Bârfe

Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

• În timpul unei vacanţe petrecute anul trecut prin ţările arabe, primarul unei comune din Vâlcea a fost invitat să urmărească şi un meci de crichet. Drept urmare, edilul este acum foarte hotărât ca pe un teren, proprietate personală, pe care-l deţine în comuna sa, să amenajeze în scurt timp un teren de crichet. Şi nu doar pentru a se distra cu prietenii, sau pentru a-şi face publicitate, ci pentru a organiza acolo şi competiţii de crichet. Problema cea mai mare este aceea că în România nu există un cadru organizat pentru desfăşurarea unui asemenea campionat. „Nu-i nimic, o să înfiinţez la Vâlcea şi Federaţia Română de Crichet dacă e nevoie! Că doar am auzit că mai sunt şi alte federaţii naţionale care-şi au sediul central pe aici, prin Vâlcea”, ne-a spus vesel primarul.

Câţiva jucători de la echipa de fotbal care activează în comună, dar care nu prea se află în graţiile AJF-ului, ar urma să fie repede reprofilaţi, aceştia urmând a se legitima la gruparea de crichet. În felul acesta, sportul în comună respectivă ar face şi un salt incredibil, de la nivel judeţean la nivel naţional.

• Surse demne de încredere ne-au precizat recent că, la un pahar de vin, un înalt oficial al AJF, mai mereu fidel al şpriţurilor, a încercat să-l „ardă” pe vice-primarul Vangu de la Malaia. „Să mai aştepte şi Vangu un an până să promoveze, că nimeni nu promovează din primul sezon!”, a tunat omuleţul nostru sub influenţa aburilor alcoolului. Astfel, s-ar confirma într-un fel faptul că echipei lui Vangu i s-a încercat să i se pună beţe în roate inclusiv la Mihăeşti, în meciul decisiv, însă băieţii lui au jucat aproape perfect şi au reuşit să câştige până la urmă promovarea pe teren.

• Reputatul antrenor Mircea Savu, cel care-a câştigat în ultimii patru ani două titluri de campion judeţean cu două echipe diferite, Tineretul Rm. Vâlcea şi Cozia Călimăneşti, este vizat să preia conducerea tehnică a unei grupări proaspăt promovate în Liga a IV-a, dar cu gânduri foarte mari în viitorul sezon competiţional.

• După ce portarul Herăscu l-a „recompensat” pe arbitrul Joiţa cu suma de 2500 RON în urma scandalului iscat în returul campionatului între cei doi, am aflat că-n breasla arbitrilor tot mai mulţi intenţionează să ceară ca din sezonul viitor să fie delegaţi la meciurile echipei din Zătreni. Poate o da până la urmă norocul şi peste ei şi vor deveni astfel mai bogaţi cu câteva baremuri de arbitraj!

• La revenirea în România pentru turneul de promovare în Divizia A, americanul Jamaal Miller le-a recomandat oficialilor vâlceni trei baschetbalişti din ţara sa natală. Deşi în prima fază au dat impresia că sunt interesaţi de serviciile acestora, conducătorii echipei BC Rm. Vâlcea bat acum pasul înapoi şi aşteaptă mai întâi numirea antrenorului principal, care mai mult ca sigur va fi un sârb. Şi cum sârbilor nu le plac defel americanii, se pare că jucătorii de peste Ocean nu vor mai ajunge în această vară la Vâlcea, fiind posibil ca şi Miller să nu se afle în graţiile viitorului tehnician.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button