Diverse

N-a fost umbra, a fost chiar Mircea!

PREMIERĂ / Preşedintele FRF s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru la Căciulata, acolo unde s-a întâlnit cu reprezentanţii echipelor din nouă judeţe ale ţării

Săptămâna trecută, mai precis în zilele de 3 şi 4 februarie, Federaţia Română de Fotbal în colaborare cu AJF Vâlcea a organizat la Hotelul Orizont din staţiunea Căciulata o reuniune cu membrii afiliaţi din nouă judeţe (Dolj, Dâmboviţa, Olt, Mehedinţi, Argeş, Teleorman, Caraş-Severin, Gorj şi bineînţeles Vâlcea), la care a participat întregul staff FRF, în frunte cu preşedintele Mircea Sandu şi directorul general Ionuţ Lupescu.

Rm. Vâlcea a fost al treilea oraş, după Oradea şi Tg. Mureş, unde s-a desfăşurat o asemenea întrunire, următoarele destinaţii ale şefului FRF fiind Brăila, Iaşi şi Bucureşti. La întrunirea de la Căciulata au fost prezenţi 39 din totalul celor 45 de membri afiliaţi, aparţinând celor nouă judeţe invitate. „Asta înseamnă că a existat preocupare din partea oficialilor”, a recunoscut preşedintele FRF, Mircea Sandu, iar apoi a adăugat: „Au fost discutate probleme legate de activitatea fotbalistică, de arbitri (nu a lipsit şeful CCA, Gheorghe Constantin), de antrenori (la care a fost prezent Mircea Rădulescu, preşedintele Şcolii Federale). „Vrem să ştim problemele cu care se confruntă acum fotbalul românesc, pentru că ştim că există condiţii financiare precare în toată ţara, iar situaţia de criză le accentuează tot mai mult! Din fericire, din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii cluburilor din cele două judeţe invitate la Vâlcea, situaţia este mai bună decât cea întâlnită la Oradea sau Tg. Mureş”, a completat Sandu. 

Un nou sistem competiţional în ligile inferioare

În periplul lor prin întreaga ţară, conducătorii FRF au prezentat reprezentanţilor de echipe cum ar putea arăta noul sistem competiţional în Ligile a II-a şi a III-a. Varianta propusă de actualii şefi ai federaţiei este una menită să dea o altă faţă fotbalului românesc. Noul sistem competiţional prevede 2 serii de câte 12 echipe (în Liga a II-a Consacraţi şi Rezerve), respectiv 6 serii de câte 12 echipe (în Liga a III-a). În total: 138 echipe, cu 24 mai puţine decât sunt în prezent în primele trei ligi. „Cred că nu avem atât de mulţi jucători de valoare în România încât să ne permitem un număr atât de mare de echipe în Ligile a II-a şi a III-a”, a explicat Mircea Sandu.
În ambele eşaloane, după desfăşurarea celor 22 de etape normale se va juca play-off şi play-out, la care vor participa primele şase clasate, respectiv ultimele şase clasate. În această fază a campionatului nu se va mai ţine cont de punctele acumulate în primele 22 de etape. „Se va porni de la zero, aşa că este de aşteptat ca interesul şi atracţia să cunoască o creştere”, a spus Sandu.
Sistemul are bineînţeles şi unele lacune, care pot genera blaturi de proporţii. Astfel, echipele care au acumulat deja 25-30 de puncte în primele 11 etape (adică în turul primei faze a competiţiei) şi sunt sigure de calificarea în play-off, este foarte posibil să nu mai tragă la fel de tare în retur, pentru că tot nu mai au interesul, iar numărul meciurilor strategice se va înmulţi. Fiecare dintre acestea va avea intenţia de „a permite accesul” în play-off unor grupări aliate, care le-ar avantaja în lupta pentru promovare în a doua fază a competiţiei.
Altfel, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a admis că va purcede şi la o reorganizare a Cupei României, în primă instanţă meciurile urmând a nu se mai disputa pe terenuri neutre.

 Naşu’ candidează şi în 2014!

Deşi a declarat că în 2010 va candida pentru ultima oară la şefia FRF, Mircea Sandu a lansat „bomba” la Căciulata, unde a precizat că ar putea să se răzgândească şi să participe şi la alegerile prezidenţiale din 2014. „Dacă mă supăr, candidez şi în 2014!”, a spus Sandu, care a dezvăluit apoi şi modul cum decurge relaţia cu Ionuţ Lupescu, despre care se spune că ar fi principalul rival al său în lupta pentru şefia FRF. „Avem o relaţie normală, ne completăm unul pe celălalt. Eu vin cu experienţa, Ionuţ cu tinereţea. E liber să candideze, nu-l consider un duşman”.

Costică-Vâlcea îşi poate continua activitatea la CCA

Aşa cum era de aşteptat, la întrunirea cu reprezentanţii echipelor din cele nouă judeţe au fost discutate şi probleme legate de arbitraj, bineînţeles în prezenţa şefului CCA, Gheorghe Constantin. Numit în anul 2006 la conducerea acestui organism, Costică-Vâlcea se bucură în continuare de încredere din partea lui Mircea Sandu, care a admis că acesta ar putea primi girul pentru a conduce CCA încă un mandat de patru ani. „Nu văd de ce Gheorghe Constantin nu ar rămâne preşedinte al CCA?”, a precizat Sandu.

Primarul Gutău, apreciat de şeful FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a apreciat în mod deosebit activitatea depusă de primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pentru sprijinirea sportului vâlcean. „Am avut o discuţie cu primarul Gutău, ştiu că e foarte apropiat de fotbal, că are merite deosebite pentru tot ceea ce s-a făcut bun la Vâlcea în ultima perioadă”, a afirmat Sandu.
Chiar dacă Stadionul „Municipal” nu poate găzdui deocamdată meciuri ale echipei naţionale de seniori, şefii FRF au admis că în cazul reprezentativelor de tineret şi juniori totul este posibil. „La Rm. Vâlcea a avut deja un meci al naţionalei de tineret, în 2007, cu Bosnia-Herţegovina, aşa că există toate premizele ca să se mai desfăşoare şi altele, atunci când calendarul ne va permite acest lucru”, a spus Sandu.

Sandu a înmânat diplome antrenorilor cu licenţa C

Conducerea AJF Vâlcea a profitat de prezenţa în premieră a lui Mircea Sandu la Vâlcea, iar la finele consfătuirii de la Căciulata, adică miercuri, 4 februarie, a ţinut să acorde diplomele de rigoare celor care au obţinut licenţa C de antrenori. Astfel, au fost prezenţi pentru a-şi ridica diplomele chiar din mâna şefului FRF, Eugen Roşu, Alin Croitoru, Florentin David, Marian Sucea, Alin Pufu, Mădălin Dincă, Emil Zaharioiu, Cătălin Sima, Marcel Carabageac, Dobrin Ionescu, Dan Stanciu şi Alin Dumitrescu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button