Acasă Diverse SCM şi-a recuperat jucătoarele. Minveskaya, ultima venită. Lopez, Fernandez şi Gonzalez ratează...

SCM şi-a recuperat jucătoarele. Minveskaya, ultima venită. Lopez, Fernandez şi Gonzalez ratează reunirea lotului

950
0

Aşteptarea a luat sfârşit şi pentru handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea. Campioana României şi-a recuperat jucătoarele plecate acasă, ”peste mări şi ţări”. Vineri, 26 iunie, va ajunge la poalele Capelei ultima dintre straniere, Shenia Minevskaya. Ea nu va fi nevoită să stea în izolare, la fel cum nici Aaardahl, o altă jucătoare transferată în această vară la Vâlcea, nu va sta blocată într-un apartament. Ele vin din ţări ”acreditate” de autorităţile române, respectiv din Norvegia şi Germania. Tot din nordul Europei s-a reîntors şi daneza Norgaard, care a intrat, însă, în autoizolare. De peste hotare s-au mai întors pe meleaguri vâlcene Batinovic, Liscevic, Glibko, Elghaoui, Nikolic, Trifunovic. Cu excepţia ibericelor şi a jucătoarelor pe care SCM le aduce de la Braşov, Daria Bucur şi Daciana Hosu, restul jucătoarelor vor fi pregătite pentru vizita medicală şi testul COVID-19. Acestea sunt programate pentru luni, 29 iunie şi marţi, 30 iunie.

Miercuri, 1 iulie, la ora 18.00, ”municipalele” vor susţine primul antrenament comun după trei luni şi jumătate de pauză. La Sala Sporturilor sau pe stadion, în grupuri restrânse sau mai mari, respectând ordinele autorităţilor. La prima şedinţă de pregătire, Florentin Pera nu le va avea la dispoziţie pe Alicia Fernandez, Marta Lopez şi Mireya Gonzalez. Acestea au fost aduse cu greu în ţară, cu o cursă specială, abia pe 21 iunie. Handbalistele spaniole vor intra în programul normal abia pe 5 iulie.

”Jucătoarele noastre încă se află în izolare la domiciliu. Asma Elghaoui a ieşit deja din izolare încă de luni, 22 iunie. Ea a venit în ţară mai devreme şi a scăpat de perioada aceasta grea. Sunt şi cazuri fericite, fete care nu sunt nevoite să stea două săptămâni în casă. Ne bucurăm că totul e în regulă, toate sunt bine şi dornice să ne reluăm activitatea. A fost o problemă cu jucătoarele din Spania, dar până la urmă s-a rezolvat şi au ajuns şi ele la Vâlcea. Toate au primit un program stabilit de preparatorul fizic. Din păcate, nu ne avantajează faptul că ele stau în izolare. Au muncit mult în ultima perioadă, s-au pregătit, au avut condiţii pentru antrenamente susţinute la ele acasă, au ajuns la un anumit nivel, iar acum sunt din nou blocate. Ar fi fost bine să începem pregătirea de la un anumit nivel, dar sper să fie bine şi până când intrăm în cantonament să se reacomodeze cu efortul. Vor intra treptat în pregătire şi jucătoarele din Spania. Vor merge în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, din perioada 8-18 iulie. Doar Hosu şi Bucur lipsesc. Sper să ca ele să se alăture lotului după cantonament”, a spus Florentin Pera, antrenorul principal al ultimei campioane a României. (S.S.)