Diverse

AJF SHOW

Sâmbătă, ora 11.00: 

AJF SHOW

* Biroul Executiv a blocat fără temei candidatura lui Lovin * Delegaţii pot penaliza această nedreptate şi pot întoarce armele împotriva conducerii interimare

După cei patru ani petrecuţi de Gheorghe Constantin la şefia AJF Vâlcea, la forul fotbalistic judeţean nu a mai fost linişte. Mandatul de nouă luni al lui Mihai Persu s-a încheiat în coadă de peşte, interimatul lui Viorel Neacşu merge aşa cum nu trebuie, unii afirmă  – şi câtă dreptate au! – că e chiar un bluf de proporţii. Pe scurt lucrurile sunt exact cum au fost lăsate de vechea conducere. Nici o îmbunătăţire în statute, în organizarea şi administrarea fotbalului judeţean vâlcean, nici o măsură mai de Doamne ajută care-ar fi putut să rupă „gura târgului”. De fapt, a fost una, s-au graţiat scandalagii şi bătăuşii notorii din fotbalul judeţean. Şi ce bucurie a fost atunci pe ceilalţi că pot să-şi facă şi ei de cap, doar-doar s-or alege, la rândul lor, cu câte-o suspendare a pedepsei, mai târziu, peste câteva luni! Altfel, veţi spune, nici nu se putea face vreo schimbare atâta timp cât AJF-ul este condus acum de doi dintre oamenii pe care Costică-Vâlcea i-a avut lângă el, pentru că, pe vremea aceea, totul mergea strună! Neacşu şi Pintilie au arătat însă, în scurtul timp pe care l-au avut la dispoziţie, că nu pot să gestioneze situaţia aşa cum ar trebui şi se fac vinovaţi, prin stilul lor, nu departe de cel draconic al lui Persu, de faptul că au creat în sânul AJF-ului două tabere, unde domneşte râca şi dezbinarea. Este motivul pentru care, la AJF, e nevoie de un şoc, pe care tocmai aceste alegeri pentru funcţia de preşedinte trebuie să-l ofere.

Doi candidaţi care vor fi de fapt trei!

Adunarea Generală care va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 11.00, în Sala de protocol a Sălii „Traian” se vrea a fi scurtă şi la obiect: alegerea preşedintelui. Se pare că nu va fi însă deloc aşa, iar acest lucru se datorează tocmai actualei conduceri interimare. Care-n locul unei dispute directe, cum se spune, pe teren, a făcut pasul înapoi şi a interzis, printr-o decizie în unanimitate a Biroului Executiv, prezenţa la alegeri a unuia dintre candidaţii declaraţi: Dumitru Lovin. „Şi-au bătut singuri cuie în talpă”, spunea un mucalit. „Respingerea candidaturii lui Lovin e un risc prea mare pentru actuala conducere a AJF”, a admis şi Dumitru Cumpănaşu. Asta cam aşa e domnilor, dar totuşi, cine ar putea să împiedice „circul” care se preconizează a se isca la acest scrutin?

Deşi acum se ştie că în cursa pentru fotoliul de preşedinte nu sunt decât doi candidaţi, Pintilie şi Cumpănaşu, dosarul lui Dumitru Lovin fiind respins în unanimitate de Biroul Executiv (!!!), lucrurile sunt departe de a se fi încheiat aici. Lovitura de teatru va fi dată tocmai de Lovin, chiar la Adunarea Generală, care are deja din partea FRF o hârtie scrisă în care se specifică clar că funcţiile de preşedinte deţinute la Comisia de Disciplină şi la cea de Apel din cadrul AJF sunt compatibile cu ceea ce se cere în statut pentru acceptarea unei candidaturi la funcţia de preşedinte. Şi-atunci e clar că de aici va începe scandalul! Dar cine şi de ce nu l-a dorit pe Lovin la AJF? Nu e deloc un răspuns greu de ghicit.

