Acasă Liga Nationala Trupa lui Tadici şi-a vândut scump pielea în duelul cu Vâlcea. Glibko,...

Trupa lui Tadici şi-a vândut scump pielea în duelul cu Vâlcea. Glibko, 9 goluri la Baia Mare

577
0

După turneele preolimpice s-a reluat campionatul Ligii Florilor. FRH a programat etapa a XIII-a, în această săptămână, la Baia Mare. SCM. Rm. Vâlcea a întâlnit-o pe HC Zalău. Partida a avut loc joi, 25 martie. Trupa lui Gheorghe Tadici şi-a vândut scump pielea. “Municipalele” au fost nevoite să se întrebuinţeze la maxim pentru a-şi apropia victoria.

Prima repriză s-a încheiat cu HC Zalău în avantaj (15-14). Pe parcursul primelor 30 de minute, cea mai mare diferenţă de pe tabelă a fost de două goluri. Sălăjencele au condus cu 15-13, iar vâlcencele cu 9-7 şi 11-9. Debutul părţii secunde a aparţinut grupării de la poalele Capelei, care părea să fi pus stăpânire pe joc. A egalat, iar apoi s-a dus la trei goluri în faţă (18-15, în minutul 35), profitând şi de o superioritate numerică, descalificarea Mounei Jlezi, ajunsă la a treia eliminare de două minute. Elevele lui Pera au avut chiar şi patru goluri avans, dar tot au tremurat. Cu 10 minute înainte de final, Zalău a ajuns la doar un gol în spate (23-24). Echipa mai experimentată şi valoroasă a făcut diferenţa în ultimele minute. SCM a câştigat confruntarea de la Baia Mare, cu Zalău, cu scorul de 31-27 şi astfel a mai scăpat de un alt adversar incomod.

Cea mai bună marcatoare a echipei vâlcene în duelul cu HC Zalău a fost Iryna Glibko, autoare a 9 goluri. Au mai înscris pentru SCM: Florica (7), Aardahl (6), Liscevic (4), Gonzalez (3), Nikolic (1), Lopez (1). Pentru HC Zalău au punctat: Mihart (6), Dindiligan (5), Severin (5), Vrabie (3), Nichitean (2), Popescu (2), Mitrache (1), Ivan (1), Jlezi (1) şi Prycop (1).