Liga I

Andrei Ionescu nu mai vrea sa auda de Craiova

Andrei Ionescu nu mai vrea să audă de Craiova

 

Cine e în spatele aceste decizii a jucătorului? Oare Ovidiu Stângă?

 

  Mijlocaşul descoperit de patronul Universităţii, Adrian Mititelu, la vârsta de 15 ani, Andrei Ionescu, nu mai vrea sa evolueze la Craiova. Talentatul jucător nu vrea să semneze prelungirea contractului cu Ştiinţa şi a anunţat conducerea că se va pregăti la echipa a doua până când va fi suspendat oficial de club. Andrei Ionescu a motivat această decizie printr-o aşa-zisă mutare împreună cu familia în Olanda. Adrian Mititelu, nici nu a vrut sa audă, oferindu-i lui Andrei un contract în valoare de 500.000 de euro pe cinci ani, sumă refuzată din start de jucătorul în vârsta de 18 ani. Nici când patronul Ştiinţei a scăzut la trei ani durata contractului, Ionescu n-a acceptat, afirmând că Olanda este o provocare foarte mare, iar la Craiova s-ar plafona ca jucător.

 

Este obligat să semneze

 

Lui Andrei Ionescu îi expiră angajamentul în vară, dar, conform ROAF, fiind junior format de Craiova este obligat să semneze pe minimum trei ani prelungirea contractului. Jucătorul a fost ameninţat cu suspendarea de conducerea clubului şi trimis la echipa a doua pe termen nelimitat. 

Adrian Mititelu s-a arătat extrem de dezamăgit de hotărârea „Micului Balaci” de a pleca în Olanda. „Nu mi-am imaginat ca frăţiorul meu mai mic, aşa cum l-am considerat pe Andrei Ionescu, să-mi facă una ca asta! Am crezut că voi construi o echipa mare în jurul acestui băiat, dar m-a dezamăgit foarte mult. Anul petrecut de el în Olanda l-a sucit, l-a făcut un alt om, iar acum vrea ca din vară să plece în Ţara Lalelelor. S-a îndrăgostit de PSV, dar eu zic să-ţi iubeşti întâi nevasta, Craiova, şi apoi amanta de la Eindhoven! I-am spus ca nu-i voi da niciodată drumul de aici, le-am promis suporterilor că mulţi ani de-acum încolo nu va pleca niciun jucător de valoare de la Craiova, iar daca el vrea să plece, o va face peste doi ani şi jumătate, dar din acest moment eu spun că s-a pierdut una dintre speranţele fotbalului craiovean. Chiar dacă se va întoarce, nu va mai fi fotbalistul Andrei Ionescu, numărul 10 privilegiat de mine şi de toţi. Nici dacă va veni George Bush să-mi spună să-i dau drumul n-o voi face, eu voi aplica regulamentul şi-l vom suspenda! De la vară va sta doi ani pe tuşă. Singura lui şansă este să-şi ceară scuze faţă de suporteri" – a afirmat vizibil afectat de acest subiect patronul „juveţilor”.

 

„Ştiinţa – un capitol închis pentru mine!”

 

Andrei Ionescu a afirmat că Universitatea Craiova este un capitol închis definitiv pentru el. În urmă cu o săptămână, patronul Adrian Mititelu l-a retrogradat la „satelit”. Mijlocaşul nu s-a prezentat însă la antrenamente, acuzând probleme medicale. Mărturiseşte că este într-o situaţie grea, dar e decis să nu-şi schimbe poziţia faţă de echipa care l-a crescut. „M-am gândit mult până m-am decis să-l anunţ pe domnul Mititelu de hotărârea mea şi nu am să dau înapoi. Acum, după ce mi-au luat şi tricoul cu numărul 10, nu mai are nici un sens să vorbim despre Universitatea. E un capitol închis definitiv. Eu nu vreau însă să mai continui la Craiova. Ştiu că vor să mă suspende în vară, când îmi va expira actualul contract, dar vom vedea atunci ce va fi. Eu sper să mă transfer în Olanda. Dacă nu plec acum, la 18 ani, când mi se oferă o şansă, când să o mai fac? Una e să trăiesc, împreună cu familia mea, în România, şi alta în Olanda” – a afirmat Andrei Ionescu.

Radu VOICESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button