Bârfe

Bârfe (ne)bune de luat în seamă

• Oficialii Clubului Sportiv Municipal pregătesc deja terenul pentru viitorul sezon competiţional, atunci când vâlcenii vor juca în Liga 1. Şi nu este vorba doar despre întărirea lotului de jucători. Astfel, prima mutare se pare că se va produce pe banca tehnică, acolo unde se aude că ar urma să fie instalat Sorin Cârţu, un tehnician cu vechi ştate de serviciu pe prima scenă a ţării, dar care-n ultimul timp şi-a făcut o meserie din a retrograda echipe.

• La Călimăneşti, mulţi oameni de fotbal sunt supăraţi pe Ilie Amuzan, primarul staţiunii. Motivul: nu s-a implicat deloc să ajute sportul, iar terenul de fotbal din Călimăneşti a ajuns o ruină, plin de hârtoape. „Când au fost alegerile umbla prin oraş şi ne promitea că vom avea o echipă puternică, dar acum… Mai bine era cu fostul primar Dulcea. Dar lasă că vin iar alegerile, să vedem noi dacă mai iese primar”, s-au exprimat câţiva localnici.

• Preconizatul transfer de senzaţie al unei jucătoare israeliene la CET Govora a picat din motive independente de voinţa clubului vâlcean. Oficialii echipei noastre de baschet feminin se concentrează acum pe câteva achiziţii din ţară, în plan fiind câte o jucătoare de la Olimpia şi Sportul, cu care deja s-au purtat primele discuţii. Se mai negociază şi cu o „stranieră” extrem de valoroasă, care a evoluat în sezonul trecut în Divizia A.

• O echipă de Liga a IV-a din Craiova, care-a ratat prima poziţie în clasament la finele acestui sezon, este interesată de cumpărarea unui loc în Liga a III-a. Încă de pe acum, doljenii sunt pregătiţi să sprijine cu ce pot pe cei cu care vor ajunge la o înţelegere care să le permită să urce în eşalonul superior.

• Deşi în cazul echipei Topologul Nicolae Bălcescu s-au vehiculat diferite variante, prin care Vali Badea urma să vândă locul în Liga a IV-a unei alte grupări, se pare că între timp sponsorul echipei s-a răzgândit. Topologul va fiinţa şi-n sezonul viitor, va juca de asemenea în elita fotbalului judeţean, în plan fiind şi achiziţionarea câtorva jucători de valoare, care să-i înlocuiască pe „blatiştii” din actualul campionat.

• La meciul de la Mihăeşti, o parte a suporterilor echipei Energia Malaia erau împărţiţi în două tabere. Unii îl contestau pe antrenorul Leonard Stroe, alţii îl lăudau. Se pare că la mijloc ar fi o râcă mai veche de pe vremea când Stroe pregătea rivala din totdeauna a mălăienilor, Genesis Lotru Brezoi.

• Unii apropiaţi ai lui Pintilie au început deja să bage spaima în delegaţii echipelor de fotbal din judeţ. Cei vizaţi sunt tocmai aceia care-au avut câte ceva de comentat la adresa conducerii AJF. În această vară, atunci când va avea loc omologarea bazelor sportive din judeţ, unele s-ar putea trezi că nu mai au pe unde să joace. Pentru că „talibanul” nu uită şi nu iartă!

• Conducerea AJF îi va acorda lui Cătălin Buşi premiul de cel mai bun arbitru al sezonului, oamenii „talibanului” preferând-l pe acesta în locul lui Daniel Demetrescu. Răuvoitorii susţin însă că prin acest premiu, gaşca lui Pintilie nu-şi exprimă decât gratitudinea vizavi de implicarea lui Buşi în treburile „spinoase” ale AJF-ului, treburi preluate din mers de la Gigi Stanca. Totuşi, trebuie să admitem faptul că în acest moment Buşi rămâne unul dintre cei mai de valoroşi arbitri vâlceni.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button