Opinii

Sportul tinde să devină o corvoadă pentru politicieni

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

• după ce ne-au adus în sapă de lemn, aceştia vor să-l transforme într-o pasiune privată

Sunt multe baze sportive în ţară, de „protocol”, construite după anul 1990, care sunt folosite numai de procopsiţii vremurilor noastre: politicieni, rude, prieteni. De regulă, accesul este limitat, pentru ca aceştia să nu fie deranjaţi când joacă tenis de câmp, cu bericica la marginea terenului şi cu „fetiţa” care veghează ca nu cumva iubitul să se accidenteze. Privilegiaţii se desfată în week-end, iar finalul este întotdeauna de pomină. Angajaţii îşi blesteamă zilele (îi apucă chiar şi orele 4-5 dimineaţa) că s-au făcut ospătari, barmani sau îngrijitori în asemenea locuri „speciale” (ferite de ochii curioşilor). Adună sticlele de băutură şi alte obiecte, „neidentificabile”, cu sacul.

Exemplele pozitive sunt puţine, dar benefice pentru cei mici

Ne întrebam dacă se pot întâmpla aceste lucruri şi la baza sportivă „Hidroelectrica” din Rm. Vâlcea. Ei bine, aici, lucrurile stau cu totul diferit? De câte ori am păşit în locul acesta, am simţit freamătul şi bucuria copiilor care aleargă pe terenul de fotbal îngrijit ca la carte. La piscină, curăţenia e impecabilă, iar părinţii sunt grijulii ca nu cumva copiii să deranjeze „acest peisaj de basm”. Aici, personalul nu este preocupat să adune mizeria după nababi. Se vede că avem norocul să ne lăudăm cu un director care iubeşte mişcarea sportivă (aici s-a format un puternic centru de copii şi juniori) cu un administrator gospodar şi priceput în sport.
În plus, se fac lucruri frumoase şi la clubul Frăţia şi să nu ne surprindă când vom vedea şi un club precum Damila tot mai puternic.

CSM Rm. Vâlcea şi FC Oltchim suferă din pricina tranziţiei

De ce am scos în relief toate aceste aspecte? Deoarece clubul fanion al judeţului – CSM Rm. Vâlcea – riscă să rămână neperformant. Antrenorii valoroşi îşi cam caută de lucru (în altă parte), iar părinţii sunt dezamăgiţi de faptul că vacanţa este cam lungă la un club considerat cu pretenţii. (Să nu păţim precum cei de la Petroşani, unde doar liliecii mai stau de veghe!). Mare noroc că mai sunt închiriate spaţiile de sub tribună, altfel ar bate vântul pe acolo! Până la urmă, încotro ne îndreptăm cu această politică neghioabă de înmormântare a fotbalului vâlcean?
Există o dorinţă nebună ca fotbalul chimist (adică FC Oltchim) să dispară şi el. Nu din partea celor care au susţinut această echipă până acum, ci a celor care vor să pună mâna pe baza sportivă. Ce este făcut? Să punem tunurile pe aceşti distrugători, pe lichelele care ne conduc şi ne-au adus în sapă de lemn! De la orice partid! Acestor guşaţi le place mişcarea în locurile descrise mai sus! La subsolul vilelor luxoase unde şi-au amenajat săli de fitness cât un teren de fotbal! Copiii s-ar juca şi pe maidane dar nici acelea nu mai există (pentru că tot ei şi-au construit spaţii comerciale, blocuri, cârciumi…). Aceşti indivizi au format un adevărat cuib de viespi. Te şi înţeapă dacă te dai la ei!

Jos pălăria, domnule primar Mihai Mateescu!

Ne bucurăm că în staţiunea Băile Govora au demarat investiţiile. Echipele care vor veni în cantonament vor beneficia astfel de cele mai bune condiţii, mai ales la Hotelul „Oltenia”, unde se asigură un cadru excelent pentru formarea şi pregătirea unor sportivi de performanţă (sală de forţă cu aparate de ultimă generaţie, bazine de recuperare şi tratamente). De aceea, sperăm ca şi terenul de fotbal să intre într-un proces de refacere, iar clădirea să capete un aspect civilizat.
Mizăm pe ambiţia primarului Mateescu, cel care, încet, dar sigur, îşi întoarce faţa şi către sportul govorean. Terenul de bitum din faţa Hotelului „Palace” suportă câteva îmbunătăţiri şi asta ne face să credem că se mişcă ceva în acest sens. În plus, faptul că a plătit aproape de unul singur baremurile de arbitraj la meciurile echipei de fotbal FC Govora mă duce cu gândul că nu a uitat, totuşi, de mişcarea sportivă. De data aceasta, jos pălăria, domnule primar!

Cine a investit în turism poate avea de câştigat

Să nu trecem cu vederea faptul că, într-o perioadă de criză, cei doi directori de societăţi comerciale de turism, Oteşanu şi Handolescu, fac investiţii serioase la hotelurile pe care le deţin în această staţiune. Au fost momente când s-au implicat activ şi în supravieţuirea echipei de fotbal Sănătatea Govora. Şi lucrurile au mers într-adevăr bine. Suntem convinşi că nu vor ezita să dea şi pe viitor câte o mână de ajutor atunci când va fi vorba de sportul govorean.
Odată ce biletele de tratament nu mai sunt subvenţionate de stat vă daţi seama că toate echipele de fotbal care vor veni în cantonament la Băile Govora vor fi o sursă importantă de venit pentru directorii care au fost preocupaţi să-şi pună la punct bazele de tratament. În fond, înseamnă foarte mult să ai un hotel precum „Palace”, adus la un standard de 4-5 stele, la o aruncătură de băţ de terenul de fotbal. Şi în cazul acestor directori, jos pălăria!

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button