Administratie

Râmnicul „subteran” intră în reabilitare

• S-a semnat contractul de reabilitarea a reţelei de apă şi a sistemului de canalizare

Miercurea trecută, în sala de consiliu a Primăriei Râmnicului, a fost semnat contractul de lucrări privind proiectul intitulat „Reabilitarea reţelei de distribuţie a apei şi a sistemului de canalizare”. La eveniment au participat primarul Mircia Gutău, reprezentanţii Acvarim şi cei ai societăţii Flowtex Tehnology – care se va ocupa de implementarea acestui proiect. Uniunea Europeană, prin programul ISPA, sprijină proiectul „Reabilitarea Sistemului de Alimentare cu Apă, a Sistemului de Canalizare şi a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, realizat prin memorandumul de finanţare nr. 2004/RO/16/P/PE/002.

Bugetul alocat acestui proiect este de 29 de milioane de euro, din care 75% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 25% reprezintă cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii. Contractul a fost atribuit in urma unei licitaţii internaţionale deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei române în domeniu, firmei SC Flowtex Tehnology SA Mediaş, SC Acvarim SA având calitatea de autoritate contractantă/angajator. Valoarea contractului este de 11.351.971,41 euro fără TVA, din care 85,44% asistenţă financiară nerambursabilă ISPA şi 14,56% cofinanţare asigurată de Banca Europeană de Investiţii. În cadrul contractului se vor realiza următoarele activităţi: reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile, activitate ce constă în inspectarea, extinderea şi refacerea a 35 kilometri de conducte cu DN de la 80 la 600 mm; executarea de cămine şi montarea de contoare; alte instalaţii specifice; reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare cu 20 kilometri de conducte având DN de la 300 la 1500 mm; construirea unui bazin de retenţie şi refacerea a două bazine de retenţie; construcţie staţie de pompare. Sistemul SCADA va superviza şi monitoriza întreaga reţea de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Râmnicu Vâlcea. Acest contract se va desfăşura conform „Condiţiilor de Contract pentru construcţii, FIDIC cartea Roşie”. Obiectivele proiectului ISPA Râmnicu Vâlcea se armonizează cu obiectivele generale ale programului ISPA – alinierea legislaţiei româneşti la normele europene privind conservarea şi protecţia mediului înconjurător şi aplicarea acestora.
Primarul Mircia Gutău a ţinut să-l avertizeze pe constructor că trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile conform contractului, fără a-i deranja excesiv pe locuitorii municipiului şi fără a bloca circulaţia rutieră. De asemenea, edilul le-a transmis reprezentanţilor societăţii că trebuie să respecte termenele de finalizare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button