Liga II

„Lupii galbeni” i-au „mâncat” pe fotbaliştii din Zăvoi

petrolul-ploiesti-csm* trupa antrenată de Valeriu Răchită a învins CSM-ul şi a revenit în Liga I, după o întrerupere de şapte ani!

CSM Rm. Vâlcea a pierdut ultimul meci pe care l-a disputat în actualul sezon al Ligii a II-a. Echipa de fotbal din Zăvoi a fost înfrântă sâmbăta trecută, în deplasare, de Petrolul Ploieşti, cu scorul de 2-0, gruparea prahoveană izbutind astfel să-şi asigure biletele pentru Liga I. De partea cealaltă, formaţia antrenată de Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia a terminat campionatul pe locul 7, departe de zona fierbinte din subsolul clasamentului.

Ambele echipe au trimis de câte două ori mingea în bară

În condiţiile în care doar victoria le asigura prezenţa pe prima scenă fotbalistică a ţării, după o întrerupere de şapte ani, elevii lui Valeriu Răchită au pus stăpânire pe joc încă din primele minute ale partidei. Scorul a fost deschis de Vasile Buhăescu, în minutul 14: după o pasă în adâncime a lui Florentin Dumitru, atacantul petrolist a făcut un stop perfect la 15 metri, iar apoi a împins mingea în plasă cu vârful bocancului, pe sub tânărul portar Radu Chiriţă (1-0). Prahovenii au continuat să preseze defensiva vâlceană, iar în minutul 18 experimentatul Daniel Opriţa a expediat mingea în bara transversală. Replica CSM-ului nu a întârziat să apară, fundaşul Marian Posteucă ţintind şi el transversala în minutul 21, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Mingea a revenit în teren, dar şutul lui Marius Tomozei a fost blocat în ultima clipă de Alexandru Benga, ieşit în întâmpinare.

„Dubla” lui Vasile Buhăescu a decis echipa învingătoare

Jocul nu s-a schimbat nici după revenirea de la vestiare, elevii lui Răchită fiind însă din ce în ce mai precauţi în defensivă. Prahovenii au avut două bune ocazii de a se desprinde la 2-0, însă Chiriţă a blocat şuturile jucătorilor Ljubinkovic şi Cataramă. În minutul 53, Ganea şi-a creat o bună oportunitate de a marca, dar a fost deposedat în ultima clipă de Benga, în suprafaţa de pedeapsă. În minutul 58, vântul a fost aproape să le joace o festă de proporţii ploieştenilor şi să schimbe soarta meciului, atunci când portarul Zimmerman a apreciat greşit traiectoria unei mingi, care a fost respinsă în ultima clipă, de pe linia porţii, de un fundaş petrolist. Ulterior, în minutul 66, a fost rândul lui Pompiliu Stoica să nimerească bară, cu un şut din 9 metri, iar apoi bravul Chiriţă şi-a făcut din nou datoria, respingând şuturile lui Cârje şi Buhăescu. Liniştea s-a aşternut definitiv în minutul 72, atunci când acelaşi Buhăescu a fost servit perfect de Cataramă şi a punctat cu latul din 8 metri, pentru 2-0. Ultima şansă de gol a meciului i-a aparţinut veteranului Marius Mitu, care a egalat scorul la bare (2-2), în minutul 84.
Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Chiriţă – Tomozei, Dandea, Posteucă, Odoroabă (Bucuroaia ’73), Vasile, Pârvu, Roşca, I. Popescu (Balauru ’52), Ganea, Geantă (Mitu ’65).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button