Alte sporturi

Baietii de la CNMB se bat pentru medalii

La turneul final de volei din Sala „Capela”

 

Băieţii de la CNMB se bat pentru medalii

 

De marţi şi până sâmbătă, 18-22 aprilie, se va desfăşura la Sala „Capela” din Rm. Vâlcea, turneul final din cadrul Campionatului Naţional de speranţe la volei masculin, întrecere organizată de echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. Tinerii voleibalişti pregătiţi de profesorul Dinu Dumitraşcu se bat pentru medalii alături de alte şapte echipe: CSŞ Baia Mare, LAPI Dej, CSŞ Buzău, CSŞ CFR Bucureşti, CN „Mihai Viteazul” Ploieşti, LPS Piatra Neamţ şi CSŞ Zalău.

Dinu Dumitraşcu: „Sper ca băieţii să nu fi obosit tocmai acum!”

În această competiţie de speranţe sunt angrenaţi elevii claselor a 7-a şi a 8-a. Ei au reuşit această calificare după un turneu semifinal pe care l-au jucat la Bucureşti, cu participarea a patru echipe. Turneu la care jucătorii mei s-au prezentat onorabil şi au reuşit să câştige toate cele trei meciuri pe care le-au avut, pierzând un singur set, la echipa gazdă, CSŞ CFR. De acolo s-au calificat trei echipe, noi, trupa din Ploieşti şi gazdele. Sunt pe deplin mulţumit de ceea ce s-a reuşit până acum. Sper ca băieţii să nu fi obosit tocmai acum după acest maraton de meciuri, care-a început în august. Ei sunt mulţumiţi că au ajuns într-o finală pe ţară, pentru că nu ajunge oricine aici. Dar vor să-şi treacă în cont acum şi o performanţă majoră, să obţină un rezultat memorabil la finală. Obiectivul nostru este clar: vrem să fim pe podium şi să luăm o medalie”, ne-a spus profesorul Dinu Dumitraşcu înaintea acestei întreceri.

„Pe elevii din clasa a 7-a trebuie să-i aduc până la ora meciurilor la nivelul celor de-a 8-a, pentru că sunt mai puţin bine pregătiţi. Eu aş vrea să termină în primele trei locuri, pentru că de aceea am şi dorit să facem turneul la Vâlcea. Altfel, aş fi făcut Sărbătorile de Paşte la Baia Mare, oraş cu care ne-am luptat pentru găzduirea turneului, cele două localităţi oferind condiţiile cele mai bune pentru organizare. Am avut însă noroc la tragerea la sorţi. Încercăm aşadar să ne batem pentru un loc cât mai sus. Îmi pare rău de un singur lucru, că acest turneu se derulează în perioada de vacanţă”, a adăugat antrenorul echipei de băieţi de la CNMB.

Lotul cu care Dinu Dumitraşcu va aborda acest turneu îi cuprinde pe următorii jucători: Ionuţ Predişor (căpitan de echipă), Andrei Vasiloiu, Eduard Popa, Marius Curcă, Daniel Dincă, Andrei Georgescu, Lucian Olaru – adică primii şase. Acestora li se adaugă Răzvan Georgescu, Ştefan Agache, Mugurel Colţa şi Paul Cruceru.

Cele opt echipe participante la turneul final de la Rm. Vâlcea vor fi împărţite în două serii de câte patru, unde se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Primele două formaţii vor obţine calificarea în semifinale, desfăşurate încrucişat, 1A – 2B şi 1B – 2A. Ulterior, sâmbătă, în ajunul Paştelui, vor avea loc finalele. „Este îmbucurător că nu se vor mai juca două meciuri pe zi, un sistem destul de obositor pentru aceşti copii, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. O grupă se va juca dimineaţa, iar cealaltă după amiaza. Noi vom cere să jucăm meciul al doilea din grupa de dimineaţă”, a mai declarat Dinu Dumitraşcu.

E anul voleiului masculin

Aşa cum se cunoaşte, în acest an, băieţii au fost superiori fetelor în materie de volei la CNMB, calificându-se la turneul final, atât cu echipa de speranţe, cât şi cu echipa de juniori I, iar profesorul Dinu Dumitraşcu vrea să profite din plin de acest lucru. Pentru că la anul, mulţi jucători vor termina junioratul, iar performanţele în mod cert nu vor mai fi aceleaşi. „Anul acesta băieţii au ţinut steagul sus pentru CNMB. Toată lumea a spus asta, va fi un an al lor. Echipele de fete au avut, ce-i drept, o schimbare de generaţii. Totuşi, faptul că sunt în faţa fetelor e îmbucurător şi pentru ei. Şi la băieţi va avea loc un schimb de generaţii, după turneul final de juniori I, când ne vom despărţi de cinci jucători din primii şase. Practic o echipă întreagă, aşa că va fi mai greu să mai facem la anul o trupă competitivă”, a încheiat Dinu Dumitraşcu.

– Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button