Liga IIIFotbal

13 cu noroc pentru ”cocoși”! Cine e pe locul 3? Flacăra, Flacăra!

Flacăra Horezu e una dintre echipele puternice din Seria a VI-a a Ligii a III-a. Nu e o exagerare, ci o certitudine. ”Cocoșii” au urcat vineri pe podium în clasament. Elevii lui Cătălin Bucă și Lucian Catargiu au reușit să obțină a patra victorie la rând. Au câștigat în deplasare, pe terenul formației de pe locul 3 de dinaintea rundei, Sporting Roșiori și au făcut schimb de locuri cu aceasta. A fost al doilea succes în fața teleormănenilor de la Sporting din acest sezon, după ce și în tur confruntarea s-a terminat favorabil vâlcenilor. Mai mult decât atât, a fost prima victorie din istoria duelurilor directe pe care Flacăra a obținut-o la Roșiori.

Pe stadionul Rova, pe o vreme mohorâtă, dar un teren bun, horezenii s-au impus cu scorul de 2-0. Diferența a fost făcută pe final. Cătălin Bucă s-a dovedit extrem de inspirat. L-a aruncat în luptă, în ultimele minute, pe Cornicioiu. Acesta avea să fie decisiv pentru formația din Treapt. Cornicioiu a deschis scorul în minutul 89, apoi, în 90+1, a dublat avantajul oaspeților, după o fază similară cu prima. În prima repriză, în minutul 28, gazdele au avut un gol anulat pentru fault în atac la Rareș Sporea. Roșiorenii au văzut altceva și au contestat decizia Anei Maria Terteleac.

Victoria Flacărei a fost, însă, pe deplin meritată. Horezu a jucat, și-a creat câteva ocazii, a avut controlul balonului, a fost echipa mai tehnică și mai determinată, a evoluat cu dezvinvoltură, ca la un meci pe teren propriu. A devenit o echipă omogenă, deși s-a format de la zero în startul sezonului. La final, a fost petrecere în vestiar, dar și în autocar. Melodia preferată, fredonată de Robert Pîrvu și colegii săi e hit: „Ce echipă avem…” Continuarea, o cunoașteți. Felicitări, băieți!

Etapa cu numărul 13 a fost, așadar, cu noroc pentru formația din orașul ceramicii, iar visul de a termina anul în fruntea ierarhiei nu mai pare atât de utopic. În ultimele două etape din acest an, Horezu va mai juca acasă, cu Viitorul Dăești și la Turnu Măgurele.

Flacăra s-a bazat, la Roșiori, pe jucătorii: Sporea – Moldovan, Sofianu, Nwabueze, Țăpîrlan, Pîrvu, Iordache, Rotea, Stoenică, Mihăilă, Zamura. Au mai jucat: Caralicea, Niculcea și Cornicioiu.

Articole Similare

Back to top button