – neglijată de mai marii judeţului

Traian Ionescu, primarul comunei Stoileşti, ne-a contactat la redacţie pentru a ne comunica unele probleme grave cu care se confruntă de mult timp localitatea pe care o administrează şi care au la bază lipsa de fonduri ce stă în calea modernizării satelor. Cu bani puţini, primarul a reuşit să ducă la bun sfârşit unele proiecte de-ale sale de o importanţă capitală, ce ţin în special de unităţile de învăţământ aferente comunei şi de drumurile jalnice pe care sunt obligaţi să circule localnicii. Deşi localitatea pe care o conduce se numără printre codaşele judeţului la capitolul de fonduri primite, primarul vrea să creeze o viaţă mai bună locuitorilor, însă se loveşte permanent de indiferenţa autorităţilor judeţene.

„În aceste zile am reuşit să reabilităm şcoala cu clasele I-VIII din satul Urşi, investiţie care s-a ridicat la suma de un miliard de lei şi care a însemnat schimbarea acoperişului care era ruginit şi montarea de alarme pentru a evita furturile calculatoarelor şi a mobilierului şcolar. Această unitate de învăţământ era o ruşine pentru copii care  învăţau în ea, deoarece erau obligaţi să stea cu ligheanele la ore pentru a colecta apa care se scurgea prin acoperiş. Am considerat că prin această lucrare dovedim un respect pentru copiii noştri care merită condiţii de studiu mai bune. Deşi sunt multe lucruri de făcut, ne confruntăm cu fondurile puţine pe care le primim de la Consiliul Judeţean. Sunt localităţi precum Olanu şi Galicea care au primit fonduri de zeci de miliarde, iar noi suntem obligaţi să stăm în condiţii jalnice”, a declarat primarul.
Primarul a mai dorit să amintească autorităţilor judeţene că localitatea pe care o conduce face parte din judeţul Vâlcea, şi că are nevoie de fonduri pentru a crea condiţii mai bune de viaţă. Gospodar din fire, Traian Ionescu a reuşit prin puţinii bani de care dispune să construiască cinci staţii de autobuz moderne, însă lucrările majore nu pot fi finalizate.
„Aş dori să fac un apel către Prefectură şi către domnul Câlea să ne acorde fonduri pentru modernizare. Zilele acestea, drumurile din comună au devenit impracticabile datorită ploilor abundente şi, deşi avem proiecte de asfaltare pe DC 37, 38 şi 39, nu putem să le punem în practică, deoarece, cum am mai spus, nu avem banii necesari. Este o utopie ceea ce se întâmplă în comuna Stoileşti.”, a încheiat primarul.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button