Acasă Liga IV Continua lupta cu neregulile din fotbalul judetean

Continua lupta cu neregulile din fotbalul judetean

154
0

Comisia de Disciplină a AJF-ului are din nou program prelungit

 

Continuă lupta cu neregulile din fotbalul judeţean

 

Cum nici o minune nu ţine mai mult de 3 zile, 3 săptămâni, 3 luni…, nu trebuia să ne aşteptăm nici că problemele de indisciplină din fotbalul judeţean s-au terminat. Credeam că „răsculaţii” s-au speriat de componenţa noii Comisii de Disciplină! Nici vorbă… A fost doar o întâmplare ca pe parcursul câtorva etape să nu aibă loc incidente majore pe terenurile de fotbal şi la meciurile programate la nivelul judeţului nostru, în competiţiile organizate de AJF, care să necesite o analiză ulterioară şi luarea unor decizii. Însă acest lucru poate că se datorează şi faptului că s-a hotărât dizolvarea celor două Subcomisii de la Drăgăşani şi Horezu, astfel că toate cazurile de indisciplină sesizate în acele zone a trebuit să fie preluate de Comisia de la Rm. Vâlcea. Acestea fiind spuse, marţi, 06.06.2006, holul AJF-ului a fost mai neîncăpător ca oricând. Pentru a fi soluţionate toate cazurile, preşedintele Comisiei, Nicolae Dinu şi ceilalţi membrii a trebuit să facă o analiză atentă care s-a derulat pe parcursul a mai bine de 4 ore.

Stoian şi Stoenescu n-au avut drept de joc cu Alma Lex

La meciul disputat în urmă cu două etape între Minerul Costeşti şi Electra Rm. Vâlcea, echipa oaspete a beneficiat de un atu în această partidă, jucând în superioritate numerică o anumită perioadă pentru că jucătorii grupării lui Dobrin Ionescu, mai bine spus doi dintre aceştia, probabil din dorinţa de a-şi ajuta echipa să câştige, au făcut şi câteva greşeli care au fost sancţionate de arbitrul acestei întâlniri. Formaţia lui Giurcă n-a putut să profite, astfel că echipa gazdă s-a impus la limită, cu scorul de 1-0. Mihai Stoian şi Gheorghe Stoenescu sunt „minerii” din Costeşti care au primit două cartonaşe galbene fiecare, în cursul aceluiaşi joc ce au atras, cu sine, eliminarea lor de pe teren. În plus ei nu au avut drept de joc la Drăgăşani, unde formaţia lui Dobrin Ionescu s-a deplasat în penultima etapă a sezonului pentru meciul cu Alma Lex. Pe lângă suspendare, conform regulamentului, s-a mai luat şi hotărârea ca jucătorii amintiţi să fie amendaţi cu câte 10 lei de fiecare.

Olteţul Bălceşti a terminat mai devreme campionatul?

Aminteam într-una dintre ediţiile trecute ale publicaţiei noastre că formaţia Olteţul Bălceşti este aproape nelipsită de pe ordinea de zi de la Disciplină. Nici acum nu a fost o excepţie. În partida pe care o aveau de disputat pe teren propriu, în intermediara de miercurea trecută, în compania formaţiei Luceafărul Pesceana nu au asigurat asistenţa medicală astfel că arbitrul nu a putut da drumul la meci. Această lipsă de interes a fost sancţionată de AJF care a dat câştig de cauză, cum era de aşteptat, echipei oaspete care-a câştigat cu 3-0, iar formaţia gazdă a mai primit şi o amendă de 100 lei. Ei n-au achitat-o, însă, nici pe aceasta, nici alte datorii mai vechi. Ca urmare a acestui lucru, AJF-ul a decis neprogramarea formaţiei Olteţul Bălceşti pentru meciul cu Electra. Măsurile vor continua probabil până când gruparea din subsolul clasamentului va găsi o soluţie pentru a respecta înţelegerile şi regulamentul AJF-ului.

