Acasă Liga III Viitorul Dăești, a doua înfrângere pe teren propriu în Liga a III-a,...

Viitorul Dăești, a doua înfrângere pe teren propriu în Liga a III-a, din acest sezon

545
0

Viitorul Dăești a fost singura dintre echipele vâlcene care au jucat în runda a VII-a a Ligii a III-a. Meciurile celor de la Horezu și Costești au fost amânate. Sâmbătă, 24 octombrie, formația pregătită de Lucian Giurcă a primit vizita celor de la Măgura Cisnădie, echipă aflată pe podium. Măgura avea un singur eșec în șase etape, înregistrat chiar în duelul cu o altă formație vâlceană, Minerul. Dăeștenii știau că adversarul nu este unul accesibil și că au nevoie de un joc bun pentru a-și îndeplini obiectivul și a obține cele trei puncte. Nu au reușit să aibă aceeași vivacitate din precedentele partide, cele 120 de minute jucate în Cupa României, cu câteva zile înainte, punându-și amprenta pe prestația lor. Cel puțin din punct de vedere fizic, e clar că nu au fost la cel mai bun nivel.

Timp de 60 de minute meciul a fost anost, șters, cu puține faze de poartă. În prima repriză oaspeții au avut o bară, iar Comănescu, înainte de pauză, a prins un șut bun, dar fără probleme pentru portarul sibienilor.

În minutul 60, Viitorul a avut cea mai mare ocazie de a înscrie. Neacșu, din partea stângă, din apropiere de linia de poartă, a înălțat mingea, a trimis un șut-centrare, spre colțul lung. Balonul s-a oprit în bara laterală și a revenit în teren. Imediat,în minutul 61, pe contraatac, oaspeții au reușit să deschidă scorul. În locul de 1-0, s-a făcut 0-1. Andrei Stoia a pătruns ușor prin partea stângă a șutat și l-a învins pe Trașcă. De parcă lucrurile nu ar fi mers prost până atunci pentru ei, dăeștenii au rămas și în inferioritate numerică. În minutul 68, Samson Nwabueze a primit al doilea galben după un fault la mijlocul terenului. Gazdele nu au contestat decizia arbitrului, însă au amintit despre o altă fază care se petrecuse la mijlocul primei părți a jocului, când Bratima, căpitanul oaspeților, a sărit cu cotul sus, făcându-l KO pe un jucător al Dăeștiului. Avea deja un galben. Arbitrul nu l-a scos și pe al doilea, limitându-se doar la un avertisment verbal. La puțin timp după, Bratima a părăsit jocul, dar accidentat.

Revenind la partea secundă a partidei, deși în inferioritate numerică, în ultimele minute Viitorul s-a apropiat mai periculos de poarta sibienilor. Pașoi a fost în centrul atenției la două acțiuni de atac. O dată a trimis balonul cu capul puțin peste transversală, apoi a cerut penalti după un duel cu un adversar.

În minutul 89, s-a restabilit echilibrul numeric. La o aruncare de la margine, Robert Cornea a întârziat să repună balonul în joc și a primit al doilea galben, implicit și pe cel roșu.

În prelungiri, o altă fază litigioasă s-a petrecut la poarta celor din Cisnădie. Ionuț Marian a centrat din partea stângă, dar a fost blocat de un apărător. Gazdele au cerut cu insistență penalty, pentru jucarea mingii cu mâna. Jocul a continuat, iar în minutul 90+4, Bărbuți a avut golul de 1-1 în picior. Dintr-o poziție favorabilă, a trimis balonul în bară. Imediat, arbitrul a fluierat sfârșitul jocului.

Pentru Viitorul Dăești eșecul cu Cisnădie a fost cel de-al doilea de pe teren propriu, din Liga a III-a, din acest sezon. Precedentul a fost înregistrat tot în compania unei formații din Sibiu, Viitorul Șelimbăr, lidera la zi din Seria a VII-a. Meciul din acest week-end a fost, însă, primul din această stagiune în care trupa din Fedeleșoiu nu a reușit să înscrie. Cisnădie și-a respectat blazonul, de echipa cu cea mai bună apărare. În șase meciuri a primit patru goluri, cele mai puține din Seria a VII-a.

În etapa viitoare, formația pregătită de Lucian Giurcă ar trebui să joace, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș 2. Rămâne de văzut dacă partida va avea loc. Gaz Metan nu a jucat nici în această rundă, după ce mai mulți jucători din cadrul academiei au fost testați pozitiv cu Coronavirus.

Viitorul Dăești: Trașcă – Burcea (I. Marian – 60), Bărbuți, S. Nwabueze, M. Roșianu, Pîrvu, Comănescu (Pașoi – 75), Pufu, Georgescu (Matei – 66), V. Roșianu, Neacșu.