Acasă Alte sporturi Atletismul vâlcean, în elita nationala

Atletismul vâlcean, în elita nationala

71
0

Atletismul vâlcean, în elita naţională

 

La finele săptămânii trecute, s-au desfăşurat la Drobeta Tr. Severin Campionatele Naţionale de alergare pe şosea, pe distanţa de 20 de kilometri, o întrecere care-a adunat la start cei mai talentaţi sportivi din întreaga ţară, atât la feminin, cât şi la masculin. La această competiţie, Vâlcea a fost reprezentată de atleţii Valentina Delion şi Vasile Popovici, ambii legitimaţi la CS Chimia, acolo unde sunt antrenaţi de profesoara Lelioara Alexandrescu.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Valentina Delion, care, în ciuda celor 33 de ani ai săi, a izbutit să se menţină permanent în plutonul fruntaş, încheind cursa pe locul 5, în spatele celor mai bune patru atlete ale ţării la acest nivel, toate componente ale lotului naţional. Delion a terminat alergarea cu timpul de 1h 13’, pe primul clasându-se Constanţa Diţă (campioană mondială la maraton), iar pe poziţiile următoare Elena Chirilă, Ana Fodor şi Elena Todoraşcu.

„Am mers la Tr. Severin cu gândul la o medalie, dar n-a fost să fie. Deşi Valentina Delion a ocupat locul 2 în luna mai la o întrecere similară, aici nu a reuşit să urce pe podium. Cauza acestui mic eşec al nostru s-a datorat în principal faptului că federaţia le-a obligat pe cele patru componente ale lotului naţional să concureze in corpore la această competiţia, care-a contat şi ca etapă de selecţie pentru Mondialele din octombrie. Nu mă aşteptam aşadar ca fetele din lot să alerge şi aici. Totuşi, ca timp, Delion a realizat o performanţă destul de bună, dar nu avea cum să emită mai multe pretenţii. Constanţa Diţă a impus ritmul, este o atletă cu experienţă, se antrenează la New York”, ne-a declarat Lelioara Alexandrescu.

Vasile Popovici (24 ani), sportivul vâlcean care-a fost prezent la rândul său la întrecerea de la Tr. Severin s-a clasat doar pe 9, totuşi un loc excelent în opinia antrenoarei de la CS Chimia.

Nicolae CIUCESCU