Constantin Pintilie (din funcţia de preşedinte) şi Viorel Neacşu (ca vicepreşedinte) urmăresc în mod clar să rămână stăpâni pe scaunele lor şi-n următorii ani. Iar pentru acest lucru şi-au pregătit din timp terenul. Au căpătat sprijinul unor delegaţi de echipe din judeţ, au blocat fără temei dosarul lui Lovin, cel mai de temut adversar al actualilor şefi, aşa că par a fi siguri de victorie. Este evident că în cazul în care Lovin nu va fi lăsat să candideze nici în al doisprezecelea ceas, la cererea delegaţilor prezenţi la Adunarea Generală din 2 decembrie, atunci misiunea lui Pintilie va fi doar o floare la ureche. Mai ales că are în faţă un candidat, Cumpănaşu, care-şi numără de fiecare dată voturile doar pe degetele de la o singură mână.

Au fost mereu „bălăcăreli” la Adunările Generale

Nu ar fi pentru prima oară când s-ar întâmpla ca la o Adunare Generală a AJF să fie conflicte, discuţii în contradictoriu, bălăcăreli şi alte asemenea ingrediente de „baltă”. S-a întâmplat astfel şi în august, atunci când Mihai Persu a aflat că delegaţii sunt „falşi”, cum chiar el afirma la final, după şi-a prezentat demisia şi a ales să plece de la conducere. Mai mult ca sigur, aceeaşi falsitate va trona şi acum, la alegerile de la finele săptămânii. Rămâne de văzut cui îi va fi favorabilă această falsitate.

Ion Boharu, delegat pentru Rapid Stoeneşti

Fostul secretar general al AJF Vâlcea, din timpul domniei lui Costică-Vâlcea, Ion Boharu, a anunţat că există posibilitatea să fie prezent acum la Adunarea Generală de la finele săptămânii în calitate de delegat al unei echipe. Este vorba de Rapid Stoeneşti, grupare care activează în Liga a V-a. Aşa cum se cunoaşte, la alegerile locale din 2004, Boharu a candidat pentru primăria comunei Stoeneşti, dar a pierdut în faţa actualului edil-şef Mateescu. După disputa politică, între cei doi se pare că s-a instalat pacea. „Am vorbit cu primarul şi mi-a spus că pot să vin la aceste alegeri de la AJF în calitate de delegat al echipei Rapid Ursus”, afirmă Boharu.

Costică-Vâlcea, supervizor de la distanţă

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, se află zilele acestea în Râmnic şi se pare că va superviza de la distanţă alegerile pentru funcţia de preşedinte la AJF. Costică-Vâlcea, fost şef la AJF, nu va fi însă omul pe care FRF îl va trimite la Vâlcea pentru a ţine alegerile în frâu, ci Patriţiu Abrudan. Altfel, rămâne de văzut şi care va fi reprezentatul autorităţilor locale la Adunarea Generală din 2 decembrie. Gurile rele spun şi faptul că de această persoană va depinde în mare măsură cum se vor desfăşura alegerile pentru şefia AJF. Astfel, este posibil ca sâmbătă, în sala de protocol a Sălii „Traian”, să fie prezent însuşi primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

De ce presa are accesul restricţionat?

Una dintre măsurile oarecum ciudate pe care actuala conducere a AJF-ului le-a anunţat înaintea alegerilor din 2 decembrie este aceea că presa va avea accesul restricţionat: un singur ziarist pentru fiecare publicaţie. „Va avea dreptul de a intra în sală la Adunarea Generală doar câte un singur redactor pentru fiecare publicaţie. Acesta este ordinul conducerii AJF”, ne-a spus secretarul general interimar Daniel Demetrescu. O astfel de restricţionare a accesului nu s-a mai întâmplat niciodată, iar acest lucru ne face să ne întrebăm: oare cine nu trebuie să fie la Adunarea Generală? Cine se teme de cine şi de ce atâta secret în jurul acestor alegeri pentru funcţia de preşedinte? Ruşine, domnilor, ruşine!

Cine poate participa la alegerea preşedintelui AJF

* pentru a fi declarată statutară, la Adunarea Generală din 2 decembrie, trebuie să fie prezenţi două treimi din totalul celor 88 de membri afiliaţi

