Bârfe

Bârfe (ne)bune de luat în seamă

• După ce au testat o grămadă de jucători în această vară, oficialii din Zăvoi au reuşit în sfârşit să alcătuiască un lot cu care să se poată bate pentru locurile 1-2. Problemele au apărut însă din altă parte. Astfel, pentru că unii dintre cei cu care s-a bătut palma nu au mai convins, atât Florin Verigeanu, cât şi Marian Bondrea ar dori să renunţe la sârbul Radovanovic, împrumutat de la Pandurii. Motivul: jucătorul e mult sub nivelul echipei. De la vorbe la fapte, uneori e însă un drum atât de lung… Iar dacă mai punem la socoteală şi o oarecare jenă (ruşine) a conducătorilor din Zăvoi faţă de gorjeni, care până la urmă i-au ajutat de câteva ori în momente grele (a nu se uita de Nemanja Jovanovic), este clar că nu mai există loc de întoarcere. Aşa că-n loc de a strica o relaţie care până la urmă a început să meargă, cât de cât, s-a luat decizia de a-l păstra în lotul pentru sezonul viitor şi pe Radovanovic.

• Interesele personale au primat încă o dată la AJF, dezinformarea fiind cuvânt de ordine pentru Pintilie şi gaşca lui. Nu mai departe decât săptămâna trecută s-a produs un fapt care arată odată în plus că „başkanul” nu are scrupule şi că îl preocupă doar binele lui şi al acoliţilor. AJF-ul lui Pintilie avea datoria să-i anunţe pe observatorii vâlceni de cursul de instruire organizat de FRF la Mediaş, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Astfel, tocmai din acest motiv, de la instruirea de la Mediaş au absentat Andi Ionescu şi Anton Miţaru. La Mediaş nu a fost prezent nici Pintilie, despre care am aflat (culmea!) că s-a dus la Bucureşti ca să intervină pe lângă oficialii federaţiei pentru ca Viorel Neacşu să redevină observator de Liga a III-a. Asta da neruşinare!

• La început de sezon, „başkanul” Pintilie a purces la o modificare importantă în cadrul AJF-ului pe care-l conduce. Astfel, dacă până acum de delegarea observatorilor răspundea direct secretarul general Florin Mănoiu, din această toamnă, de acest lucru se va ocupa vicepreşedintele Viorel Neacşu. Din câte se pare, nu sunt puţini oamenii de fotbal care susţin că modificarea s-a produs în primul rând din cauza faptului că Pintilie a început să ia aminte de nemulţumirile unor delegaţi de echipe. Aceştia s-au arătat în dese rânduri sictiriţi de faptului că drăgăşeneanul îşi cam ia banii degeaba de la AJF. În spiritul aceleiaşi „colegialităţi”, i se pregăteşte o responsabilitate pe măsură şi lui Chiriţă de la Horezu, care la fel ca şi Neacşu, „cam trage mâţa de coadă” pe banii echipelor. Am zis bine responsabilitate, deci să nu cumva să credeţi că e vorba despre vreo altă „şpriţuială” de pomină!

• Revenirea în fotbalul judeţean a lui Dan Mazilu se pare că s-a lăsat cu lacrimi de fericire prin birourile AJF-ului. Printre cei care-au plâns s-a numărat şi preşedintele Pintilie, care i-a promis încă de la început sprijin necondiţionat cunoscutului om de afaceri. „Cum să nu-l sprijin eu pe Mazilu, omul care m-a ajutat la greu?”, s-ar fi exprimat „başkanul”, făcând aluzie la perioada de restrişte din viaţa sa, când fusese dat afară de la Oltchim din motive ştiute de toată lumea, iar Mazilu l-a luat antrenor secund la Oltul Slatina, deşi era vicepreşedinte la AJF, dar şi observator de Divizia C, lucruri care contravin regulamentelor FRF.

• Ce ghinion pe Hidroelectra? Dacă sosirea lui Dan Mazilu în fotbalul judeţean l-a făcut pe Pintilie să plângă, în schimb cei de la Hidroelectra nu mai au acum decât a doua şansă în lupta pentru promovare, în ciuda lotului superior valoric faţă de celelalte combatante. Deja, se vehiculează în fotbalul judeţean că la AJF se fac cărţile pentru ca trupa din Horezu să ia faţa „energeticienilor” în duelul pentru locul 1 în Liga a IV-a. Şi nu doar pe teren, ci şi în culise.

• La baza amânării meciului dintre CSM II şi Dinamo, din Liga a IV-a, se pare că a stat de fapt un alt motiv decât cel invocat. Anume acela că trupa lui Mustăţea îşi doreşte cu orice preţ să încurce miercuri, în intermediară, pe Hidroelectra. În preajma unui asemenea meci, era clar că Dinamo avea nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti cum se cuvine. Dar mai ales avea nevoie de toţii jucătorii valizi, fără eventuale suspendări. Ori, o întâlnire cu CSM II, i-ar fi obosit peste măsură pe „câini”, ba mai mult decât atât ar fi putut dăuna şi moralului echipei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button