Liga IV

900 minute… pentru victorie!

Alma Lex Drăgăşani – Cozia Rm. Vâlcea 4-1 (2-0)

900 minute… pentru victorie!

Cu mulţi jucători de la defuncta Petrodam Măciuca (Tocoi, Sîntion, Popescu, Corvin), Cozia a încercat la Drăgăşani să plece neînvinsă ca şi celelalte partenere de până acum ale militarilor drăgăşeneni dar forma slabă a majorităţii componenţilor echipei cât şi jocul fără orizont al echipei a făcut ca balanţa să se încline în favoarea gazdelor.
Gazdele, fără titularul din poartă, Tănasie – suspendat da cu un oaspete de marcă în tribuna stadionului, generalul Crânguşi – părintele nu numai spiritual al echipei Alma Lex şi cel căruia la sfârşitul partidei întreaga echipă l-a aplaudat în semn de preţuire, şi-au dorit mult prima victorie, semn că situaţia în clasament va fi remediată.

Jocul începe în nota de dominare a gazdelor, fraţii Buniţă dominând mijlocul terenului şi servindu-l cu mingi utile pe Ciopor. În minutul 25 Octavian Buniţă depăşeşte uşor apărarea  oaspeţilor şi centrarea sa este fructificată de Ciopor (1-0). În minutul 31, portarul oaspeţilor Perţa (?!?!), iese cu întârziere şi îl faultează pe Ciopor în interiorul suprafeţei de pedeapsă şi lovitura de la 11 metri  este fructificată de Toni Buniţă (2-0).

Oaspeţii reduc din handicap în minutul 60 când Corvin Popescu execută excelent lovitura liberă de la 16 metri (mutată de arbitru în afara careului, 2-1). În minutul 69, Ciopor este lansat excelent în adâncime ţi înscrie pentru 3-1 iar în minutul 73, Octavian Buniţă închide tabela de marcaj, „întorcându-l” şi pe faţă şi pe dos pe Făurar (4-1). Un joc tipic campionatului, caracterizează sugestiv, în câteva cuvinte de generalul Ion Crânguşi: „Încă odată se demonstrează slaba valoare a fotbalului judeţean, un fotbal mai sărac valoric ca cel pe care l-am lăsat.”

Au evoluat formaţiile:
Alma Lex: Chirlacovschi – Alin Popescu, Drăgan, Buşu, Ciopor, Ciortan, Nichifor, Octavian Buniţă, Jalbă, Florin Popescu, Toni Buniţă. Au mai jucat: Iana, Iftimie, Voican.
Cozia Rm. Vâlcea: Perţă – Marapu, Ionescu, Făurar, Stanciu, Sîntion, Merişeanu, Blăjan, Tocoi, Păun, Corvin Popescu. A mai jucat: Popa.

A arbitrat la centru Cristi Hoarcă ajutat la cele două linii de B. Iordache şi C. Nedeloiu (toţi din Rm. Vâlcea). Observator AJF: N. Chiriţă (Horezu)

Sandu Şocu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button