Ancheta

Politia vâlceana de la cap se împute (II)

Nu vă fie frică, Adrian Cazan pică!

 

Poliţia vâlceană de la cap se împute (II)

 

Veştile rele vin primele şi săptămâna aceasta. Înainte de asta, însă, avem şi o veste bună: noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea va fi cel mai probabil Florin Marin. Felicitări! În ediţia de marţea trecută, am început să publicăm câteva mărturii cutremurătoare din viaţa de şmecher a comisarului şef Adrian Cazan, extrase din dialogurile telefonice pe care l-a avut recent liderul judeţean al Partidului Noua Generaţie, Traian Grănişteanu, cu două dintre personajele cheie în apropiata demitere a mai marelui poliţiei vâlcene. Pentru cei care n-au mai prins ziarul de marţi, reamintim că primii denunţători ai lui Cazan sunt celebrii Costi Moraru şi Valentin Rotaru, amândoi „cazaţi” temporar în închisorile de la Piteşti şi Bucureşti. Mai există, de asemenea, şi www.arenavalceana.ro, unde vă rugăm să ne faceţi trafic, că sigur nu ne supărăm. Deşi ne aşteptam ca, după apariţia primului material, Adrian Cazan să arate că are obraz cât de cât subţire şi să-şi dea demisia de onoare, atât cât o mai fi rămas din ea, nimic! Aşadar, în cele ce urmează, vă vom reproduce partea a doua a discuţiei dintre Grănişteanu şi Moraru, urmând ca dumneavoastră, cititorii, să trageţi singuri concluziile. Cât îi priveşte pe procurorii DNA, îi rugăm să intre mai repede în acţiune, pentru că, în ultima săptămână, mi se bate foarte rău ochiul stâng, ca să nu mai vorbesc că, duminică, în timp ce mă deplasam spre Popeşti, pentru a participa la sfinţirea unei biserici, m-am trezit că o roată de la maşină mi-a luat-o înainte. Prefer, însă, să cred că au fost ceasul rău sau, ptiu drace!, pisica neagră. Trecând peste toate acestea, vă invităm să savuraţi textul următor:

 

Costi Moraru: Deci, cu maşinile îţi spuneam… Am dat şi un Jeep, tot prin el, tot la un poliţist, din Bucureşti. Deci, astea, toate maşinile, se poate verifica din dosare.

Traian Grănişteanu: Numai să nu fi dispărut dosarele – mă gândesc.

Costi Moraru: Nu, nu, nu, n-o dispărut. Tati, păi stai să-ţi spun: au venit acum două săptămâni de la Bucureşti, la mine, aici, şi mi-a dat mie cheile de la patru maşini, maşini care o fost înregistrate de Cazan. Mi-a restituit cheile mie. O venit aici la mine, la penitenciar, şi mi-a spus omul ăsta de la Bucureşti care o venit, o zîs că suntem ultimii oamenii dacă îl iertăm pe Cazan. Oamenii abia aşteaptă ca să bag eu ceva în scris.

Traian Grănişteanu: Păi, eu am făcut în ziare, pe postul de televiziune şi mâine am conferinţă de presă pe chestia asta.

Costi Moraru: Alo, mă auzi?

Traian Grănişteanu: Da, te aud!

Costi Moraru: Am oprit şi eu articolul din ziar unde… cu hackerii, cum dă bani la poliţişti, cum se aruncă bani pe muzică, bani pentru poliţişti. Am şi eu articolul ăla, că şi ăla vreau să-l dau la DNA. Decât că tu trebuie de acolo, de afară, să spui numele meu, tot-tot-tot.

Traian Grăniştanu: Şi Valentin i-a dat pentru şase maşini furate până în 2000, de faţă cu mine, adică prin mine direct, ce să mai! Eu am făcut la DNA o asta, dar trebuie să-l sun şi pe Valentin să recunoască. Să spună adevărul, doar atât, cum vorbesc şi cu tine acum.

Costi Moraru: Păi, cine, Brăileanu? N-ar trebui să-l bagi pe ăla!

Traian Grănişteanu: Păi şi aşa nu-l afectează cu nimic.

Costi Moraru: Nu e vorba de afectat, dar el e unde e şi e pitat rău, că ştii cu ce e el!

Traian Grănişteanu: A, nu, că în ianuarie iese, că nu mai pot să-i dea mandat şi se judecă în libertate. Ştii cum e!

Costi Moraru: Aşa… Deci, cu asta cu maşinile poţi s-o dai sută la sută.

Traian Grănişteanu: Perfect-perfect! Ţi-am spus, ştiam de el şi de ameţitul ăla, Crivăţ. De celălalt, de Stoica, nu ştiam.

Costi Moraru: Să-ţi mai spun încă ceva: mi s-a luat în 2005, nu, în 2005 sau în 2004, un Audi, un A6. Mi l-au ţinut aici, la ei, la Poliţia Vâlcea, şi până n-am dus banii la Bucureşti, la Corina Gherghişan, aia pe care au dat-o afară din Parchet, şi pă Muscalu, până n-am dus banii la aia, nu mi-or restituit-o.

Traian Grănişteanu: Cine te-a trimis să duci banii la ăia?

Costi Moraru: M-or dus ei.

Traian Grănişteanu: Ăştia de-aici, de la Vâlcea?

Costi Moraru: Da. Atunci m-or bătut, mi-au rupt mâna, am avut certificat de la medicina legală – 36 de zile. Ei au muşamalizat dosarul. Se găseşte la Parchet, la Piteşti.

Traian Grănişteanu: Îl scoatem, stai liniştit, că le scoatem pe toate, Costi, nu le lăsăm aşa.

Costi Moraru: Acolo e dosarul iar eu… dosarul l-or închis fără să mă cheme pe mine, cu procurorul Cîrstea, de la Parchet, de aici, de la Piteşti. Nu mi-au dat Audi înapoi până nu am plătit la Bucureşti.

Traian Grănişteanu: Şi, câţi bani ţi-au cerut?

Costi Moraru: trei mii am dat. Şi alea, la fel, sunt acte la Poliţie. Deci, într-un control, cine vrea să-l facă… Ştii în ce mai e băgat Cazan ăsta?

Traian Grănişteanu: În ce?

Costi Moraru: Cu Ciorgan, ăla care m-o împuşcat pe mine. Îi băgat cu produsele petroliere.

Traian Grănişteanu: Aşa, am auzit şi eu ceva.

Costi Moraru: Îi băgat cu ăia de la Piteşti, care i-o arestat acum o săptămână, coloneii ăia de poliţie, maiorul ăla…

Traian Grănişteanu: Cum, nu oprea cisternele, sau cum?

Costi Moraru: Bineînţeles, cisternele de la Măciuca care veneau, veneau însoţite de oamenii lui.

Traian Grănişteanu: Dar vezi că trebuie să ştii oamenii de-ai lui care făceau asta, că altfel e cuvântul tău împotriva cuvântului lui!

Costi Moraru: Ştiu şi oameni de-ai lui care au însoţit cisterne, ştiu şi unde, cum or vândut combustibil… şi cum or luat de la Piteşti.

Traian Grănişteanu: Păi, uite ce trebuie să faci, Costi: trebuie să-ţi faci nişte notiţe. Să le ai pregătite când vin oamenii, că sigur vor veni.

Costi Moraru: Bun, încep să-mi fac notiţe.

Traian Grănişteanu: Şi când vin de la DNA să le spui asta-asta, că uiţi ceva şi ştii cum e…

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button