Acasă Editorial Sa vina Cupa…

Sa vina Cupa…

77
0

Să vină Cupa…

 

Mă bucur că am avut încă o dată dreptate. A făcut ce-a făcut profesorul Cornel Bădulescu şi a reuşit ceea ce şi-a propus. Sigur, în primă fază. E vorba de calificarea echipei vâlcene în finala Cupei României. Acum e vorba mai mult de ambiţie, pentru că, totuşi, cu siguranţă, „chimistele” vor vrea revanşa în faţa braşovencelor după meciul pierdut la „mustaţă” în turul campionatului.

Fetele Marianei Târcă şi-au îndeplinit deja două din cele trei obiective. Braşovencele sunt deja campioane şi vor juca finala Challange Cup. Trofeu care, şi la fete, rămâne în România. După valoare s-ar spune că trofeul ar putea ajunge la munte, dar n-ar fi, poate, o minune, dacă această cupă ar ajunge şi pe Litoral.

„Mă veţi întreba de ce n-am fost şi noi în stare să câştigăm Challange Cup? De proşti!”,  aşa spunea, cu câtva timp în urmă, preşedintele clubului vâlcean, inginerul Ioan Gavrilescu. Cel care, din dragoste pentru handbalul vâlcean, a mai făcut, într-un timp relativ scurt, două mutări magice. A început să mute vicecampioana mondială, reprezentativa României, în marea sa parte, în Polivalentă.
Au venit Steluţa, un geniu de 24 de carate. Lângă Stela a apărut Valentina Elisei. În curând vor veni alte trei tricolore: Narcisa Lecuşanu, Luminiţa Dinu şi Ionela Gâlcă. Poate, lângă acestea, din vară, la Vâlcea ar putea ajunge şi alte jucătoare de superclasă. Atunci se va vedea mult mai mult valoarea, ca antrenor, a profesorului Bădulescu. Cel care acum, mai mult ca sigur, are insomnii gândindu-se la fel de fel de soluţii de joc pentru meciurile ce vor urma.
Cu siguranţă, Oltchim va juca din toamnă în Cupa Cupelor. Indiferent de rezultatul din finala de joi, vâlcencele merg în această competiţie. E mult, e puţin, important e că pentru lotul de care dispune acum profesorul Bădulescu, e suficient. Vor fi două meciuri grele pentru „chimiste”. Ambele cu braşovencele. Şi cum totdeauna primul meci e cel mai greu, se aşteaptă disputa de la Sibiu în finala cupei. Apoi, meciul de la Rm. Vâlcea va avea mai mult o doză de orgolii şi ambiţii personale din partea jucătoarelor ambelor formaţii.
Până la meciul de la Vâlcea e nevoie de publicul nostru, de oamenii care iubesc aceste fete, la Sibiu. Acolo se joacă o carte importantă. Profesorul Bădulescu, un caracter deosebit şi un profesionist desăvârşit, alături de fetele sale, au nevoie de susţinerea publicului pentru a aduce cupa la Vâlcea. Lucru care, spunem noi, nu este deloc irealizabil. Să vedem, însă, ce va fi pe teren.

Totdeauna Vâlcea a arătat că şi în momente grele ştie să se adune. Totdeauna Vâlcea handbalistică a renăscut ca prin miracol. Şi a făcut-o prin propriile-i forţe. Cu siguranţă eventuala câştigare a cupei ar reaprinde flacăra speranţei la Vâlcea. Au fost momente mai puţin plăcute. Ne-a bătut Romanul acasă, am suferit la fiecare meci. Acum poate e cazul să ne bucurăm. e important ca acest trofeu să vină la Vâlcea. Să vedem ce spun şi fetele. Pentru reuşită, însă, e important să fiţi în număr cât mai mare la Sibiu, joi.

Ionel GEREA