Opinii

Handbalul ridicat la rang de arta

Handbalul ridicat la rang de artă

Încântător jocul făcut de fetele noastre contra celor de la FTK Budapesta. Câştigătoarea Cupei EHF a fost făcută şah-mat, uneori umilită chiar, de o echipă ce vrea să reintre din nou în circuitul european al marilor competiţii. La fel de adevărat e că Tadici a reuşit, cel puţin din ceea ce se vede până acum, să le facă pe fete să joace. Există tot felul de discuţii legate de acest aspect. Mulţi se întreabă cum va reuşi tehnicianul naţionalei să le facă pe fetele astea să treacă peste orgolii şi să se dedice jocului. Sunt fel de fel de caractere, unele mai impulsive, altele dimpotrivă. Toate sunt plătite să joace pentru Oltchim şi deocamdată arată că ştiu pentru ce au venit în Capitala handbalului feminin românesc.

Am văzut că n-a jucat Stela. La început am crezut că a fost intenţia antrenorului de a nu o introduce în teren. Apoi am aflat că Stela era accidentată şi nu a vrut să forţeze. Totdeauna am avut un respect aparte faţă de Steluţa Luca. O fată la care am admirat în primul rând bunul simţ şi apoi dăruirea în joc. Nu degeaba Steluţa Luca este căpitanul vicecampioanei mondiale. N-ar fi exclus ca Stela să preia şi banderola de la Oltchim. Ar fi chiar indicat, având în vedere faptul că în proporţie de 90 la sută, şi chiar mai mult, Oltchimul de azi se confundă cu echipa naţională. Stela e un jucător de geniu, cu siguranţă cea mai valoroasă handbalistă a generaţiei sale şi merită banderola la Oltchim, aşa cum o merită, cu siguranţă, pe cea de la echipa naţională.

De apreciat ceea ce a făcut Tadici până acum. se vede în jocul echipei în primul rând ceea ce lipsea până acum, adică acea plăcere de a juca. Jocul echipei este ridicat acum la rang de artă. Sigur, veţi spune, da, dar acum, vorba ceea, ai şi cu cine, şi cu ce! Perfect adevărat. Dar, din prea multă sete de mare performanţă, parcă ţi-e dor de echipa care făcea furori până mai ieri prin Europa. Vorba patronului de la FC Argeş, cel care spunea despre Cârţu că atâta timp cât a stat la Piteşti a condus o Dacie iar acum s-a urcat într-o limuzină.

Tadici şi-a ales singur maşina. Sigur că nu e vorba de Dacie, e o limuzină de lux, cel puţin la ceea ce arată până acum. vor fi şi mulţi cârcotaşi care vor spune că aparenţele înşeală. Da şi nu. Adică, ştiţi cum e, de unde, nici Dumnezeu nu cere. La Vâlcea acum e o echipă ce poate fi denumită, chiar dacă poate în termeni prea pompoşi, una de „galactice”. Real Madrid-ul handbalului feminin românesc începe să-şi arate colţii. Pe care ar trebui teoretic să-i ascută şi să-i folosească abia prin runda a patra cu Rulmentul Braşov. Gruparea Marianei Târcă n-a reuşit decât un egal cu unguroaicele, într-o atmosferă ostilă, de neacceptat poate din punct de vedere al patriotismului, la Sf. Gheorghe. Ei, uite că într-un alt fief al maghiarimii, la Odorhei, vâlcencele au avut parte de o atmosferă extrem de caldă, fetele noastre fiind aplaudate pe toată durata meciului şi mai ales la final. Şi încă ceva. Andrei Luca, preşedintele secţiei de handbal, îmi spunea că trebuie făcută o precizare. Nu data de 23 august este cea în care se va da verdictul federaţiei europene în cazul Gatzel. Până pe 23 august se mai pot aduce dovezi federaţiei de către cele două părţi. Adică şi Roxana Gatzel mai poate depune la dosar dovezi care să ateste că nu a greşit semnând cu Oltchim, dar şi partea germană poate aduce alte dovezi în susţinerea ideii sale că vâlceanca trebuia să meargă acolo. Abia după aceea se va da verdictul.

Cât priveşte „galacticele” noastre, săptămâna aceasta le puteţi vedea la lucru, în Polivalentă. Apoi, fetele pleacă din nou pentru a participa la alte turnee.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button