Bârfe

Bârfe (ne)bune de luat în seamă

• Un primar şi un vice-primar, ambii cu gânduri mari la alegerile locale de anul viitor, dar care până acum au stat departe de echipa de fotbal din localitatea pe care-o conduc, se zbat acum din răsputeri să preia frâiele acestei grupări fanion a comunei. Motivul? Au simţit că fenomenul sportiv le poate aduce peste noapte o popularitate pe care nimic nu le-o mai poate ridica. Problema vine însă din altă parte: sponsorul acestei echipe, cel care-a dat banii până acum şi pe care toată lumea îl ştie ca un adevărat patron de echipă, rugat fiind de câţiva cetăţeni, are de gând să candideze chiar el la alegerile din 2008.

• Din lipsă de fonduri, echipa Forestierul II Băbeni se află acum în pragul de a se retrage din campionat. După ce au încercat să găsească sprijin chiar în comunele învecinate, oficialii acestei grupări au dat sfoară în ţară (a se citi în judeţ) şi-au găsit în sfârşit un om de fotbal dispus să susţină financiar această echipă. Din câte se pare, cel care va prelua frâiele acestei formaţii este chiar vice-primarul comunei Malaia, Gheorghe Vangu. Din „copilul mai mic” al echipei fanion a oraşului Băbeni, Forestierul II urmează să devină astfel în viitor „satelitul” formaţiei de Liga a IV-a, Energia Malaia, acolo trebuind să fie rodaţi câţiva tineri şi talentaţi fotbalişti din zona de nord a judeţului. Deşi îşi va disputa meciurile la Malaia, numele echipei nu se poate schimba până în vara anului viitor.

• Plecaţi cu gânduri mari la echipa lui Dan Mazilu, acolo unde li s-a promis marea cu sarea, mai mulţi fotbalişti care-au evoluat în sezoanele precedente pentru Hidroelectra Rm. Vâlcea vor să revină la „matcă” în cel mai scurt timp, văzând că Dinamo Horezu a cam început să rămână de căruţă. Nu prea au mari şanse de a li se îndeplini visele, deoarece acum, la gruparea din nordul Râmnicului, toate uşile le sunt închise, nici un oficial nefiind dispus să le ierte „trădarea”.

• Din câte se pare, după ce nu a reuşit să se înţeleagă cu Dobrin Ionescu pentru ca acesta să vină antrenor la Unirea Tomşani şi să-şi aducă alături câţiva fotbalişti tineri şi talentaţi cu care să încerce repromovarea în Liga a IV-a, primarul Pearcu nu a renunţat la ideea de a aduce la echipă un tehnician renumit în Vâlcea. Aflând de acest lucru, un antrenor cu vechi ştate de serviciu în Vâlcea, care are şi grupe de juniori, ar fi dispus să meargă să lucreze o perioadă la Tomşani, pentru ca şi „mânjii” pe care-i pregăteşte să aibă jocuri în picioare şi să capete cât mai repede experienţă competiţională.

• Între jucătorii a două echipe din aceeaşi comună s-a iscat recent un scandal, pornit de la faptul că unii – mai lăudăroşi din fire – au început să râdă de adversarii din localitate pentru rezultatele catastrofale de până acum. Cum incidentele, în care s-au împărţit şi câţiva pumni, nu s-au produs pe un teren de fotbal, acestea sunt cunoscute doar de câţiva localnici. Din păcate, conflictul este departe de a se fi încheiat aici, asta după ce şi autorităţile locale au anunţat că nu mai sunt dispuse să sprijine două echipe de fotbal în comună. „Mai bine una bună, decât două proaste”, s-a exprimat direct un consilier.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button