Diverse

„Nu pot însela asteptarile celor ce au avut încredere în mine!”

 În cadrul unei conferinţe de presă, Dumitru Lovin explică de ce a decis să candideze la preşedinţia AJF Vâlcea:

„Nu pot înşela aşteptările celor ce au avut încredere în mine!”

Cu două zile înainte de Adunarea Generală a AJF, care va decide noul şef al fotbalului vâlcean, Dumitru Lovin a susţinut o conferinţă de presă. La întâlnirea cu presa, Lovin a vorbit despre încercarea actualei conduceri interimare a AJF de a-l opri din cursa pentru preşedinţie.

Federaţia îi dă dreptate

„După cum ştiţi, am fost unul dintre cei ce şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia AJF. După ce am depus dosarul, onor conducerea actuală a găsit de cuviinţă să-mi respingă candidatura, motivând faptul că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de articolul 34, aliniatul 5 din Statutul AJF. Din proprie iniţiativă am făcut o adresă la federaţie şi am rugat să mi se spună dacă am sau nu dreptul să candidez. Am primit o adresă în care se spune că dacă am ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei de Disciplină şi al Comisiei de Apel sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de acel articol”. Deci, actuala conducere a AJF a luat o decizie neconformă cu realitatea, privându-mă de dreptul de a candida”, a spus Dumitru Lovin.

„Nu vin să dau afară pe nimeni!”

Acesta a mai spus că dacă în luna februarie a acestui an, la alegerile precedente un număr de 34 de delegaşi de echipe i-au dat votul, acesta nu avea dreptul să-i dezamăgească. „Dacă aceşti 34 de oameni, în condiţiile în care s-au făcut presiuni politice puternice, mi-au dat votul, atunci eu nu aveam cum să-i dezamăgesc. Ei au avut încredere în mine şi timpul a dovedit că nu s-au înşelat”. Lovi a mai spus că a intrat în această „luptă” singur, fără să implice pe cineva, nu a promis nimănui nimic în condiţiile în care va câştiga. „Eu vreau să fac ceva pentru fotbalul vâlcean dar nici nu trebuie să se înţeleagă că dacă voi avea câştig de cauză voi veni şi voi dat afară pe toţi! Nu. În afară de secretarul general, pe care îl validează Adunarea Generală, toţi rămân pe posturi. Vreau ca toţi membrii AJF să aibă aceleaşi drepturi dar şi aceleaşi obligaţii”.

„Profesorul Ciulei nu are calitate de membru al Biroului Executiv”

O altă problemă adusă în discuţie de Dumitru Lovin este aceea a deciziei Biroului Executiv prin care i se interzice să candideze. „Decizia Biroului Executiv este nulă şi neavenită! Pentru că din acest organism face parte profesorul Emil Ciulei, ca reprezentant al cluburilor de copii şi juniori. Potrivit regulamentului, reprezentanţii echipelor de divizia D şi Onoare dar şi cei de la Copii şi Juniori trebuie validaţi de Adunarea Generală ori domnul Ciulei nu are această calitate.  După câte ştiu, cel care a fost validat ca reprezentant al sectorului „Copii şi Juniori”, domnul Zguroiu, şi-a dat demisia.- postul acela trebuia să rămână vacant şi să fie supus aprobării Adunării Generale. Până atunci, însă, toate deciziile luate de Biroul Executiv care au semnătura domnului Ciulei sunt nule!”

Adunarea Generală va decide

Lovin mai spune că aşteaptă ca Adunarea Generală să facă dreptate. „Este posibil ca la această şedinţă să se ridice cineva din sală ăi să ceară Adunării Generale să se discute şi candidatura mea. Cei din prezidiu au obligaţia să supună la vot această propunere, apoi mai vedem. Oricum, nu înţeleg de ce le e teamă că voi candida devreme ce şi-au făcut campanie electorală destul de puternică în teritoriu şi au folosit pentru asta toate mijloacele pe care le-au avut la dispoziţie!”.

Iată adresa pe care a i-a trimis-o Biroul Executiv al AJF Vâlcea domnului Lovin Dumitru, adresă prin care acesta era înştiinţat că i s-a respins în unanimitate de voturi candidatura la preşedinţia acestui for şi răspunsul dat în această privinţă de către Federaţia Română de Fotbal. (Ionel GEREA)

 CE SPUNE AJF-UL?

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea
Către Domnul Lovin Dumitru
În şedinţa Biroului Executiv din 21 noiembrie 206, s-a hotărât în unanimitate de voturi respingerea candidaturii dumneavoastră la funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea la alegerile din 2 decembrie 2006, din următoarele motive:
* Neconcordanţă  între perioadele în care aţi activat ca antrenor, director sportiv şi preşedinte al comisiilor de apel şi disciplină
* Funcţia de director sportiv nu este compatibilă cu ceea ce se cere în statutul AJF Vâlcea
* Funcţia de director sportiv nu este inclusă în clasificarea ocupaţiilor din România
Cu stimă, Secretar General  – Demetrescu Daniel

CE SPUNE FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL?

Federaţia Română de Fotbal
Compartimentul Juridic al FRF

Către Domnul Lovin
Referitor la adresa dumneavoastră numărul 3908/ 21.11.2006

Stimate domn,

Având în vedere adresa dumneavoastră înregistrată la FRF sun numărul 3908/21.11.2006, vă comunicăm următoarele:
Referitor la prevederile articolului 34 alineatul 5 Statutul AJF Vâlcea având următorul conţinut: „Să fie absolvenţi de studii medii şi să aibă o vechime de 5 ani în activitatea de conducere sportivă sau să aibă o vechime de minim 4 ani în domeniul conducerii şi organizării activităţilor fotbalistice la nivel FRF, LPF, AJF sau în cadrul asociaţiilor/cluburilor sportive cu secţii de fotbal (ca membru în organele de conducere ale acestora) şi să aibă cunoştinţă de management sportiv, să cunoască regulamentele AJF, FRF, ca şi pe cele FIFA şi UEFA”.
Considerăm că prin ocuparea funcţiei de preşedinte al Comisiei de Disciplină, respectiv al Comisiei de Apel din cadrul AJF Vâlcea, sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de articolul 34 alineatul 5 din Statut – organizarea activităţii fotbalistice la nivel de AJF.

Cu stimă, Justin Ştefan – Avocat FRF

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button