Editorial

Votati cu constiinta împacata!

Votaţi cu conştiinţa împăcată!

 

de Florin Mănoiu

 

    Vreau să transmit în cele ce urmează un mesaj cât se poate de clar celor ce vor participa la Adunarea Generală a AJF Vâlcea de săptămâna aceasta. Le cer public să voteze cu responsabilitate, să lase la intrarea în sala de şedinţă orice prietenie, orice interes mărunt şi, pentru prima dată în ultimii ani, să nu se mai gândească doar la „protocolul” programat după Adunare. Le amintesc tuturor, şi reprezentanţilor de echipe, dar şi candidaţilor, că încă din vara anului trecut în ARENA a fost exprimat clar punctul de vedere al unor delegaţi de echipe fricoşi, care au avut nevoie de anonimat atunci când au afirmat că în 2005, la alegeri, Gheorghe Constantin va candida doar pentru a-şi vedea interesul propriu, legat de ascensiunea în ierarhia FRF. Ne-am asumat şi noi acest punct de vedere şi l-am făcut public, dar nimeni nu s-a ridicat atunci să vadă şi interesul fotbalului vâlcean, anume alegerea încă din vara lui 2005 a noului şef al AJF Vâlcea. Unde erau atunci cei şapte „magnifici” care acum spun că vor să continue munca lui Costică-Vâlcea, dar precum celebrul personaj Farfuridi din opera lui Caragiale, dezvăluie că „să se revizuiască, primesc… dar să nu se schimbe nimic! Ori să nu se revizuiască, primesc… dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale…!”

      Dacă atunci nimeni nu s-a gândit la viitorul fotbalului vâlcean, deşi noi am tras semnalul de alarmă, e cazul ca acum să vedem o altă atitudine. În primul rând ar fi normal ca în sală să se afle preşedinţii cluburilor asociate, nu oamenii trimişi de primari, de sponsori sau de cine ştie ce politicieni rătăciţi prin fotbalul judeţean. Le cer reprezentanţilor de echipe să voteze pe cel mai bun, pe cel ce le exprimă întocmai interesele, nu pe cel ce promite multe acum, după ce ani de zile nu a făcut nimic sau, mai rău, a distrus, nu pe cel cu care stau ore-n şir până-n noapte după meciuri la şpriţuri şi-l consideră bătăios pentru că „latră” mult. E nevoie de un preşedinte capabil să intre prin mocirla fotbalului judeţean, de un preşedinte care să aibă tăria să recunoască şi să vadă neîmplinirile mandatului de cinci ani pe care Gheorghe Constantin l-a încheiat şi cu bune şi cu rele. Din birou, fotbalul judeţean e frumos… e cald… sunt birouri NEOSET… s-a adus şi calculator de scrie Zăpadă pe el… s-au făcut multe la AJF!

     Domnilor, votaţi cum vă dictează conştiinţa dumneavoastră, nu cum v-a dictat X, Y sau Z. În caz contrar o să rămâneţi doar marionete pe seama muncii şi spectacolului cărora alţii îşi vor câştiga şi capital politic, şi de imagine, şi în afaceri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button