La alegerile pentru funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea, care vor avea loc sâmbătă, 2 decembrie, vor avea drept de vot delegaţii a 88 de echipe afiliate în prezent la forul fotbalistic judeţean. Pentru ca Adunarea Generală din 2 decembrie să fie statutară, este obligatoriu să fie prezenţi în sală două treimi din totalul celor 88 de echipe afiliate la AJF. Mai exact 59 de delegaţi. În cazul în care nu se va îndeplini acest cvorum de la început, statutul AJF prevede, la articolul 31, aliniatele 1 şi 2, că Adunarea Generală poate aştepta maximum 3 (trei) ore ca să se completeze cvorumul, în caz contrar urmând a fi reconvocată în ziua următoare, în acelaşi loc. Şi-n cea de-a doua zi este nevoie de prezenţa celor 59 de delegaţi. Tot conform statutului AJF, dacă Adunarea Generală nu este statutară în ziua şi la ora primei convocări, nici după trei ore de aşteptare şi nici a doua zi, atunci conform aceluiaşi articol 31, aliniatul 3, Adunarea Generală va fi convocată din nou, în termen de maxim 30 de zile, iar deciziile pot fi luate atunci indiferent de numărul membrilor afiliaţi prezenţi.

În cazul în care cvorumul se îndeplineşte, preşedintele AJF-ului trebuie ales cu majoritate simplă (jumătate plus unul dintre delegaţii prezenţi).

Iată cum se prezintă distribuţia pe eşaloane a delegaţilor de echipe cu drept de vot:

* 17 echipe din Liga a IV-a: Topologul N. Bălcescu, Flacăra Horezu, Cozia Rm. Vâlcea, FC Govora, Petrolul II Drăgăşani, Unirea Tomşani, Minerul Costeşti, Genesis Lotru Brezoi, Alma Lex Drăgăşani, Electra Rm. Vâlcea, Luncavăţul Popeşti, Olteţul Zătreni, Minerul Berbeşti, Forestierul Băbeni, Vartex Rm. Vâlcea, AS Şirineasa şi Sportul Rm. Vâlcea. (CSM II Rm. Vâlcea nu poate trimite un delegat la această Adunare Generală, deoarece gruparea din Zăvoi este afiliată direct la FRF).

* 14 echipe din Liga a V-a – Seria I-a: Vilarossa Laloşu, AS Creţeni, Avântul Amărăşti, Dinamo Şuşani, Victoria Ştefăneşti, Olteţul Bălceşti, Luceafărul Pesceana, Nycoil Guşoeni, CSM Drăgăşani, Prima Prundeni, Rapid Voiceşti, Cerna Fârtăţeşti, Ceramica Lungeşti şi CSR Măciuca.

* 13 echipe din Liga a V-a – Seria a II-a: Forestierul Romani, Oltul Ioneşti, Viitorul Olanu, Viitorul Foleşti, FC Băbeni, Steaua Mânăstireni, AS Bărbăteşti, Topologul Galicea, Sportul Genuneni, Voinţa Orleşti, Zorile Scundu, Viitorul Frânceşti şi Victoria Frânceşti.

* 13 echipe din Liga a V-a – Seria a III-a: FC Budeşti, Viitorul Călimăneşti, Arena Pietrari, Oltul Dăeşti, Energia Malaia, Unirea Tric. Goleşti, AS Mihăeşti, Rapid Stoeneşti, FC Pietrari, Dinamo Rm. Vâlcea, Lotru Voineasa, Viitorul Buneşti şi Steaua N. Bălcescu.

* 14 echipe din Liga a V-a – Seria a IV-a: Progresul Măldăreşti, Real Cernişoara, Juventus Roeşti, Lera Stroeşti, Montana Izvorul Rece, Cerna Copăceni, ALX Mateeşti, Saldi Cernişoara, Dinamo Horezu, AS Oteşani, Măgura Slătioara, Păstorul Vaideeni, Piovra Lăpuşata şi Ştiinţa Grădiştea.

* 8 echipe de copii şi juniori: Aditen Govora, FC Teleşpan, Flacăra 2005 Horezu, CSŞ Triumf Drăgăşani, FC Ciobanu ’98, Sporting Rm. Vâlcea, CSŞ Rm. Vâlcea şi Sporting 2005 Rm. Vâlcea. (FC Oltchim Rm. Vâlcea nu poate trimite un delegat la această Adunare Generală, deoarece este afiliată direct la FRF).

* 9 echipe care nu participă în competiţiile de seniori: Inter Suteşti, Inter Steaua Olanu, Nova Lăpuşata, Olteţul Alunu, Sănătatea Govora, Prelcon Horezu, Petrodam Măciuca, Tineretul Diculeşti şi Coşerea 2000 Berbeşti.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button