Acasă Opinii „Sa taceti Definitiv !”

„Sa taceti Definitiv !”

139
0

„Să tăceţi Definitiv!”

Atenţie, vorbeşte Domnul Pseudonimul! Se poate să iau şi eu cuvântul, domnule preşedinte?! Se vede, încă din start, pentru cine ştie să citească printre rânduri, apelativele „domnoase” ce s-au iscat. Dom’ne, nu mai putem de atâţia domnoşi. Adică, într-o ţară liberă şi democrată, domnoşii noştri de la Vâlcea vor să reinstaureze cenzura sub imperiul fricii de a nu mai spune ceva despre persoana în cauză pentru a nu risca serviciul. Am spus-o şi o repet: îmi scot pălăria în faţa domnului preşedinte care m-a dat afară de la două publicaţii locale şi care a intervenit apoi, la un alt canal mass-media pentru a mă atenţiona. Este domnule preşedinte, vă rog să spuneţi public dacă e adevărat sau nu că aţi venit personal şi aţi vorbit cu patronul unui canal mass-media pentru a mă face să o las mai moale?!…
Acum, vorba-ceea, domnul preşedinte şi-a îndeplinit scopul, cenzura a fost la ea acasă, mai are să mă dea afară din oraş. La fel de adevărat e ceea ce încerca să combată cu mânie (hai să nu-i spunem din aia, proletară) la întâlnirea cu presa, zilele trecute. Domnilor, e groasă! E o premieră naţională, dacă nu internaţională. Probabil pentru a încerca să controleze şi astfel de publicaţii care mai găzduiesc materiale scrise în acest mod,  domnul preşedinte vrea să ştie cine scrie, unde scrie, SUB PSEUDONIM! E încă un atac clar la libertatea presei, în condiţiile în care în România de azi, care vrea să intre în structurile europene, dreptul la liberă exprimare şi la opinie este, se spune, garantat. Ar trebui, însă, ca acest lucru să i se spună şi domnului preşedinte. …Care preşedinte a debutat, şi spune dânsul nu sunt fabulaţii, la 15 ani şi jumătate, în Divizia A. La Chimia. Care Chimia? Păi, aia care s-a transformat după ’90 în FC Vâlcea, echipă pe care ulterior a preluat-o, în calitate de preşedinte, actualul şef al fotbalului vâlcean. Atenţie! Atenţie! –  am voie să spun asta, domnule preşedinte? E bine până acum? E grav faptul că în acest moment, preşedintele AJF Vâlcea vrea, probabil, SĂ-I CEREM VOIE  PENTRU TOT CEEA CE SCRIEM! Altfel nu se explică de ce face astfel de aserţiuni la conferinţele de presă, transformându-le în analize pe text!
Interesant mai este faptul că de la AJF a plecat Daniel Demetrescu. Unii spun că a plecat de bună voie. Şi preşedintele spune la fel. Bravo lui! Alţii, şi printre ăştia sunt şi eu (cu voie de la domnul preşedinte, pot să-mi spun părerea, dacă nu deranjez, domnule prezident?), deci alţii spun că Zăpadă a fost FORŢAT, mai mult sau mai puţin moral, să plece. Adică, omul a simţit că nu mai e, poate, dorit, şi a ales să plece. Trebuie să spun încă din capul locului (iarăşi, dacă mi se permite de către domnul preşedinte) că sunt la AJF câteva persoane pentru care eu am tot respectul. E vorba de Iustin Croitoru, un băiat cu mult bun simţ (ar trebui să dea şi altora), a venit acum Adi Blăjan, apoi nea Jackie Pintilie şi nu în ultimul rând Viorel Neacşu. Poate că Daniel Demetrescu deranja, spun unii, pentru relaţiile bune pe care le avea cu presa!
Aşadar, preşedintele a vorbit. Dar, din nou, atenţie!, domnul preşedinte a continuat cu AMENINŢĂRILE! Atenţie, domnilor, e dureros, libertatea presei nu mai poate fi garantată în condiţiile în care un oficial al unei instituţii aduce public AMENINŢĂRI! Zice aşa: „la starea civilă se spune că cine are ceva împotriva acestei căsătorii să o facă acum, cine nu, să tacă pentru totdeauna. Aşa vă rog şi eu!” Bine că onor domnul prezident nu ne-a impus să tăcem definitiv, că, până la urmă, tot aia e. Aşadar, nu mai avem dreptul să vorbim. Ce vă spuneam eu! Băiatul ăsta, pardon – domnul preşedinte! – a depăşit orice măsură. Acum mă aştept la cine ştie ce. Cum domnul preşedinte a dovedit că poate orice, s-ar putea să-mi mai pierd o slujbă. S-ar putea să fiu dat afară şi de acolo. S-ar putea să primesc un telefon si să fiu chemat la ordine. S-a mai întâmplat asta cu ceva timp în urmă (e aşa, domnule preşedinte?) şi am fost făcut cu ou şi cu oţet în biroul preşedintelui, timp de o oră. Vreau să spun că atunci domnul preşedinte m-a tratat ca pe ultimul infractor! De parcă urma să primesc sentinţa cu moartea. Îl rog pe domnul preşedinte să spună public dacă s-a întâmplat acest lucru, dacă nu m-a chemat sau nu ca pe ultimul infractor, în biroul dânsului, împreună cu redactorul şef şi patronul unei importante publicaţii vâlcene (poate chiar cea mai importantă pentru instituţia numită AJF) şi dacă timp de o oră m-a pus la zid. Vedeţi cum se face presă în Vâlcea azi?

PS. Acest material, cu voia dumneavoastră, domnule (încă) preşedinte al fotbalului vâlcean, e semnat de mine, domnul pseudonim. Aştept consecinţele pentru neobrăzarea de a nu tăcea. Să plec deja din oraş sau din judeţ? Sau poate au curajul delegaţii echipelor de fotbal şi pun piciorul în prag la Adunarea Generală, să plece intrusul într-ale fotbalului judeţean.