Acasă Fotbal Ștefania Vătafu a marcat două goluri pentru Națională, într-un joc din preliminariile...

Ștefania Vătafu a marcat două goluri pentru Națională, într-un joc din preliminariile Campionatului European!

161
0

Vineri, 23 octombrie, echipa națională de fotbal feminin a României a întâlnit, în deplasare, reprezentativa Lituaniei, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2022. ”Tricolorele” au jucat această partidă și cu gândul la Florin Bugar, antrenorul echipei naționale Under 19, care s-a stins din viață zilele trecute, la vârsta de doar 48 de ani, după niște complicații apărute în urma infectării cu virusul asiatic. România a câștigat partida categoric, cu scorul de 4-0. Printre artizanele acestui succes s-a regăsit și vâlceanca Ștefania Vătafu, care a marcat două dintre cele patru goluri. Ștefi a deschis scorul în minutul 63. Rus a dublat avantajul formației noastre în minutul 77, iar trei minute mai târziu, Vătafu a dus scorul la 3-0. Sportiva de la poalele Capelei a marcat al doilea său gol din penalti. Pe final de partidă, în minutul 90, și-a trecut numele pe lista marcatoarelor și Vlădulescu. Mirel Albon s-a bazat în acest meci pe jucătoarele: Părăluță – Corduneanu, Oprea (Mirea – 82), Ficzay, Gered (Bălăceanu – 53), Ciolacu, Vătafu, Herczeg (Bratu – 82), Bâtea (Borodi – 82), Rus (Marcu – 88), Vlădulescu.

Înaintea acestui joc, Ștefania Vătafu a răspuns unor curiozități ale fanilor. Jucătoarea echpei Anderlecht Bruxelles a dezvăluit că cel mai bun sfat l-a primit de la mama sa, care i-a spus că ”Lucrurile bune necesită timp”, că înainte de a juca fotbal a cochetat și cu alte sporturi, respectiv cu atletismul, la care a renunțat după numai o lună, dar și cu handbalul, pe care l-a abandonat convinsă fiind că din cauza staturii nu foarte impunătoare nu va reuși să ajungă la un nivel înalt. Ștefania Vătafu a debutat la 16 ani la Naționala de fotbal. Înaintea jocului din Lituania, avea 84 de selecții și 21 de goluri. A început să practice fotbal în mod organizat la vârsta de 9 ani.

Marți, 27 octombrie, Ștefi va îmbrăca din nou tricoul tricolor. România va da piept, la Mogoșoaia, cu selecționata Elveției.

FOTO: www.frf.ro