Acasă Liga III Costea, ”dublă” pentru Viitorul Dăești. După meciul cu Gilortul a plecat la...

Costea, ”dublă” pentru Viitorul Dăești. După meciul cu Gilortul a plecat la Craiova

1465
0

Vineri, 8 noiembrie, Viitorul Dăești a primit vizita ultimei clasate, Gilortul Tg. Cărbunești. Deși, teoretic, au întâlnit cea mai slabă echipă din Seria a IV-a, elevii lui Mangalagiu și Giurcă știau că nu vor avea un meci ușor. La acest nivel niciunul nu este lejer, cu atât mai mult pentru o echipă obișnuită să primească multe goluri, indiferent de adversar. De această dată, însă, deznodământul a fost favorabil echipei lui George Popolan, care s-a impus cu scorul de 4-2. Florin Costea a schimbat tabela după doar opt minute de joc. Oaspeții au încercat să revină. Vâlceanul Adi Codin a fost în centrul atenției. Pe la el au trecut toate mingile. Din lovituri libere, cornere, a încercat să-și pună în valoare coechipierii din compartimentul ofensiv. Golul 2 al meciului a fost înscris, însă, tot în poarta gorjenilor. În minutul 27, juniorul Ciprian Talpoș a scăpat pe contraatac, a pătruns în careu și a scos penalti pentru Dăești. Robert Pîrvu l-a transformat și a dublat avantajul trupei din Fedeleșoiu. Pe finalul primei reprize, oaspeții au avut o posesie mai bună, l-au încercat pe Marinoiu cu câteva șuturi, dar acesta a intervenit de fiecare dată foarte bine.

Pașoi, accidentare gravă. A plecat de la stadion cu Ambulanța

În minutul 55, s-a făcut 3-0. Vasile a insistat la o minge pe linia de poartă adversă a centrat și din contră i-a pus mingea direct pe cap lui Florin Costea, care nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate. Dăeștenii știau că meciul nu s-a încheiat și nu e momentul să se bucure. Au mai pățit-o și cu alte ocazii. La ei e ca în meciurile cu nemții. Știi că ai bătut abia când îi vezi pe adversari urcați în autocar. ”Cioară” a avut șansa să încheie definitiv meciul. A plecat bine de la limita ofsaidului, a scăpat singur cu portarul, dar nu a reușit să majoreze avantajul echipei sale. Nici terenul nu l-a ajutat, fiind umed și alunecos. Almăjanu ar fi putut reduce din handicapul oaspeților, dar șutul deviat, la prima bară, al acestuia a fost respins de goal-keeper-ul gazdelor. În minutul 70, dăeștenii au avut o nouă șansă de 4-0, pe un contraatac, în care mingea a circulat frumos, de la Vasile, la Costea, care a centrat pe 11 metri, însă Pașoi a întâziat un moment, nu a luat cea mai bună decizie și tabela a rămas tot la 3-0. În minutul 75, Gilortul a redus din diferență. Almăjanu a plecat pe contraatac din propria jumătate de teren, iar din colțul stâng al careului a prins un șut bun, învingându-l pe Marinoiu: 3-1.

Două minute mai târziu, jocul a fost întrerupt în urma duelului dintre Pașoi și Pociovalișteanu. Jucătorul ultimei clasate, involuntar, l-a lovit pe Pașoi cu capul în plină figură. Ambii jucători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pociovalișteanu și-a spart capul, iar Pașoi nasul. Ambii au avut plăgi sângerânde. Mai rău a fost, însă, pentru Ștefan Pașoi, care a rămas inert pe teren. A intervenit echipa medicală de la Dăești, Costel Meianu și doctorul Dinescu, dar și paramedicii de pe Salvare. Jucătorului vâlcean i-a fost oprită sângerarea, însă cei care l-au examinat au decis că trebuie trimis la Spital. Au sunat după Salvare, Pașoi fiind suspect de fractură de piramidă nazală. Jucătorul care l-a lovit a primit mai întâi cartonașul galben din partea arbitrului. După ce a văzut consecințele, ”centralul” a scos cartonașul roșu. Pașoi a fost înlocuit de Marian Ion. Pe final, când toată atenția era îndreptată către zona băncilor, oaspeții au surprins din nou. Monel Cîrstoiu a marcat pentru 3-2 și deja gazdele au început să tremure pentru victorie. Arbitrul a arătat cu două mâini prelungirile. Din fericire, Gilortul nu a mai înscris. Au făcut-o, în schimb, dăeștenii. Marian Ion, într-o acțiune solitară, a decis să se complice, dar finalitatea a fost cea dorită. După ce și-a întors adversarii, a trimis balonul în plasă, stabilind scorul final: 4-2. Trupa din Fedeleșoiu a ajuns acum pe locul 8 și are cu un punct mai mult decât Flacăra Horezu, care, după eșecul de la Pecica (3-1), a ajuns pe 9.

În altă ordine de idei, de la meci, atacantul Viitorului, Florin Costea, a plecat la Craiova. Nu definitiv. Doar la distracție. Va participa la petrecerea de botez a băiețelului lui Mihai Dina, fostul său coleg de la Universitatea Craiova.

Și la Fedeleșoiu a fost petrecere. Mai mulți jucători, printre care Gabi Rizea, Mihai Iordache și chiar antrenorul Gabi Mangalagiu, și-au serbat ziua onomastică.

Viitorul Dăești: Marinoiu – Vasile, Lăzărescu, Bucei, M. Roșianu, G. Rizea, R. Pîrvu, L. Iordache (C. Dobre 46), G. Neacșu (Pașoi 62, M. Ion 79), Fl. Costea (Horumbă 84), C. Talpoș.

Gilortul Tg. Cărbunești: Jianu – Gîlceavă (Almășanu 46), Dolcescu, Avrămescu, Paștiu (Pociovălișteanu 73), Cîrstoiu, Oprișa, Bubuioc (Cocioabă 49), Codin, Ancuța și Ion.