Acasă K1 Vâlcea vs. Ungaria, pe 16 decembrie. Radu Zarioiu, în ring cu Ferenc,...

Vâlcea vs. Ungaria, pe 16 decembrie. Radu Zarioiu, în ring cu Ferenc, campionul maghiar

301
0

Sportul şi campionii pe care îi avem la Vâlcea rămân în continuare principalii promotori ai judeţului nostru pe plan naţional şi peste hotare. De aceea, se cuvine să-i susţinem permanent pe cei care, prin voinţa lor de fier, prin foarte multă muncă şi sacrificii, reuşesc să facă performanţă.


Unul dintre cei mai mari sportivi ai Vâlcii este Radu Zarioiu, campion european la MMA şi Kempo, multiplu campion naţional la MMA, K1, Kempo, lupte greco-romane şi Sambo.

Pe 16 decembrie, are programat un nou meci la profesionişti. În cadrul galei „Heroes 6”, vâlceanul, neînvins până acum, va lupta cu Ferenc, campionul Ungariei la Kickboxing. Radu Zarioiu nu-şi face însă griji nici de această dată. Chiar dacă va avea de înfruntat un adversar redutabil, cu un palmares impresionant, sportivul vâlcean este super-pregătit şi promite un meci de colecţie. Foarte încrezători sunt şi antrenorii săi.

Campionul intercontinental la kickboxing Mihai Alin Barbu, care-l pregăteşte pe Radu Zarioiu din punct de vedere tehnic, se aşteaptă la un meci spectaculos, pe 16 decembrie, în Sala Polivalentă din Bucureşti. „În ceea ce priveşte pregătirea lui Radu, pot să vă spun că a ajuns într-un punct foarte important. Este mai bine ca niciodată şi n-am emoţii în legătură cu meciul din 16 decembrie. Este adevărat că va avea în faţă un advesar extraordinar de bun, campion de două ori în Ungaria, la K1, dar mă aştept ca Radu să-l învingă fără probleme. Are o forţă demolatoare! Ne-am pregătit foarte mult pentru acest meci şi mai avem câteva zile de pregătire intensă. Cu atât mai mult, sunt ferm convins că vom câştiga. Ferenc are multe lupte duse atât pe MMA, cât şi pe Kickboxing, dar la Bucureşti va mânca bătaie”, a transmis Mihai Alin Barbu.

La rândul său, Silviu Jianu, care se ocupă de pregătirea fizică a lui Radu Zarioiu, spune că sportivul de la Vâlcea continuă să fie într-o formă extraordinară. „A făcut sport de mic şi şi-a dorit mereu să ajungă cât mai departe. Are în sânge deviza de învingător, de om care vrea să evolueze cât mai mult. Noi, front comun, pentru acest proiect, am făcut de prin 2015. La un moment dat, era la un pas să devină primul vâlcean, primul român din UFC, dar – din păcate – la un campionat naţional, a suferit o accidentare la umăr. Efectiv, şi-a rupt clavicula. Am făcut recuperare în 6 luni, intensiv, pentru că doream să-i crească stima de sine, încrederea. N-am mai văzut la vreun sportiv aşa voinţă şi caracter! Ajută enorm şi faptul că avem o comunicare excelentă. Ne înţelegem din priviri. Revenind la meciul din 16 decembrie, eu îl simt foarte pregătit şi motivat. Scopul lui, cum spuneam, este să ajungă în UFC, în America. Şi va ajunge, pentru că îşi doreşte foarte mult şi munceşte enorm pentru asta. Până atunci, obiectivul este să urce cât mai sus la profesionişti, în competiţiile la care participă. Pe cea de la mijlocul lunii o tratează cu maximă seriozitate, cum spuneam. Ferenc nu este primul campion din Ungaria cu care luptă Radu. În ultimii ani, a luptat cu mulţi campioni de acolo şi i-a învins pe toţi. I-a tratat cu respect şi a reprezentat cu cinste România. De altfel, este unul dintre lucrurile care îl încântă foarte mult şi îl motivează. Cu tot respectul pentru campionul din Ungaria, la Bucureşti, îl aşteaptă momente grele. Radu îl va „demola”. Toţi românii, dar mai ales vâlcenii, trebuie să fie alături de el. Mă bucur că şi voi, din presă, promovaţi şi lucruri bune, sportul, performanţa şi oamenii care ne reprezintă cu cinste comunitatea! Sper şi sunt sigur că şi la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 16 decembrie, vor fi mulţi vâlceni şi-l vor susţine, aşa cum au făcut-o întotdeauna. Vor vedea un meci extraordinar de bun. Radu s-a pregătit intens pentru asta. Este foarte focusat şi foarte pregătit, din toate punctele de vedere. Fizic, tehnic, psihic, emoţional, stă foarte bine. Are toate atuurile să câştige acest meci”, a apreciat Silviu Jianu.

Înaintea meciului de la Sala Polivalentă din Bucureşti, şi Radu Zarioiu are un mesaj pentru susţinătorii săi. „Vreau să le mulţumesc tututor celor care sunt alături de mine, suporteri, sponsori, prieteni şi nu numai! În mod special, le mulţumesc vâlcenilor care vor veni să mă susţină la meci şi vor fi în sală alături de mine. Deopotrivă, mulţumesc antrenorilor cu care mă pregătesc, echipei mele de la academie şi sponsorilor: DIANA, Medalika, farmaciile Băjan, Restaurantul La Trattoria, Proper Pizza, Ştef Mar, Magic, Dabo Doner, Dezmembrări Vâlcea şi AL Gusto!”.