Acasă Administratie Peremistul Nicolae Pătru acuză: Băieţii deştepţi fac presiuni pentru a lua RAJDP

Peremistul Nicolae Pătru acuză: Băieţii deştepţi fac presiuni pentru a lua RAJDP

88
0

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a devenit o adevărată oaie neagră a judeţului Vâlcea. Scandalurile tot mai dese în care este implicată regia, jocurile de interese, politizarea excesivă a conducerii acestei structuri economice au concurat la tensionarea continuă a situaţiei. Pe de-o parte, conducerea Consiliului Judeţean, prin vocea preşedintelui instituţiei, conservatorul Dumitru Buşe, acuză managementul defectuos al regiei şi propune transformarea urgentă a acesteia în societate comercială, în vederea privatizării acesteia, pe de altă parte anumiţi lideri politici, dintre care se detaşează liderul peremiştilor vâlcen, Nicolae Pătru, spun că există interese obscure pentru ca regia să încapă pe mâinile unor afacerişti locali.

De aproape doi ani de zile, cele două tabere se acuză reciproc iar din toată această situaţie cel mai mult pierd salariaţii RAJDP.
În cadrul unei recente conferinţe de presă, preşedintele PRM Vâlcea, Nicolae Pătru a acuzat din nou presiunile făcute pentru falimentarea regiei. În opina peremistului, în ultima vreme valoarea RAJDP a crescut foarte mult iar bilanţul depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice demonstrează acest lucru. În sprijinul afirmaţiilor sale, Pătru aduce recentele achiziţii de utilaje, a căror valoare este de ordinul milioanelor de euro. „Am înţeles şi care e graba din spatele acestor interese. A existat o convorbire telefonică între o persoană publică şi un băiat deştept, care suna cam aşa: Ţi-am dat bani, ţi-am sponsorizat şi partidul, ce ai de gând să faci cu regia? Promit că voi verifica această informaţie şi voi face publice rezultatele”, a spus Nicolae Pătru în cadrul unei conferinţe de presă, dând de înţeles faptul că persoana publică la care face referire nu este altcineva decât preşedintele Consiliului Judeţean. Pătru mai spune că au fost racolaţi şi o serie de consilieri judeţeni, ba chiar a lansat o acuzaţie extrem de gravă, afirmând că pesedistul Constantin Pârvu, preşedinte al CNSLR Frăţia a fost cumpărat pentru a fi împotriva regiei. Nicolae Pătru nu-şi explică altfel poziţia adoptată de Pârvu în cadrul celei mai recente şedinţe de CJ, diametral opusă celei a consilierilor judeţeni PSD. Cât despre conducerea RAJDP, Nicolae Pătru crede că aceasta este hăituită în mod nemeritat. „Nu trebuie hăituiţi nişte oameni care vor să-şi facă datoria. Directorul general şi cel adjunct sunt oameni competenţi şi vor fi recuperaţi. Vor lucra pentru o companie care îşi va deschide o filială în Vâlcea”, a mai spus Pătru. Acesta l-a mai acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe că se laudă cu realizările sale în ceea ce priveşte sursele alternative de energie şi că adoptă, în cadrul şedinţelor de analiză, un comportament necivilizat, primitiv.
Octavian HERŢA