Diverse

România, la primul examen dificil dupa Mondialele din Rusia

România, la primul examen dificil după Mondialele din Rusia

La finele acestei săptămâni, echipa naţională de handbal feminin a României, susţine primul examen important după Mondialele din Rusia desfăşurate anul trecut. Atunci, „tricolorele” au făcut senzaţie şi s-au întors acasă cu medaliile de argint, antrenorii Tadici şi Muşi izbutind ceea ce nimeni nu mai credea că se poate întâmpla: o performanţă la nivel internaţional. Tehnicienii români au creat o formaţie aproape imbatabilă, care nu a suferit până în finală nici o înfrângere, impunându-se însă până la meciul cu Rusia de zece ori consecutiv.

11 jucătoare de la Oltchim în lot

În ciuda titlului de vicecampioană mondială, România nu a putut evita barajul de calificare la turneul final al Campionatului European din Suedia. Sorţii au hărăzit naţionalei noastre un adversar nicidecum slab, ci dimpotrivă. Serbia-Muntenegru a ratat competiţia din Rusia din cauza unor probleme interne între federaţie şi jucătoare, însă acum toate acestea s-au rezolvat şi vor să se reabiliteze tocmai în această dublă manşă cu selecţionata ţării noastre. Sperăm că nu vor reuşi totuşi acest lucru şi ne bazăm în primul rând pe coeziunea lotului de jucătoare pe care Tadici şi Muşi l-au încropit pentru aceste meciuri. Un lot din care fac parte o sumedenie de handbaliste legitimate la Oltchim (11 la număr), unele vechi, altele pe al căror contract nici nu s-a uscat prea bine cerneala. Surprizele se numesc Andreea Tâlvâc, Oana Manea şi Adina Meiroşu, însă alături de ele se vor mai afla Tereza Tamaş-Pâslaru, Steluţa Luca, Valentina Elisei-Ardean, Narcisa Lecuşanu, Roxana Gatzel, Ionela Gâlcă, Ramona Farcău-Maier şi Valeria Motogna-Beşe. Ca să nu mai vorbim de faptul că în postura de tehnician al formaţiei vâlcene se va afla din sezonul viitor chiar Gheorghe Tadici.

Ne arbitrează doi fraţi gemeni

Partida România – Serbia-Muntengru se joacă duminică, 28 mai, de la ora 11.00, în Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală şi va fi arbitrată de doi cavaleri ai fluierului din Germania, cu acelaşi nume: Methe. Ca un fapt inedit, cei doi arbitri care vor oficia meciul de la Bucureşti sunt fraţi gemeni. Manşa secundă a acestei dispute se va juca duminică, 4 iunie, în ţara vecină.

Tadici îi vrea aproape pe vâlceni

Încă de la numirea sa ca antrenor al Olthcim-ului, Gheorghe Tadici a lăudat „Brigada Zăvoi”, pe care-a urmărit-o la lucru chiar la finala Cupei României de la Sibiu. Convins de potenţialul acestei galerii, Tadici a recunoscut atunci că-şi doreşte să-i aibă aproape pe suporterii vâlceni şi la meciul de duminică, atunci când România primeşte replica naţionalei Serbiei. Alături de galeria pe care clubul vâlcean o va strânge pentru meciul din Capitală, se vor mai afla şi suporterii cluburilor HC Zalău, Tomis Constanţa şi HCM Roman.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button