Acasă Volei Voleibalistele de la CNMB vor obţine la „masa verde” biletele pentru cea...

Voleibalistele de la CNMB vor obţine la „masa verde” biletele pentru cea de-a doua etapă semifinală

1950
0

* elevele lui Marius Mărgărit au terminat doar pe locul 4 turneul semifinal de la Tg. Mureş

Săptămâna trecută, voleibalistele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au fost prezente la Tg. Mureş, la primul turneu semifinal din cadrul Campionatului Naţional de junioare. Alături de formaţia vâlceană, la această competiţie au mai participat alte cinci echipe: CSU Medicina CNUE Tg. Mureş (gazda turneului), LPS Cluj-Napoca, ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov şi LPS Unic Piatra Neamţ. Cea de-a şasea formaţie, CS Era Sport Oradea, nu a mai putut fi prezentă din cauza faptului că multe jucătoare din lot nu au luat probele de control organizate de FR Volei. Jucătoarele pregătite de Marius Mărgărit au obţinut doar o victorie acest turneu şi s-au clasat doar pe locul 4 în ierarhia finală, fiind întrecute de Tg. Mureş (care le-a bătut clar pe toate celelalte adversare), Cluj-Napoca şi Braşov. Prima clasată la competiţia de la Tg. Mureş a acces direct la turneul final, iar echipele care au ocupat locurile 2-3 vor juca în cea de-a doua fază semifinală. Din câte se pare, deşi au terminat doar pe locul 4, vâlcencele vor primi la „masa verde” dreptul de a evolua mai departe, în următorul turneu semifinal, deoarece staff-ul tehnic al echipei din Braşov a comis o eroare la ultimul meci, cel cu LPS Cluj-Napoca (pierdut cu 1-3), când nu a utilizat o jucătoare de vârstă, aşa cum se stipulează în regulament.

CNMB a început competiţia cu o înfrângere în faţa Braşovului (1-3)

Vâlcenele au început foarte rău turneul de la Tg. Mureş. În primul meci, care a avut loc joi, 20 aprilie, elevele lui Marius Mărgărit au fost înfrânte cu 3-1 chiar de marea rivală, ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov. „Am început jocul foarte bine, câştigând primul set, 25-21, iar în cel de-al doilea am condus cu 10-6. Din acel moment, fetele parcă s-au oprit, astfel că am pierdut setul cu 25-21. Iar apoi şi pe ultimele două, cu 25-19 şi 25-15. Aşa cum se observă, după setul 1, am jucat din ce în ce mai prost. S-a simţit din plin lipsa ridicătoarei. Dacă o aveam pe Ştefania Pomană la dispoziţie, ca la începutul sezonului, ea fiind dirijorul echipei, era cu totul altceva. Am fost nevoit în schimb să joc pe acel post cu Alina Blăgan, care în mod normal trebuie să atace. Am resimţit enorm în acest sezon faptul că n-am avut rezerve de valoare la dispoziţie. Am fost foarte decepţionat de felul cum am abordat competiţia de la Tg. Mureş, dacă fetele erau mai ambiţioase, puteau să câştige lejer, cu 3-0. Aşa cum s-a întâmplat în primul set, când n-am avut deloc probleme şi ne-am impus detaşat, după ce am condus şi cu 19-11 la un moment dat. Atunci, chiar am crezut că la cum mergeau lucrurile meciul nu se putea încheia decât cu 3-0 pentru noi. Dar după acel prim set bun şi puţin din al doilea, fetele n-au mai jucat nimic! Braşovul a fost clar o echipă de bătut, fără jucătoare de talie, dar care s-a apărat bine, lucru care a şi făcut diferenţa la final”, a explicat antrenorul echipei de volei de la CNMB.

Vâlcencele au obţinut unica victorie cu LPS Unic Piatra Neamţ (3-0)

În ciuda înfrângerii din prima zi, Alina Blăgan & Co. nu şi-au pierdut speranţele, iar în a treia zi au trecut categoric de LPS Unic Piatra Neamţ, cu 3-0 (pe seturi: 25-20, 25-19, 25-17). „După eşecul cu Braşov, meciul cu Piatra Neamţ a fost decisiv pentru noi. Dacă nu am fi învins, nu mai aveam nicio şansă să ne calificăm mai departe. Din fericire, fetele au avut o evoluţie mult mai bună decât în meciul precedent, şi ne-am imşus”, a spus Mărgărit. Sâmbătă, 22 aprilie, când LPS Unic Piatra Neamţ a dispus surprinzător de ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov (3-2), CNMB a pierdut cu LPS Cluj-Napoca (3-1). Şi de această dată, vâlcencele au avut un start bun de meci şi şi-au adjudecat primul set, cu 25-22. În cel de-al doilea, elevele lui Mărgărit au jucat de la egal cu ardelencele până la 16-15, după care „filmul s-a rupt din nou”, CNMB a evoluat din ce în ce mai prost, iar Clujul a câştigat trei seturi la rând, la 16, 19 şi 15. În ultima zi, vâlcencele au pierdut clar cu CSU Medicina CNUE Tg. Mureş (sau mai bine zis cu lotul naţional de junioare, cum a recunoscut şi Marius Mărgărit), cu scorul de 3-0 (pe seturi: 25-9, 25-10, 25-6). „Aşa cum am mai spus, Tg. Mureş a avut câteva clase în plus peste toate celelalte adversare şi ar fi trebuit să fie acceptată direct la turneul final”, a subliniat Marius Mărgărit.

Alina Blăgan a fost cea mai constantă jucătoare vâlceană la Tg. Mureş

Potrivit afirmaţiilor lui Marius Mărgărit, calificarea echipei vâlcene în faza următoare a Campionatului Naţional de junioare se va decide abia marţi, când FR Volei va omologa rezultatele din cadrul turneelor semifinale. „Foile de arbitraj vor merge la Bucureşti, iar marţi se va observa eroarea oficialilor braşoveni, care au recunoscut şi la faţa locului că au greşit. Braşovul va fi depunctată şi va pica pe poziţia a cincea, iar noi vom urca pe 3. După rezultatele înregistrate pe teren, Braşovul a avut 4 puncte, noi – 3, iar Piatra Neamţ – 2. În ceea ce ne priveşte, chiar şi dacă va fi vorba de o calificare la «masa verde», tot o calificare este, iar asta e ceea ce contează! Meritele pentru prestaţiile bune de la turneul semifinal sunt ale tuturor jucătoarelor, cu un plus însă pentru căpitanul Alina Blăgan, care a jucat bine în toate meciurile. Celelalte au avut fluctuaţii de comportament în anumite momente, iar aici mă refer la Carina Rabacu şi Naide Luican, care au alternat evoluţiile bune cu cele mai puţin bune”, a dezvăluit Mărgărit. (N.C.)