Munteanu de la Petrodam a ratat finalul sezonului

„Gaşca nebună” de la Berbeşti a lui Vasile Ilinca a făcut „victime” şi la Măciuca. Miercurea trecută, Minerul s-a impus la scor (1-4) în deplasarea de la Petrodam. Deşi lupta pentru evitarea retrogradării se cam încheiase pentru echipa gazdă, măciucenii au avut totuşi ambiţia de a nu ceda pe propriul teren. Însă această ambiţie dusă la extrem de unul dintre jucătorii grupării sprijinită de firma Damila a costat scump atât pe echipa gazdă cât şi pe jucătorul respectiv care va rata finalul acestui campionat de Divizia D. Petre Munteanu, căci despre el vorbim, a făcut imprudenţa de a-şi lovi cu cotul adversarul sub ochii arbitrului care l-a sancţionat cu eliminarea de pe terenul de joc pentru fapta sa necugetată, iar după „judecată” Comisia de Disciplină a decis excluderea jucătorului din competiţie pentru cele două etape ce mai rămăseseră de disputat şi amendarea sa cu 20 de lei.

AS Şirineasa a contestat degeaba la Govora

Un alt caz luat în discuţie la şedinţa din această săptămână de la AJF a vizat partida dintre FC Govora şi AS Şirineasa disputat tot la mijlocul săptămânii trecute când pe teren govorenii au reuşit să obţină un rezultat (2-1) pe care nici măcar campioana Cozia Rm. Vâlcea nu l-a izbutit. Formaţia lui Ciofîcă a fost în acest campionat o „nucă tare” pentru toate echipele acestui eşalon. Totuşi, jucătorii din Şirineasa „s-au înecat ca ţiganul la mal”. Când nici nu s-ar fi aşteptat, au pierdut pe terenul unei grupări fără blazon, ce venea după o înfrângere istorică de la Alma Lex. Totuşi, primarul Săraru a considerat că echipa gazdă a încălcat regulamentul, mai bine spus i-a acuzat pe oficialii acestei formaţii că ar fi folosit pe fals un anumit jucător. Însă, după îndelungi discuţii, probe pro şi contra, s-a ajuns la concluzia că această contestaţie formulată de oaspeţi nu a fost întemeiată, astfel că s-a omologat rezultatul consemnat pe teren. Din alt punct de vedere, echipa gazdă tot nu a scăpat nepedepsită. Jucătorii Nicolae Glodeanu şi Luci Dinu au primit 3 etape de suspendare şi amendă în valoare de 50 lei pentru fiecare, ca urmare a injuriilor aduse după terminarea jocului delegatului echipei oaspete, în persoana primarului Săraru.

 

Tudorică a făcut memoriu la AJF

Fostul preşedinte al arbitrilor din judeţul nostru, Ion Tudorică, a făcut de curând un memoriu la AJF prin care doreşte să atragă atenţia oficialilor acestei instituţii asupra activităţii corpului de observatori vâlceni care însoţesc arbitrii la meciurile de fotbal organizate pe plan local. Spune că modul în care îşi îndeplinesc unii observatori rolul pe care-l au nu este tocmai corespunzător acestei funcţii. Cele semnalate de Tudorică nu au putut fi verificate de membrii comisiei lui Nicolae Dinu care au amânat luarea unor măsuri în acest sens ca urmare a lipsei amănuntelor. În proxima şedinţă, poate cu ajutorului lui Ion Tudorică, ce va fi chemat la Disciplină pentru furnizarea mai multor informaţii, vom afla deznodământul acestui caz.

Ex-preşedintele Lazăr a fost avertizat

Într-una dintre şedinţele arbitrilor, unul dintre cavalerii fluierului vâlceni a făcut o declaraţie surprinzătoare ce-l făcea vinovat pe observatorul Constantin Lazăr, fostul preşedinte al Comisiei de Disciplină. Virgil Teodorescu, aprobat de arbitrul asistent Cosmin Nedeloiu au afirmat că la un meci la care au fost delegaţi, Lazăr i-a fi spus lui Nedeloiu, la scorul de 4-0 pentru echipa gazdă (ALX Mateeşti), să-i ţină din steag, la ofsaiduri. S-a făcut un adevărat caz din acest lucru, însă până la urmă s-a dovedit că observatorul a fost prost înţeles de arbitri. Centralul acelei partide, Laurenţiu Mosor, nu a confirmat spusele colegilor. Se pare că Lazăr i-a cerut asistentului amintit doar să fie mai atent, însă acesta a înţeles altceva şi de aici tot acest scandal. Versiunile contrarii ale lui Mosor şi Teodorescu i-au făcut pe „judecătorii” de la Disciplină să-i acorde un avertisment observatorului Constantin Lazăr, cu menţiunea ca pe viitor să fie mai atent când dă indicaţii arbitrilor.